Година след убийството на Георги – той гние, а убиецът му?

Дали тичащото момче, с кръвта по лицето, ще бъде открито
2 юни 2016 09:00,
63
Година след убийството на Георги – той гние, а убиецът му?
Пейката в Борисовата градина, на която Георги бе открит прободен и мъртъв. Снимка: архив, Булфото

Днес, 2 юни, се навършва една година от жестокото убийство на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина.

Още по темата

Ученикът бе открит от приятелката си посред бял ден с прободни рани на пейка в един от най-големите и оживени столични паркове, в близост до сградата на БНР.

Месец по-късно МВР разпространи кадри на момче, което се издирва във връзка с убийството на Георги.

Тичащият младеж има кръв по лицето, но това с нищо не помогна за разкриването на убийството, защото, убиецът все още е на свобода, а разследващите подозират, че той може вече да не е в България.

МВР продължава да разследва трагедията, като основната версия, по която се работи е "случаен инцидент".

Анализ на полицията показа, че убиецът със сигурност е импулсивен и избухлив. Той е жесток човек, който ще нападне отново, ако не бъде спрян, казаха тогава униформените.

Разследването на полицията за убийството на момчето се оказа в глуха улица, след като всички заподозрени за жестокото престъпление се оказаха оневинени след детектор на лъжата.

Година след убийството на Георги – той гние, а убиецът му?
Тичащият младеж с кръвта по лицето. Още се издирва. Снимка: МВР

Първи бе разпитан ученикът от строителния техникум Марио. Според показания, дадени в първоначалните часове след инцидента, той бил съперник на Георги заради любовната му връзка със съученичката Лора.

Младежът бе подложен на детектор на лъжата. След като отговори на поредица от въпроси, свързани с жертвата Георги, с местопрестъплението и с оръжието на убийството, резултатът категорично показва, че момчето няма нищо общо с инцидента.

Двама близнаци от Строителния техникум също бяха придружени от родителите си при психолозите от МВР. И при тях разпитът започна с няколко контролни въпроса и продължи с такива за местопрестъплението, Георги и местонахождението на ножа, с който е убито момчето.

Резултатите и на двамата близнаци също показаха толкова категорично, колкото и тестът на Марио, че те не са участвали в престъплението.

За последните няколко години това е трето зверско убийство в Борисовата градина.

През 2008 г. в парка беше убит студентът по медицина Михаил Стоянов. 28-годишната Яна Кръстева бе удушена в алеите на парка три години по-късно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
9
 
! Отговори
twitter evalion88 преди 7 години
"Той гние? Що за заглавие? Има ли един нормален и компетентен човек в Днес.бг ??!?"""той гние" - нормални ли сте? Наемайте журналисти, не аматьори от улицата."Какво искате от сайта, на който се изявяват Зелка Дебилева, недо*баната Михаела, а сега и Жалко Келев?
40
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той гние? Що за заглавие? Има ли един нормален и компетентен човек в Днес.бг ??!?
39
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо МВР една година по-късно не е открила убиеца на невинния Георги ??? Ако това се беше случило в чужбина щяха да хванат убиеца за 48 часа.Ако бяха простреляли Бойко Борисов щяха да намерят виновния пак за 48 часа.А защо не намериха убиеца на Георги , защото все пак сме в България.Винаги ще ни е страх за нашите деца ако живеят в България дали и тях няма да ги убият или дали и те ще станат УБИЕЦИ!!!!!
38
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как ще ги оневинявате само с детектор на лъжата бе, вие луди ли сте? Детектора на лъжата има само спомагателна следствието функция, но не доказва категорично нищо, просто резултатите му се вземат в предвид. Да не говорим и че можеш да излъжеш детектора.
37
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ушев седи и за хура се държи !!
36
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Наш човек" е спечелил обществената поръчка за камери и е поставял тези нискокачествени камери в парка! ЗАЩО???
35
0
 
31
 
! Отговори
:( преди 7 години
Сменете това заглавие. Не си ли помислихте, че е грубо и глупаво. Ами ако майка му на момчето ви чете? "той гние" - нормални ли сте? Наемайте журналисти, не аматьори от улицата.
34
0
 
5
 
! Отговори
савант преди 7 години
Така например не се предвиждат атентати за Евро 2016. Независимо какво разправят американците.
33
0
 
2
 
! Отговори
2предположение преди 7 години
боен клуб
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно щом има такова заглавие ГНИЕ . Тука май в днес бг имаме съучастник а ?
31
8
 
2
 
! Отговори
няма смисъл преди 7 години
Няма смисъл разследващите да се хабят. Аз като посочих 10 извършители на тежки престъпления или 16 атентата по света, та какво ? Скъсаха се мен да ме разследват, заплашват или провокират !!! В България не е модерно да си пророк или месия. Ще ти разгонят фамилията заради способности, които притежаваш ти, а за други абсолютно невъзможни. Или като посочиш извършителя или извършителите, мигом мижитурки, нямащи никакво отношение към разкриването на такъв род престъпления, си приписват заслуги...
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този вече е отдавна за граница. Нема да седи тука и да чака да го хванат.
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1-цаТова е ниво им. А по тема необяснимо е при толкова камери наоко да не могат да проследят убиеца.
28
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да повярвам, че след наръгването се е обадил на момичето си, а не е казал кой го е наръгал и дали въобще го познава.. странно..
27
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че откога детектор на лъжата е станал доказателство за невиновност? С детектора ли се ограничиха следствените действия? Нищо чудно че не са намерили убиеца.
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
няма ли кой да изпее, да каже кой е.... *** го търси. тва не е филми сериали ДНК, база данни и др измишлъотини. тука се работи на човешки фактор
25
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е някое от киселите тестостеронени гъзето който бръмчат около фитнесите,спортните зали и стадионите.Муслуки,ножове,пистолети,боксове комплекси и лабави нерви.Рецепта за нещастие.Предполагам,че лесно могат да го намерят просто не искат - я е неква спортна надежда или синчето на някой специален.
24
0
 
62
 
! Отговори
1-ца преди 7 години
Как е възможно да напишете ТАКОВА ЗАГЛАВИЕ?! ГНИЕ!? Абе хора, вие имате ли поне малко мозък в тия тикви, дето са ви сложили за глави на раменете? Как, според вас, би се почувствал някой близък на момчето (лека му пръст), виждайки такова заглавие? Бъдете малко професионалисти, стига с тия глупости!
23
2
 
20
 
! Отговори
Запознатите преди 7 години
знаят,че едно убийство не се ли разкрие до 20 дни,обикновено остава неразкрито.Златко,не е необходимо да пишеш двама близнаци!Ми щом са близнаци ясно е че са двама,ако са трима вече е нещо друго-тризнаци примерно!
22
2
 
12
 
! Отговори
1 преди 7 години
Тичащото момче, ако беше невинно щеше да се обади, явно има общо с убийството. И как така не могат да го открият, нали имат база данни?