Питбул нахапа 5-годишно, собственикът си тръгнал

Обяснил на майката на детето, че кучето не нападнало сина ѝ
6 апр 2016 09:37,
95
Питбул нахапа 5-годишно, собственикът си тръгнал
Снимка: Нова тв

Питбул е нахапал лицето на 5-годишно дете. Инцидентът е станал в неделя в жилищен комплекс край Нови хан.

Петгодишният Сашко карал колело, когато съседското куче му се нахвърлило. Охранителни камери от близките къщи заснели жестоката сцена.

Милица Максимова става свидетел на случката: "Явно поводът беше по-свободен и кучето завлече собственика си и тогава захапа детето за ухото. След това започна да го хапе по главата и детето падна зад колелото", разказа притеснената жена пред Нова тв.

Ухото на Сашко е разкъсано, а по ръката и главата му личат следите от зъби. За да спре питбула, стопанинът му започва да го рита.

"След това той освободи захапката на кучето, за да успее да пусне главата, защото по принцип такива кучета имат невероятна захапка и би могло да се случи най-лошото", разказа майката на детето Анелия Боричева.

Сашко е спасен, а собственикът на питбула си тръгва. "Обясни ми, че кучето не било нападнало сина ми и аз го попитах как детето е попаднало в захапката на кучето. Каза, че повече няма да се повтори", разказа майката на детето.

Собственикът на питбула знаел, че по закон агресивните кучета трябва да се разхождат с надморник, но не го спазвал, обясни неговата дъщеря.

Лекарите казват, че раните на Сашко ще оздравеят бързо, но страхът може да остане за цял живот.

Дали собственикът на питбула ще бъде наказан, ще стане ясно до седмица. От МВР са образували преписка по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 56Не е виновна породата. Имам сума ти познати с питбули и са като всяко друго куче. Агресията идва от човека и се придава на животното. Ако е страхлив и злобен, животното ще бъде агресивно даже и да не е тренирано за бой. Интелигентния човек, ако е собственик на силна и едра порода никога няма да го разхожда без намордник. За жалост е пълно с ***.
49
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама нека избием всички кучета наистина. Да предотвратим нахапвания. Дайте да избием и всички хора, че някой от тях са убийци и изнасилвачи. Да се изкорени проблема трябва!
48
0
 
12
 
! Отговори
Владислав преди 8 години
Съвет до родителите на момчето - заведете дело за физически и емоционални травми, подведете под отговорност собственика на кучето, мисля, че няколко хиляди лева може да се спечелят в съда, отделно ще има осъдителна присъда за собственика. Не се надявайте на преписката на МВР, тях такива неща не ги интересуват, изобщо тях жертвите не ги интересуват, направиха държавата в разграден двор, погледнете само министърката и всичко ще ви е ясно.
47
0
 
22
 
! Отговори
Eeee преди 8 години
Абе , ей , *** , кучето ли е по важно от детето??? Дай да не карат колелета децата , за да са спокойни *** и техните собственици... Аеее ... Ще го разчекна тва псе и безхаберният му собственик...
46
1
 
12
 
! Отговори
+++ преди 8 години
Пише се наморДник! Но в нашата затъпяваща държава няма образование, няма правила, няма власт, има само крадливи мутри и смучещи ккурви.
45
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредното незачитане на закона, поради простия факт, че МВР не работи, а след МВР не работят и съд и прокуратура, най-малкото защото МВР не събира нормални доказателства за осъждането на престъпника. Дали става дума за собственик на куче, което е нахапало човек, за шофьор сгазил някого, за грабител пребил човек, за да го ограби, разлика няма. Общото при всички тях е, че МВР не си върши работата, престъпниците знаят това и вършат повече престъпления. Този щеще ли да не сложи намордник, ако МВР си
44
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
3 годишното дете на мой приятел се разболя от диабет от стрес при среща с голямо куче в Морската градина във Варна.Кучето се хвърлило от радост, не било на повод и ... сега това дете е болно от страшна болест за цял живот ...
43
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТЯ БЪЛГАРИЯ Е СТРАНАТА В КОЯТО ПРАВА ИМАТ САМО КУЧЕТАТА..РОМОВЕТЕ И МИЛИЦИОНЕРИТЕ!ОСТАНАЛАТА РАЯ ТРЯБВА САМО ДА БАЧКА И ДА ХРАНИ ПО-ГОРНИТЕ!!!
42
1
 
25
 
! Отговори
mdaa преди 8 години
Добре, че таткото на детето не е ритнал кучето, щеше да лежи ефективно.
41
1
 
22
 
! Отговори
:( преди 8 години
Този *** кучевъда в нормална държава отива в затвора, а детето получава огромна компенсация. В Бантустана... нищо не следва. Има видео = интерес от телевизиите = ще приспят псeто + глоба за цъpвула. Ако нямаше видео и това нямаше да стане. Скапана държава със скапано население.
40
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз лично съм бил свидетел как улични кучета нападат дете, добре че бях наблизо и го спасих. А една бабичка от махалата я нахапаха и скъсаха палтенцето, въпреки че тя си ги храни най - редовно, та и си говори с тях. Казвал съм й поне 10 пъти, абе жена, не ги събирай тия пумияри, ама не, били нещастни и по - добри от хората. А за този от статията - полиция, прокуратура (телесната повреда на детето може да е и средна,зависи от белезите), накрая дело за обезщетение - 2-3 бона+разноски.
39
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бащата на детето ако е мъж, да вземе една права лопата и да почва от стопанина а след него и кучето му......Кви дела , кви искове ....кви 5лв....Лопатата и у главите..
38
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В много европейски държави тази порода е просто забранена ( с още няколко подобни и примесите им). Дали са по-глупави от нас. Трябвало да се разхожда с надморник, да ама не! В България ако чакаш на самосъзнанието на чалга обсебени под-човеци, няма как да стане. Това куче за разстрел, а за собственика 5 000 глоба от държавата и отделно граждански иск от родителите. Имам син на 5 години, говорим за малко дете, чиято психика няма как да остане незасегната от случая!
37
2
 
12
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
Всички агресивни породи да бъдат забранени за отглеждане. При нарушаване - евтаназия на кучето и 100 000лв глоба за първо нарушение!!! За второ *10! Кучета не са това са зверове.
36
1
 
11
 
! Отговори
Бг преди 8 години
Та това е България ,вечерта ще се напият и ще се подиграват и коментират....А детето ??,то нищо му няма ..каде се вре дето не му е работата...Made in BG.
35
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега родителите на Сашко да заведат иск за обезщетение срещу кучкаря на стойност минимум 20000лева. Сумата е адекватна впредвид преживяния от детето стрес и физическа болка. Отделно да му се наложи и глоба за куче без намордник.
34
1
 
19
 
! Отговори
ДругЛут преди 8 години
Евтаназиа за псето и лоботомия за собственика му!
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно кучето собственика на кучето е студенокрьвен!
32
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 26"Как може да ви е страх от кучета,при положение,че всеки ден живеете сред закоравели престъпници с по 5-6 ,че и повече условни присъди и дори,не подозирате. Нахапани от кучета има 2-3 случая годишно.Убийствата са ежедневие.Смешна история.Гюролтия да се вдига.*** народ."само в софия има ок. 100 случая годишно...има и закони, наредби - трябва да са с чип, намоордник и т.н.явно в България кучетата са по важни от децата
31
1
 
18
 
! Отговори
бла,бла преди 8 години
Ако убие детето - условна за собственика, ако майката пусне куршум на питбула - две години ефективна! Ех, направо не ми се живее в тия времена, в които живеем! Средновековие ли сме, какво сме?!