Битите от Раднево разказват: Бухалки, колове, ножове

Само намесата на други хора предотвратила линч
Обновена: 10 май 2016 11:21 | 10 май 2016 11:14,
12
Битите от Раднево разказват: Бухалки, колове, ножове
Снимка: bTV

Ромският тартор от Раднево Калчо Иванов – Сурай се чувства безнаказан и със сигурност се ползва с протекции от властта, обявиха две от момчетата, които бяха зверски пребити в града - Цветелин Кюстендилски и Георги Николов.

Още по темата

След жестокия им побой напрежението в града ескалира и се наложи властите да отцепят за дни наред подстъпите на ромската махала.

Георги разказа, че той и Цветелин били с автомобил, когато един от биячите навлязъл с колата си в тяхното платно. Стигнало се до свада с него, като той избягал и след това ромите преследвали момчетата, догонили ги и ги нападнали. Били са над 20 души и само намесата на други хора предотвратила линч.

"Биха ни с някакви бухалки, колове, ножове", каза Георги пред bTV.

Двамата не са участвали в друг сблъсък, при който е бил пребит още един млад мъж. Той, за разлика от тях остава в болница със засегнат бял дроб. Докато били хоспитализирани, чули че голяма група въоръжени роми са тръгнали към лечебното заведение да ги "довършват", но до нападение така и не се стигнало.

"Сурай е бащата на тези хора, той е тарторът на махалата", посочи Георги и призна, че познава бегло един от биячите, но "чак да се познаваме, да сме си ходили на гости, да сме делели нещо – няма такива работи".

По отношение на протестите двете момчета призоваха да няма ексцесии: "Няма смисъл да се бием с полицаите, да се бият българи с българи, а циганите да остават ненаказани".

Те разчитат съдът да си свърши работата и извършителите на бруталното нападение да получат справедливо наказание: "Не всички цигани са виновни, просто тази фамилия се мислят за недосегаеми", настояха младежите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Ddd преди 7 години
При нашто кекаво правосъдие тия ще се отърват само с условна, избори идват все пак.
6
0
 
7
 
! Отговори
ЕС комисар преди 7 години
европейски особености на демокрация... никой не е казал, че преходът от България към Манга*лия ще бъде безкръвен. Така го правим в Европа. Вижте в Лондон, британците си избраха джихадист, сега е ваш ред са си изберете кафяв президент мухаххахаххаКой не скача е червен, кой не скаче е червен!!
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди да замина завинаги в чужбина ще убия няколко *** н га ла за да знам , че съм помогнал на сънародниците си поне малко ! :)
4
2
 
2
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Тия с 20 рома кат не могат да се справят що излизат от вкъщи въобще...аз излизам с идеята че сам мога да потроша сяка селскостопанска вечеринка на хай лайфа...на СЕЛО...
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво? Властта протектира виновните, но по-лесно купуваеми гласоподаватели. Т.е. насърчава създаването на партизански движения борещи се за собственото оцеляване. Незаконно преминаващите не са проблем, ромите не са проблем, ами кое е проблем тогава - как да се прибират комисионни от ЕС ли? Еми да излизаме тогава, или и тогава трябва да назначим някой на комисионна.
2
6
 
2
 
! Отговори
ananiza преди 7 години
Vsichki ste enaki kvo se pravite na bela voda ....selski raboti... hodil na Fitness... i kvo stana... Fitness chiata v bolnica
1
2
 
13
 
! Отговори
Румито Бъчварова преди 7 години
Всичко е под контрол. Вече ходя на терен, ме види шефа и народа че не стоя само в София.