Питбул нахапа 5-годишно, собственикът си тръгнал

Обяснил на майката на детето, че кучето не нападнало сина ѝ
6 апр 2016 09:37,
95
Питбул нахапа 5-годишно, собственикът си тръгнал
Снимка: Нова тв

Питбул е нахапал лицето на 5-годишно дете. Инцидентът е станал в неделя в жилищен комплекс край Нови хан.

Петгодишният Сашко карал колело, когато съседското куче му се нахвърлило. Охранителни камери от близките къщи заснели жестоката сцена.

Милица Максимова става свидетел на случката: "Явно поводът беше по-свободен и кучето завлече собственика си и тогава захапа детето за ухото. След това започна да го хапе по главата и детето падна зад колелото", разказа притеснената жена пред Нова тв.

Ухото на Сашко е разкъсано, а по ръката и главата му личат следите от зъби. За да спре питбула, стопанинът му започва да го рита.

"След това той освободи захапката на кучето, за да успее да пусне главата, защото по принцип такива кучета имат невероятна захапка и би могло да се случи най-лошото", разказа майката на детето Анелия Боричева.

Сашко е спасен, а собственикът на питбула си тръгва. "Обясни ми, че кучето не било нападнало сина ми и аз го попитах как детето е попаднало в захапката на кучето. Каза, че повече няма да се повтори", разказа майката на детето.

Собственикът на питбула знаел, че по закон агресивните кучета трябва да се разхождат с надморник, но не го спазвал, обясни неговата дъщеря.

Лекарите казват, че раните на Сашко ще оздравеят бързо, но страхът може да остане за цял живот.

Дали собственикът на питбула ще бъде наказан, ще стане ясно до седмица. От МВР са образували преписка по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 10Контрол и глоби му е майката. Тук съм сигурна, че и развъдниците никой не ги контролира. А трЕбва!
9
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога най-сетне ще забранят тази отвратителна порода?
8
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До sante_dogКучето няма вина, че го отглежда безотговорен др....ишльо. Трябва да бъде наказан, че не е взел мерки кучето да не причинява вреда. И най-кроткия пес може да нападне, ако нещо го подразни. Познато куче ме ухапа, като го погалих, защото имало възпалено ухо. И след ухапването се разбра за проблема, собственикът беше учуден от поведението му и потърси причината.
7
7
 
22
 
! Отговори
Хайде преди 8 години
пък и вие сега...Крайно време е да разберете,че за песолюбците кучешкият живот е по-ценен от човешкия!Какво е там някакво си дете в сравнение с кучето?
6
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бях го писал преди две или три години в този форум и ще го напиша пак. В Германия има данък за притежание на куче. Колкого по-голяма и по-агресивна епородата, толкога по-голям е и данъка. Толкова е голям, че се замисляш много, ама много добре дали да си вземеш куче. Куче от породата на ппитбул е с един от най-високите данъци. Отделно ако покаже агресия се слага моментално наморник. Ако показва по-често агресия, се прибира в кучкарник. Толкова е просто и елементарно. Но явно ние сме още по-прости
5
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да разбера кога най-накрая ще има контролен орган, който да следи за отглеждането на определени породи кучета. Не е нормално всеки ке....леш да може да има питбул, дого аржентино или кане корсо и пр. кучета, които дори и да имат добър нрав все пак могат да са опасни в определени моменти. Моят сетер може да бъде потенциален убиец камо ли нещо селектирано за бой.
4
0
 
37
 
! Отговори
честит преди 8 години
българина ще се научи ДА СЪДИ. Верно че, повече от 2-3 хиляди лева няма да му вземат на тоя цър.вул , но БГ селинжъра най-мрази да му бъркат в джоба. В г...за да му бръкнеш, няма да го боли толкова отколкото в джоба. Като сложиш и разходите за твоя адвокат, който оня ще плати сумата скача на 5 К. Не иска да плати ли - съдия изпълнител веднага. Ония знаят как да накарат да плати.
3
2
 
36
 
! Отговори
sante_dog преди 8 години
Трепане на място заедно със скапаното псе! Веднъж нахапало човек ще повтори!Или по-добрия вариант е, и собственика, и помияра вързани за теглича и газ по магистралата. От Нови Хан до Пловдив. После да си ходят поживо поздраво...
2
0
 
33
 
! Отговори
Скептик преди 8 години
МВР си регистрират и си преписват. Полезна работа няма да свършат.
1
3
 
41
 
! Отговори
гош преди 8 години
Типично поведение за кучелюб!Асоциални, агресивни комплексари