Задържаният за убийството в Ботевград – с взривно устройство

Той е "стрелял по полицаи, по сарафи", разкри премиерът
Обновена: 26 мар 2016 19:37 | 26 мар 2016 19:31,
40

  Снимка: Булфото

Виж други галерии »

У единия от заподозрените за убийствата в Ботевград е намерено взривно устройство. Той е "криминално проявен, стрелял е по полицаи, по сарафи", каза министър-председателят Бойко Борисов на форума на СГЕРБ (Организацията на старейшините към ПП ГЕРБ) в Стара Загора.

Освен това въпросното лице е извършвало грабежи, лежало е в затвора и "в момента е под домашен арест, защото чака трета инстанция за 25-годишна присъда".

Данните на премиера са от директора на Главна дирекция "Национална полиция" Христо Терзийски. Главния прокурор Сотир Цацаров лично наблюдава случая, добави Борисов.

Десетки жители на махалата, в която са живеели убитите късно снощи братя от Ботевград, се организираха и се опитаха да стигнат до мястото, където Цветан и Марко намериха смъртта си.

Жандармеристи обаче ограничиха достъпа им до мястото и така недоволството на хората се прехвърли към служителите на реда. За щастие, до по-сериозни сблъсъци не се стигна, съобщава Нова тв.

Един човек беше задържан днес за двойното убийство. В града пристигнаха екипи и на жандармерията заради сигнал за възникнало напрежение в ромската махала.

Повече от сто служители на реда пазят центъра на града и махалата.

В родната къща на Цветан и Марко през следващите 40 дни ще гори огън - стара ромска традиция при смърт.

Двамата братя оставят две деца сираци. От сутринта в къщата се събираха хора. Близките отричат двамата мъже да са имали връзки с подземниия свят и дългове.
Пестелив по темата беше и кметът на Ботевград Иван Гавалюгов.

Снощи към 20.10 часа от тел. 112 е получен сигнал за смъртоносно простреляни двама мъже. Престъплението е извършено в централната част на Ботевград. Веднага на място пристигнали полицейски и медицински екипи.

Районът бил отцепен, установена е самоличността на починалите – мъже на 31 и 35 години, криминално проявени и осъждани.

Извършен е оглед на място, на който е присъствал и окръжният прокурор.

Малко преди да бъдат убити братята Цветан и Марко Петрови били привикани по телефона на среща, обяви депутатът от ДПС Александър Методиев – Бат' Сали.

Управителят на заведението, в което те работели като охрана, се обадил на единия брат и го поканил на разговор. Младият мъж помолил брат си да отидат заедно. След тази среща са били убити, каза Методиев.

"Не искам да гадая, но според предположенията на хората, вероятно има връзка между срещата и убийството", добави той.

Освен това, по информация, която Методиев има от хората в Ботевград, преди време е имало стълкновение между единия от братята и управител на заведение, след което последвали заплахи, включително за убийство.

Депутатът добави, че момчетата не са били криминално проявени, само единият имал регистрация, но това било свързано с работата му като охрана. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ви ли е неудобно да наричате бат'Сали депутат.... ба си падението българско....
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи единият брат напразно е ходил
19
0
 
9
 
! Отговори
киро преди 8 години
"Депутатът" бат Сали защищава престъпници , единият от които миналата година е наръгал човек в Правец, имали са неуредени престъпни сметки заради дрога !
18
0
 
21
 
! Отговори
x преди 8 години
Съдията и прокурора, които не са задържали тоя с 25 годишната присъда,трябва да бъдат наказани дисциплинарно от ВСС,защото ако го бяха задържали,нямаше да убие сега двама души!!!!!Също е за незадържани осъдени,които са избягали от изтърпяване на наказанието си!!!Тези случаи са СЕРИОЗНИ ИЗДЪНКИ по конкретните дела и трябва да има наказания!!!!!!!!!
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХА-ХА-ХА !Що да нямат? Нали си направиха Бебешки ГЕРБ, колко му е да имат и съвет на старейшините, т.е. да зомбират всички възрастови групи от "матряла". А колко са "старейшини" и колко са "мъдри" е друг въпрос, имайки в предвид "МЪДростта" на двамата "главни старейшини" с повтарящи се инициали - ББ и ЦЦ...
16
4
 
15
 
! Отговори
ЕС ЕС преди 8 години
Каква държава е това ромънците да заплашват управителя на заведение.Освен това ромънци на вратата на заведение означава всичко с ромънци вътре.Аз съм щастлив че някой ги е гръмнал като кучета при това черни и ***.
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
.. анска традиция....
14
0
 
48
 
! Отговори
Американ преди 8 години
1.) Криминално провени и криминално споминали се, както се полага.2.) Защо на криминално проявени се разрешава да бъдат охрана? Що за кретения е това?
13
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как така няма статия за голямата награда , която получи Страпонесата днес? Личност на годината в Украйна ?! Ха, ха, Освен комичната награда той тържествено обеща да освободи Крим, айде другарчета гербаджии и ***, дългът ви зове, записвайте се доброволци и заминавайте да воювате в Украйна
12
1
 
59
 
! Отговори
Журналист преди 8 години
Един криминално проявен убива други криминално проявени. Трети криминално проявени протестират , а четвърто криминално проявени ги охраняват.
11
1
 
29
 
! Отговори
boko bo преди 8 години
Дрън дрън та пляс! Докато такива индивиди не са в ареста до 2ч след извършеното деяние всичко е прах в очите на слепите и глупците. А те не са никак малко. Срам и позор. С какво заслужихме тези *** се питам всеки ден и час. АМА наистина си задавам този въпрос......
10
7
 
45
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
"Той е "стрелял по полицаи, по сарафи", разкри премиерът" премиерът ВИНАГИ е първа кипра навсякъде??????? Що за народ е този, допуснал такова *** до властта? Що за народ е този, допуснал извратеняк до властта? П.П. Компетентен по всичко? Жална и майка на България!
9
7
 
41
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
"Организацията на старейшините към ПП ГЕРБ .."Не знаех, че и *** имат съвет на старейшините.
8
1
 
64
 
! Отговори
Ха преди 8 години
Беззаконието се стовари и върху "ромите".Ромите са възмутени!Аз - не.
7
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заподозреният е практически сляп. Как си представят да стреля точно?
6
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Заподозрения под домашен арест и чака присъда 25 години??? " Ще го търсим при братя Галеви.
5
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел - кмет на Ботевград !
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едва ли е той, А дори да е той ,поръчителят е друг.
3
3
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
У Франция едни французи стрелят по други французи.Жу суи Шарли!У Белгия едни белгийци взривяват други белгийци.Жу суи Брюсеел !У България едни роми убиват други роми.Жу суи една ракийка със салатка.
2
0
 
80
 
! Отговори
Калина преди 8 години
Тези двама престъпника ще да са много важни, след като бат Сали, жандармерия, главен прокурор, дори самият премиер се занимават с тях.Само да питам , същите тези лица (не братята, а другите престъпници) къде са, когато по селата избиват старите хорица? Избиват ги такива като братята, а мишниците тогава си траят.