Андреева: Уволних Александров за същите злоупотреби!

Тогава обаче не успели да докажат наличието на корупция
21 апр 2016 10:07,
40
Андреева: Уволних Александров за същите злоупотреби!
Снимка: Булфото, архив

Скандалите в здравеопазването тепърва ще се разрастват заради разбойниците в системата, настоя бившият министър на здравеопазването от кабинета "Орешарски" Таня Андреева.

"Злоупотребите във Фонда за лечение на деца няма да спрат с уволнението на директора Павел Александров. Те са свързани и с част от обществения съвет на фонда, хората в него носят солидарна отговорност", заяви Андреева.

Тя добави, че по време на своя мандат е уволнила Александров за същите злоупотреби. "Имаше сигнали за същите порочни практики, като всички бяха проверени и доказани", поясни тя пред bTV.

Още по темата

По думите й тогава не са успели да докажат наличието на корупция, но е имало злоупотреби в изразходването на финансовия ресурс на фонда, заплащането на квартири в чужбина, както и голямо забавяне на становищата на болните деца.

Андреева допълни, че е имало и сигнали за посредници, които работят за директора на Фонда в турски болници, които посрещали пациентите и това се заплащало допълнително.

"Работата на фонда е проблемна от 10 години, структурата не работи добре с този Обществен съвет и трябва да настъпи коренна промяна", заяви Андреева.

По думите й по време на нейния мандат е разработен нов правилник за работа на обществения съвет, който е гарантирал прозрачност при разпределянето на парите.

"Толкова истерична съпротива имаше, че започнах да си мисля защо това се случва по този начин. За фонда е много по-лесно да работи на тъмно", допълни тя.

Бившият здравен министър допълни, че по нейно време във Фонда е имало четирима души, които подкрепяли Александров. "Те успяваха да прогонят всеки друг колега, а това буди съмнение", допълни тя.

"Преди всичко трябва да си добър човек, за да се занимаваш с деца. След това да бъдеш лекар", смята Андреева.

Според нея единственият начин да се подобри работата на Фонда за лечение на деца е да се преструктурира.

"Надявам се това да не е показна акция, а първа стъпка в разплитането на проблемите във фонда изобщо", допълни Андреева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 8 години
Шефът на Фонда има физономия на убиец и косвено е точно такъв!
25
1
 
3
 
! Отговори
На прицел преди 8 години
Давай генерале, мачкай свой и чужди. Ти не си комунист нищо че свиреше на Б. Тошо. Ти не си крадец , нищо че присвои бизнеси и открадна милиарди. Давай че малко ти оства...
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Снощи на мача, много лоши неща се чуха за т.н. ББ... Какво става това ли е всенародния любимец :)
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички медици са едно затворено алчно и покварено общество! Не са просто бизнесмени, а кръвожадни извратени престъпници!!!
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не успяха или ...не пожелаха? Което означава, че същите тия сега трябва да бъдат привлечени под отговорност за съучастие. Те със сигурност са си взели рушвета, пак от същите тия крадени пари! Пълно безобразие цари в тая държава!
21
0
 
1
 
! Отговори
Имена преди 8 години
Имена, дайте имена. И адреси...
20
0
 
7
 
! Отговори
Стършел преди 8 години
Цялата система на здравеопазване работи на този принцип за съжаление на всички нас. ....един двама като Джовани Фалконе да си сложат главите на дръвника /а не като Цацаров/ и нещата ще се оправят, но и ние не трябва да спиме.
19
0
 
15
 
! Отговори
Тони преди 8 години
А бе хора, ние сме колкото един среден западен град. Всичко се знае, всеки е човек на някого, всеки познава друг, който познава втори, който е човек на еди-кой си. Трагедията е,че всичко се знае, а никой не прави нищо. Всеки изиграва театрото на изненадата, после се прави на съпричастен и за 2-3 дни всичко отминава. Политици, медии са по-достойни за Оскар от Ди Каприо. Обикновения човек се спасява както може.
18
1
 
16
 
! Отговори
Психодиспансер преди 8 години
Нормалния човек е обречен ! Всички ключови постове са заети от наши ''хора'', те назначават ''свои хора'', а те от своя страна е**ват м***та на всеки нормален, честен човек.
17
0
 
17
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Е как се превеждат суми по лични сметки, купуват се имоти с пари от неизвестен произход и доказателства няма ?Или прокуратурата и следствието не са си вършили работата до сега, или това е някакъв фарс без никакви доказателства, целящ усвояването на 13 милиона лева от кръг чатни клиники, свързани с МЗ и омаскаряването на някой, който си е вършел работата.
16
3
 
7
 
! Отговори
МАГИ преди 8 години
До КОЙ-СВОЙ АМИ ВСИЧКИ ВИЕ КОИТО ГЛАСУВАТЕ ЗА ГЕРБ! ПРЕДИ ТОВА МАСЛАРОВА ОТ БСП КРАДЕ И КАКВО? НЯМА ОСЪДЕНИ....... ТУК Е ЗА ТОТАЛНА ПРОМЯНА, ЗА ВОЙНА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА ТОЯ СКАПАН НАРОД!
15
2
 
15
 
! Отговори
МАГИ преди 8 години
До никога DA И АЗ БЯХ ЧЛЕН НА ГЕРБ ЗА КРАТКА АМА ВЕЧЕ НИКОГА И ЗА НИКОЙ!КРАДЦИ ЗА КОИТО НЯМА И ПРАВОСЪДИЕ, СЛЕД КАТО Е ИМАЛО СЪМНЕНИЕ ЗА ТО АЛЕКСАНДРОВ ЗАЩО ПАК Е ДОПУСНАТ ДА РАБОТИ ТАМ! ЗАЩО НЕ Е ОСЪДЕН! МЕНЕ МЕ ОСЪДИХА ЧСИ ЗА ПАРНОТО ДВОЙНО , ТОЯ ТОЧИЛ ПАРИ И НИЩО! КЪДЕ СЕ НАМИРАМЕ ЩО ЗА ДЪРЖАВА, ВЕДНАГА В ЗАТВОРА ДА ОТИВА *** С ДЕЦАТА ЩЕ ЗЛОУПОТРЕБЯВА, ЩО ЗА ДЪРЖАВА!
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Toя ако беше в Китай...
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Крадец" е звание, като всяко друго, получава се от оня, който веднъж го е направил.
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а тази сутрин по една телевизия изкараха три клакьорки от т. нар. "Обществен съвет" на същия този фонд, който се надпреварваха да оправдават въпросния "директор" тъй като някой си му завиждал р'ийш ли.Някой по-долу писал, че по ръководните постове са гад0ве. Как да не са! Какво казват винаги? Тая власт с кръв е вземана....! Продължават да смучат!
11
5
 
22
 
! Отговори
никога преди 8 години
До Анонимен 11Аз съм гласувал за ГЕРБ,но след като се информирах как техните депутати са приели скандални закони за ограбване на хората от банките и ЧСИ без да могат да се защитят и колко хора са разорени и съсипани от банките и ЧСИ благодарение на депутати от ГЕРБ приели скандалните разпоредби и закони,вече никога......
10
0
 
17
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 8 години
Навсякъде на ръководни постове са гад0ве. Не е ли ясно това? Където има свестен човек е някакво супер изключение и гад0вете скоро с лекота го изяждат и подменят с някой, който е готов да "***" по някаква схема и да се отчита където трябва. Като не се отчита- го "хващат". И ето- аджеба- има резултати, работим.Трябва много работа във всички сфери, като нещата трябва да започнат с желание и воля от най- високото равнище. Но аз не съм оптимист, това няма да се случи тук в България. Поне не скоро.
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам няколко въпроса ! Колко синоними имат думите престъпник и крадец ? Защо не се употребяват истинските им имена !До кога народа ще търпи тази корумпирана съдебна власт и това долно управление на циркаджия.Кой го назначи отново ?
8
1
 
11
 
! Отговори
МАФИЯ преди 8 години
а не държава е това. затова българското племе ще загине. Ако не ги гърмим такива *** . Ако не се въведе смъртно наказание и първо съдиите и прокурорите да минават на детектор за лъжата. В КИТАЙ за кражба над 465 000$ - КУРШУМ
7
0
 
13
 
! Отговори
той преди 8 години
До КОЙ-СВОЙ Б Борисов....