Обстрелват с камъни турски камиони в Паничерево

Там преди две седмици турски ТИР помете 6-годишно дете
Обновена: 18 апр 2016 17:03 | 18 апр 2016 17:03,
15
Обстрелват с камъни турски камиони в Паничерево
Снимка: архив Булфото

Момче на 15 години от ромската махала на село Паничерево, община Гурково, е задържано от полицията, защото било в група, която замервала с камъни преминаващи през селото турски ТИР-ове, съобщиха от МВР.

Още по темата

Засадата била устроена в събота към 23 часа на влизане в селото откъм Гурково, от канонадата са потрошени панорамните стъкла на два камиона с турска регистрация. Очаква се младият нападател да издаде и съучастниците си.

През Паничерево преминава международният път Русе-Свиленград, използван от тировете. Именно там при пътен инцидент на 6 април загина 6-годишно дете.

Кметът на селото Атанас Граматиков заяви пред "24 часа", че заловеният тийнейджър няма роднински връзки със загиналото дете. Въпреки това не може да потвърди дали атаката с камъни не е отмъщение за смъртта на момченцето или е вандалска проява.

Когато 6-годишният Юлиян загина, негови роднини и съседи опитаха да линчуват турския шофьор Ариф Юзкан, който по чудо бе спасен от полицията. Побеснялата тълпа успя да потроши камиона и да нареже брезента му, заради което Районната прокуратура образува досъдебно производство, отделно от разследването за смъртта на детето, което се води от Окръжната прокуратура в Стара Загора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
!? до 7 преди 8 години
и в Люлин живеят само ромчетата и споменатия дядо!? никой не е видял и не е чул --или всички бързаха за турския сериал и не обърнаха внимание
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
8-годишни ромчета пребиха и ограбиха дядо в "Люлин" Затова не ТИР а колона от тирове
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И кой сега ще храни на тоя 15-годишния трите му деца? Пуснете го!
2
0
 
28
 
! Отговори
никой преди 8 години
Това е най вървежния и доходоносен бизнес след телефонните измами.Да хвърлят децата пред коли да взимат пари от застрахователи и шофьорите които стават жертва на този капан.Доста фамилии станаха милионери от това и не го крият.Не го пожелавам на никой. Едва ли се преживява лесно да убиеш дете макар
1
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормална реакция, ако бяха българи щяха да си траят и да чакат "прокуратурата"...