Някой искал Евстатиев да не оцелее физически

Ташкена Колчева: Той не е симулант, а невменяем
59
Някой искал Евстатиев да не оцелее физически
Снимка: Булфото, архив

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев, който е обвинен в изнасилване на 16-годишно момиче, е в тежко състояние след опит за самоубийство. Това твърди неговият адвокат Ташкена Колчева, цитирана от bTV. Именно тя преди дни сигнализира, че Евстатиев е направил опит да сложи край на живота си като удрял главата си в стената на килията. Той бил намерен от надзирателите с рани и петно кръв до него.

Още по темата

Държавното обвинение в Пазарджик обаче отрече опита за самоубийство. Те смятат, че на Евстатиев му е прилошало, защото категорично отказвал да се храни, паднал е и е наранил главата си в пода.

По думите на Колчева няма никакво съмнение, че Евстатиев е невменяем.

"Блъскал си е главата в стената, след което е припаднал. Приет е в неврохирургията с комоцио и със счупен преден черепен лоб", поясни тя пред телевизията.

Според експертизата на психиатър, представена в съда Иван Евстатиев е в тежка депресия със суицидни намерения. Ташкена Колчева смята, че в затвора в Пазарджик няма кой да следи психическото му здраве, защото не разполагат с щатен психиатър.

"Това не е симулация. Всички медии, които присъстваха в Пловдив на делото видяха, че той е свалил 35 кг от теглото си, всички са на едно и също мнение, че Иван Евстатиев е неадекватен", категорична е неговият адвокат. По думите й спрямо бившия кмет на Стрелча "се мери със специален аршин".

"Явно някой цели Евстатиев да не излезе на свобода, явно някой цели неговото физическо унищожение", допълни Колчева.

Според защитата на Евстатиев обвиненията за изнасилване са "много съмнителни и скалъпени" и не би трябвало бившият кмет да е с най-тежката мярка за неотклонение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: СтрелчаИван Евстатиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
9
 
16
 
! Отговори
аз преди 7 години
Отвратен съм то ***, ОТНОВО ГО ЗАЩИТАВАТ. Жертва бил. Ми преди 10 години пак беше жертва, тогава с малолетни *** беше скандала. Гнусни червени старци, развращават младите, изнасилват и накрая изкарват, че жертвите са *** . Как си го представяте това момиче да легне доброволно с тоя сбръчкан червен *** бе ?
16
10
 
9
 
! Отговори
Червени Боклуци преди 7 години
От толкова дрънкане по медиите си правя само един извод - Евстатиев е невинен, просто явно го изнудват за пари или нещо друго материално. Малката сама му се е набутала в ръцете. Това е,2 никой не може да ме убеди че е виновен, твърде много се шуми, за да е истина.-------------------------------------КАЖИ МУ ЧЕРВЕН *** И НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ ПОВЕЧЕ
15
8
 
12
 
! Отговори
Червени Боклуци преди 7 години
Някой искал Евстатиев да не оцелее физически----------------------------------То цяла България го иска.
14
10
 
11
 
! Отговори
Калоян преди 7 години
От толкова дрънкане по медиите си правя само един извод - Евстатиев е невинен, просто явно го изнудват за пари или нещо друго материално. Малката сама му се е набутала в ръцете. Това е,2 никой не може да ме убеди че е виновен, твърде много се шуми, за да е истина.
13
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофилите яростно защитават председателя на русофилския клуб в Стрелча. БСП го изключи от редиците си, но русофилите се гордеят с ценният си кадър.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ххй
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ТОЙ СИ ШАРИ НЯКЪДЕ И ТОЯ НА КОЙТО СИ ШАРИ ГО ИСКА МЪРТЪВ.
10
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичката България втасала, само тоя чичко ни е проблема. То всеки ден умират хора и стават бели, точно с тоз ли ще ни занимавате? Черните ни сънародници като трепят хора всеки ден, пък дали ги съдят, а? България загива, вие Евстатиев та Евстатиев.... Той ли е най-важния?
9
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте коментарите на червените каскети . Защитават убийци , крадци и изнасилвачи . Това е морала на нашите доморасли комунисти-социалисти , а някои вече и капиталисти. Отврат .
8
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
стига сте го разкарвали като мечка човека от саит в саит като е згрешил ще го накажат омръзна ми от биберони залъгалки пишете за за народа защо тотално обеднява защо имаме наи голямата смъртност защо не останаха млади хора в РОДИНАТА НИ ето тов трябва да се пише всеки ден и да се търси одговор
7
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знам за случая. Евстатиев е виновен единствено за това, че се е поддал на малкото к.урве. Нейната майка е минала по същия път, през леглото на Евстатиев и целият град знаеше, но това са си лични работи. Сега решиха да изнудват Евстатиев, защото те са лакоми и искаха от него разни придобивки, които той им отказа. За да го натопят, пуснаха му малката съзнателно и той се полъга. Целия град знае какво става, познаваме семейството на "жертвата" колко са алчни и какви сметки си правят.
6
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този наследник на мандраджии беше много велик , а сега се прави на луд . Гледах адвокатката му по телевизията . Същата физиономия на дърта мандраджийка като него . Този трябва да гние в затвора. Какъвто и да е случая, момичето е непълнолетно и това е достатъчно основание за затвор .
5
2
 
9
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Престанете с този Евстатиев вече всеки ден! Вие по малко за масовите убийства пишете отколкото за този Евстатиев!
4
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аха, като не мина номера със самоубийството, сега се оказа невменяем. Но то и това е доказуемо, вече става интересно какъв ще е следващият "коз" на адвокатката...
3
11
 
16
 
! Отговори
монк преди 7 години
съмнявам се че този изобщо е виновен за нещо , освен че не може да си държи ципът на панталона затворен. Нека прочетат първите показания на изнасилената, за да добият хората представа и тогава да го съдят. В тях тях, както стана ясно, тя си признава че актът е бил доброволен, че никой не я напивал насила... Изобщо все нещо за които после се обръща на 180 градуса, понеже явно са надушили далаверата.
2
8
 
21
 
! Отговори
Съвестин преди 7 години
Много хора искат Евстатиев да не оцелее... половината общество например ;-)
1
13
 
16
 
! Отговори
помак преди 7 години
Смъртно наказание!