Обраха църква край Банско навръх Великден

Крадците са отмъкнали касата с дарения
1 май 2016 21:52, Анисия Иванова
27
Обраха църква край Банско навръх Великден
Снимка: Булфото

Крадци обраха църква край Банско навръх Великден. В нощта срещу Възкресение неизвестни са проникнали в храм „Свети Георги Победоносец” и са отмъкнали касата с дарения, съобщи Нова тв.

Обирът е станал веднага след Великденската служба, когато свещеникът си е тръгнал и заключил храма. Извършителите влизат през прозореца и задигат касата с дарените от миряните около 1500 лв. дарения.

"Един грозен вандалски акт, едно светотатство, едно богохулие и един неприятен момент, но за съжаление в днешно време всичко е възможно", категоричен е отец Филип.

Това е трети обир на тази църква, изградена изцяло с дарения на миряни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: църкваВеликденобир
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези гадове, които са посмели да направят такова нещо, вече са си подписали или смъртната присъда или живот с много ама много страдания ! Скоро ще си платят за стореното... Господ няма да забрави да им отдаде дължимото !
16
2
 
3
 
! Отговори
геурска му работа преди 7 години
Две сестри-гастрольорки са задържани от полицията в Панагюрище, докато обирали кутия с дарения в църква.Свещеникът от храма "Света Богородица" обаче видял сестрите, които се оказали от Бяла Слатина и се обадил в полицията.Униформените установили, че това двете сестри с помощта на специално пригодена назъбена шина успели да извадят от кутията шест банкноти, всяка с номинал от 100 лева.12 април 2016г
15
5
 
3
 
! Отговори
геурска работа преди 7 години
Поп бие и ругае 90-годишна монахиня в манастира Св. Атанасий в с. Златна ливада до Чирпан и й взема пенсията. Това разказали поклонници пред Монитор, а една от посетителките дори записала грозната сцена на телефона си. Попът е архимандрит Борис, а монахинята сестра Макрина. Разбрахте ли защо ви наричат безверници ..ха.ха
14
2
 
2
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
Това си е техен човек, който знае колко са парите и къде се съхраняват. Нима ще отида аз да ги взема след като не зная дори къде се намира този храм.?!Нека се поогледат около себе си работещите там пък може и да си ги открият.
13
2
 
4
 
! Отговори
ехоооо преди 7 години
Не ме интересува от кой етнос са крадците. Незабавна смърт! Не се грижа аз за Божиите работи. Той ще им остави душите в такава гадост, че ще искат да не са се траждали. Грижа се за урок на живеещите сега! Ако се научат, че могат безнаказано да посягат на църквите, какво ще им попречи да посягат и на хората когато им скимне! А това е работа на полиция и държаява! Има ли полиция и държава въобще?
12
0
 
9
 
! Отговори
защо преди 7 години
Моят въпрос към миряните - Защо няма обрана джамия, а има обрана църква? Отговарям - Защото за обир на джамия следва СМЪРТ за крадците! Защо крадците, обрали нагло църквата по Великден са живи?
11
2
 
1
 
! Отговори
действие преди 7 години
Попът какво прави от достъпните му неща, за да пресече обирите в църквата му? Примерно, засилване на предпазните мерки, и също така важно - служба против обирите! Служи молитва, бе отче! Да бъде пазен храмът от обири и други посегателства! Ако Бог църквите си не пази, как ще пази нас?! Църквите са за нас! Ние да търсим спасение! Трябва нещо да се направи! Да не би да чакаш още един грабеж?!
10
0
 
5
 
! Отговори
полиция и държава преди 7 години
Ако това са крадци, а не второ издание на "Операция Ъ", то значи, че крадците са присъствали на службата и след това са останали някъде в близост. Обирът е подготвен. Вероятно са гледали по време на службата колко пари даряват хората. Но като оставим това, защо една и съща църква е обирана няколко пъти? Полицията с какво е заета? Ако беше обран какъвто и да е храм от друга религия, щяха да ореват орталъка, че им се нарушавали правата. Е? В момента са нарушени МОИТЕ права на християнин. Държавата
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Англичани са.
8
1
 
2
 
! Отговори
☺ преди 7 години
Как се знае точната сума☺
7
2
 
20
 
! Отговори
алекс2 преди 7 години
Не им завиждам на такива крадци ! Казвам го от не точно такъв но подобен опит ! Тия не само те ще страдат но и поколенията им !
6
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А аз от къде да съм сигурен, че отец Филип не си е инсценирал кражбата , а кинтите да е профукал за поркане и простифенки - само питам де....
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кражбата е заем, взет от бога. А заемите винаги се връщат.... И нямам предвид само конкретния случай.
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
утре очаквам декларацията на онези продажници от Ромски Хелзински Комитет!
3
17
 
10
 
! Отговори
БРАВО! преди 7 години
Браво! Истински комунисти!
2
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не ги е откраднал попа? Те си падат по Ролекси и други лъскави неща.
1
2
 
16
 
! Отговори
1234 преди 7 години
РАВНИ ??