Един от битите в Раднево: Заплашваха ни и в болницата!

Побоят стана за минути, разказаха пострадалите младежи
Обновена: 9 май 2016 21:49 | 9 май 2016 21:45,
32
Един от битите в Раднево: Заплашваха ни и в болницата!
Кадър: БНТ

Един от младежите, пребити от роми в Раднево, разказа, че с приятелите му са били заплашвани от близки на биячите докато са лежали в тежко състояние в болницата.

"Чуваше се, че са подготвяли група от роми, които са идвали да ни довършат тук, но нещо ги е спряло", каза Георги Николов пред БНТ.

Той и Цветлин Кюстендилски, двама от тримата младежи, след чийто побой Раднево се вдигна срещу ромите в града, днес бяха изписани от болница. Те бяха настанени там след зверски побой за отнето предимство на пътя преди повече от седмица.

Още по темата
Георги и Цецо благодариха за подкрепата на своите съграждани и настояха биячите им да бъдат наказани с цялата строгост на закона. Двамата младежи разказаха, че все още не са се възстановили напълно, но са готови да присъстват на поредния протест срещу ромите в Раднево.

Георги и Цветелин разказаха, че инцидентът станал за минути. Един от ромите отнел предимството на техния автомобил и така възникнал спорът.

Двете групи се разделили без проблеми, когато изведнъж младежите били нападнати и пребити.Те са убедени, че и този път побоят е щял да бъде прикрит, както всички останали, извършвани от ромската фамилия.

"Ако беше станало някъде на не видно място, със сигурност. Обаче просто се случи на места, на които има много хора и нямаше как просто", каза Цветлин.

Двете момчета категорично отрекоха да са имали някакви взаимоотношения с фамилията на Калчо Иванов - Сурай. Познавали се със сина му.

Третото пострадало момче Живко Жеков, който претърпя животоспасяваща операция, остава за лечение в болницата. Състоянието му е стабилно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
7
 
! Отговори
Толерирай Това преди 7 години
Е,дотук с толерантността към Различните...от толерастите.(санскритските букви явно не се разчитат от софтуера)
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много пъти съм подавал заявки към един малко познат отдел на МВР, заявки относно ликвидация на *** гета, земни чистки и масово изтребване на ромите в България. Хората от малко познатия отдел на МВР са единодушни с мен защото ние се знаем от едно време, но подобно решение се одобрява от 3-*** "буфера" преди президента да го съобщи публично, но едва ли това ще стане тъй като при първите 100 изколяни роми ще стане гражданска война и ЕС ще го сметне за нехуманитарно а НАТО ще ни насоли с бомби
16
2
 
40
 
! Отговори
Стар набор-продължен преди 7 години
Все пак голяма част от офицерите и старшините малко неудобно, по-точно срамежливо, споделяха с нас, че добре сме сплашили ц...те и се застъпиха за нас да не получим по-големи наказания. Но това беше в далечната 1973, тогава нямаше БХК и европейски безценности...
15
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Днес е Денят на Европа. Трябва да бъдем толерантни и да не проявяваме ксенофобия и език на омразата."Днеска е Денят на Победата, а вие си правете гей паради и говорете каквото си искате.
14
3
 
46
 
! Отговори
ХХХ преди 7 години
Ще дойде време ....скоро ще дойде време и тогава сурай и самурай ще реве от гнева български !
13
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯСигурно е така. Каквото и да е било устното замеряне никой няма право да вади брадви, ножове и други хладни оръжия. Ако живееш на запад това трябва да го знаеш!
12
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най близко време ще дойде ловния сезон.
11
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯПокрай сухото гори и мокрото! Така се получава когато обществото се управлява от висшисти в илюзия. Ако имаше яки закони, некорумпирани депутати, полиция и съдебна система щеше да е друго. Писна им на хората.
10
1
 
21
 
! Отговори
Поп Грую преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯМустафа, срещу всички кpaдливи и нaгли POMЛЯHИ(сиреч ***), само срещу тях! Не и срещу останалите трима роми в цяла България, които не са кpaдливи и нaгли...
9
4
 
63
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Време е народът да се самоорганизира по места за наказателни операции,поради некадърноста на власта.В Америка ги наричаха Куклукс Клан.
8
3
 
37
 
! Отговори
Horch преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯНе е твоя работа срещу кого е протеста.
7
53
 
15
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
Двамата младежи разказаха, че все още не са се възстановили напълно, но са готови да присъстват на поредния протест срещу ромите в Раднево.НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ПРОТЕСТЪТ СРЕЩУ ВСИЧКИТЕ РОМИ ЛИ Е ИЛИ СРЕЩУ БИЯЧИТЕ ?!
6
3
 
34
 
! Отговори
до Днес преди 7 години
Момчета и момичета, дано поне се забавлявате с цензурата и да нямате скрупули, иначе работата в тази медия би била мъка за вас. При бай Тошо пак беше нещо подобно, а след още 40 г. сигурно ще е малко по-друго, но пак ще прилича. Изтрийте го това, след като го прочетете...
5
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е като са ви заплашвали в болницата, що не ги провесихте на стетоскопа на доктора, или на системата с глюкоза. Те ченгелите не ще свършат работа.
4
1
 
35
 
! Отговори
Един преди 7 години
Едно време имаше един Милко,от Милево,Старозагорско.Той ги лекуваше бързо.
3
11
 
26
 
! Отговори
ГЕРБ преди 7 години
До Горд ПотурченРомските гласове избират политическата класа, понеже българите не гласуват. В този смисъл, един ром струва колкото 10 българи.
2
5
 
73
 
! Отговори
Момо преди 7 години
Преди 30 години не смееше да вдигне очи от земята да те погледне, а сега скачат да те бият без да се притесняват.Хвала на БХК и на 25 години демокрация с евроатлантически ценности!
1
4
 
92
 
! Отговори
Горд Турчин преди 7 години
Според БХК ако биеш ром има проблем, ако ром бие теб няма проблем. Я някой да ми обясни що за цирк е това