Осъдиха осмокласник, блъснал с мотопед катаджия

Момчето пробвало и да избяга от мястото на катастрофата
21 апр 2016 15:44,
6
Осъдиха осмокласник, блъснал с мотопед катаджия
Снимка: архив, Bulphoto

Съдът одобри постигнатото от Районна прокуратура – Велико Търново споразумение, с което 15-годишен ученик е осъден на пробация за неподчинение на полицай и причиняване на лека телесна повреда, съобщиха от прокуратурата.

Осмокласникът се призна за виновен и е осъден за това, че в края на юли миналата година в Дебелец на кръстовище е блъснал катаджия, опитал се да го спре и провери.

Всичко се случило малко преди полунощ. Ученикът карал мотопед без регистрационни табели и не изпълнил разпореждането на пътния полицай. Нещо повече - той ускорил и се опитал да го заобиколи. Вместо това го блъснал и повалил на земята. Катаджията получил леки наранявания.

След като блъснал униформения, осмокласникът се опитал да избяга от местопроизшествието.

На момчето е наложено наказание от 9 месеца пробация с пробационни мерки - задължителна регистрация по настоящ адрес, задължителни периодични срещи с пробационен служител и включване в курсове за професионална квалификация, програми за обществено въздействие.

Споразумението не подлежи на обжалване и има последици на влязла в сила присъда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дали се е опитал да избяга или се е стреснал при вида на връхлитащия катаджия и е направил не това, което е искал, знам ли? Може би се е опитал да спре, а всъщност се е получило друго. Да видиш катаджия да те спира си е голям стрес, То като започне онуй: К'во пра'им сега? ...
3
1
 
7
 
! Отговори
е и ? преди 7 години
Ами браво на полицая щом е скочил, нима е трябвало да му пожелае приятна вечер ?
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да много хубаво, но помните ли, че това е онзи случай, който пуснаха с видеозапис, на който се вижда как полицая буквално скача пред мотора и сваля момчето в движение ?!
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво! Дано да има повече такива успешно осъдени нарушители, без значение на колко колела са. Като имат страх от присъда, "изтребителите" рязко ще намалеят.