Само за година иззели 750 GSM-а от затворници

Росен Петров-Животното пък отричал, че е качвал снимки
15 апр 2016 11:22,
6
Само за година иззели 750 GSM-а от затворници
Снимка: Facebook

"За 2015 година са установени 750 мобилни телефона в затворите", каза зам.-министърът на правосъдието Красимира Филипова.

Повод за коментара ѝ стана затворникът Росен Петров-Животното, който е осъден за наркоразпространение, но докато излежава присъдата си в затворническото общежитие в Казичене редовно качва снимки във Facebook.

Още по темата

След репортажа по спешност той е бил върнат в килия в софийския затвор.

"Бяха взети мерки за проверка и изясняване на случая. Безспорно се установи дисциплинарно нарушение от страна на лишения от свобода, поради което е наказан по предвидения ред", уточни Филипова пред bTV.

Вчера не е открит телефон у него. Той отрича освен за една от снимките, посочи още заместник-министърът.

По думите й снощи е извършена проверка в затворническото общежитие в Казичене, при която са иззети 7 мобилни телефона. Филипова призна, че контролът в Казичане е занижен, но беше категорична, че правосъдното министерството в никакъв случай не си затваря очите по отношение на подобни практики.

Тя каза още, че са предотвратени над 100 случая на внасяне на наркотични вещества в затворите. Имало и 97 наказани надзиратели, а при петима се стигнало до уволнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
mi koigi vkarva toi gi zima ina4e niama da ima biznes s nadziratelite a ot xeroin i treva i amfeti nese govori a za telefoni ili pi6ete za mizeriata vatre 4e niama nikvi oslovia pingvini takava
1
0
 
2
 
! Отговори
Рънърса преди 8 години
Тоя *** от пусти нарцисизъм сам си го на... ка сега заради него ще последва затегация и за много други. А това за затвора не е много добра стратегия.