Откриха цигари без бандерол в ирански "дипломатически багаж"

Стоката е хваната в камион, преминаващ през Лесово
14 апр 2016 17:52, Анисия Иванова
1
Откриха цигари без бандерол в ирански "дипломатически багаж"
Част от нелегалните цигари. Снимка: Агенция "Митници"

Голямо количество контрабандни цигари без акцизен бандерол откриха и иззеха митническите служители на митнически пункт Лесово от товарен автомобил с иранска регистрация.

Камионът "Волво" е влизал в България от Турция. Декларирал е, че превозва колети с употребявана техника, лични вещи и един употребяван автомобил от Иран за получател в Румъния, като описанието на стоката е "непридружаван дипломатически багаж", съобщават от митниците. 

Митничарите установяват, че пратката с т.н. „дипломатически багаж" не отговаря на изискванията на Виенската конвенция за дипломатическите отношения и камионът е селектиран за щателна митническа проверка, въпреки че не са открити следи от интервенция  върху поставените пломби от иранската митническа служба.

При извършената митническа проверка на автомобила и товара, българските митнически служители установяват, че 13 от колетите  в камиона са пълни с недекларирани цигари без акцизен бандерол от 6 различни търговски марки.

Иззети са общо 1 670 кутии /33 400 къса/ цигари без акцизен бандерол с търговски марки „Pall Mall", „Esse Blue", „Kent", „Kent Blue", „Zica" и „Capitan Black". Срещу шофьора на камиона, ирански гражданин, е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. Работата по случая продължава.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
alf преди 8 години
КОНТРАБАНДИСТИТЕ СА ВАТ . ТЕ ТРЯБВА ДА СИ ЗАТВОРЯТ ФАБРИКИТЕ В ИРАН И ТУРЦИЯ, А НЕ ДА СЕ ПРАВЯТ НА ПРИЯТНО УЩИПАНИ!