Някой искал Евстатиев да не оцелее физически

Ташкена Колчева: Той не е симулант, а невменяем
59
Някой искал Евстатиев да не оцелее физически
Снимка: Булфото, архив

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев, който е обвинен в изнасилване на 16-годишно момиче, е в тежко състояние след опит за самоубийство. Това твърди неговият адвокат Ташкена Колчева, цитирана от bTV. Именно тя преди дни сигнализира, че Евстатиев е направил опит да сложи край на живота си като удрял главата си в стената на килията. Той бил намерен от надзирателите с рани и петно кръв до него.

Още по темата

Държавното обвинение в Пазарджик обаче отрече опита за самоубийство. Те смятат, че на Евстатиев му е прилошало, защото категорично отказвал да се храни, паднал е и е наранил главата си в пода.

По думите на Колчева няма никакво съмнение, че Евстатиев е невменяем.

"Блъскал си е главата в стената, след което е припаднал. Приет е в неврохирургията с комоцио и със счупен преден черепен лоб", поясни тя пред телевизията.

Според експертизата на психиатър, представена в съда Иван Евстатиев е в тежка депресия със суицидни намерения. Ташкена Колчева смята, че в затвора в Пазарджик няма кой да следи психическото му здраве, защото не разполагат с щатен психиатър.

"Това не е симулация. Всички медии, които присъстваха в Пловдив на делото видяха, че той е свалил 35 кг от теглото си, всички са на едно и също мнение, че Иван Евстатиев е неадекватен", категорична е неговият адвокат. По думите й спрямо бившия кмет на Стрелча "се мери със специален аршин".

"Явно някой цели Евстатиев да не излезе на свобода, явно някой цели неговото физическо унищожение", допълни Колчева.

Според защитата на Евстатиев обвиненията за изнасилване са "много съмнителни и скалъпени" и не би трябвало бившият кмет да е с най-тежката мярка за неотклонение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: СтрелчаИван Евстатиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
analizator преди 7 години
Като чета коментарите, които са срещу бившия кмет на 90% присъстват думите "комунист" и "русофил", което доказва, че делото е изцяло политизирано, не само сред органите, които са компетентни да се занимават с него, което вече стана ясно, но и сред хората.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По закон, ако сексът с лице над 14 години е доброволен не е наказуемо. А що се отнася до това колко е пила и дали е била в безпомощно състояние, ще прецени съда, но четох, че и телефинен разговор била провеждала с леля си в това "безпомощно състояние", без лелята да се усъмни, че нещо не е наред. Разговорът го имало в разпечатката на мобилния оператор и часа съвпадал с вече " безпомощното й състояние".
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дори и да е спала доброволно с Евстатиев той трябва да понесе наказателна отговорност , защото е непълнолетна и закона го забранява. Дали е имало изнасилване - това трябва да се докаже в съда.Защото какво търси едно момиче в 9-ти клас да обсъжда бъдещето си с този възрастен и известен с похотливостта си мъж в хотелската му стая. Не го защитавам, напротив противно е, но мисля че обвинението в изнасилване няма да издържи .------Сексът с непълнолетни които са пияни се води изнасилване.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименПиши си с името тогава бе . Защо се криеш ?!
33
1
 
1
 
! Отговори
dddd преди 7 години
До АнонименDa takava e ,bolna I nevmenqema tq zatova si izmislq scenario ,zashtoto mqstoto I e pri nego vutre !
32
1
 
1
 
! Отговори
dddd преди 7 години
До Ха-ха-хаDa tazi otdvna trqbvashe da e zad reshetkite !
31
1
 
6
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
По това, което е публикувано аз не виждам никакво основание Евстатиев да излиза изобщо на свобода. 80% от българските граждани са в постоянна депресия, защото едва свързват двата края и то с много лишения, но въпреки това никой не ги признава за невменяеми и продължават да си плащат сметките и дълговете!
30
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колчева, някой явно цели тоя дрът....да си получи заслуженото. Може би това е Бог?
29
0
 
7
 
! Отговори
Edna преди 7 години
"По думите на Колчева няма никакво съмнение, че Евстатиев е невменяем"Тази адвокатка е решила да се прави на доктор, само и само да измъкне стария похотливец от затвора..."Явно някой цели Евстатиев да не излезе на свобода, явно някой цели неговото физическо унищожение", допълни Колчева.Що някой, то се знае кой - само да не го набара бащата на момичето!
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Закона забранява секс с лица ненавършили 14 год.А тя е достатъчно голяма и сама си е решила с кого и защо да се ***.А, че той го отнася... да си е мислил с кого иска да прави секс.
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заради едното е---е този човек си провали живота и този на близките си..
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а дано..и той и адвоката му ..а дано не оцелеят
25
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дори и да е спала доброволно с Евстатиев той трябва да понесе наказателна отговорност , защото е непълнолетна и закона го забранява. Дали е имало изнасилване - това трябва да се докаже в съда.Защото какво търси едно момиче в 9-ти клас да обсъжда бъдещето си с този възрастен и известен с похотливостта си мъж в хотелската му стая. Не го защитавам, напротив противно е, но мисля че обвинението в изнасилване няма да издържи .
24
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не само, че е отишла при него в хотела ами слизала долу до магазина както казва леля и и после пак се качила.Яко насилена ще да е била.Отишла зайката на магазина, забавила се та чак до сутринта и се оправдавала, че я насилил един в храстите и три дни секс.Мъжът й изненадано "но теб те нямаше само един ден".Ама аз дойдох само да ти се обадя и пак отивам - отвърнала зайката
23
5
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
Хаха, те всички са невинни и/или невменяеми като стигнат до наказание. Смешна история. :)
22
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я чакайте!как невменяем,а кмет?И то от БСП!Стига сте ни пудрили мозъците.Още малко ще кажете че му липсват атрибути и ,че е жена,изнасилена от 16 годишната ученичка!Засрамете се!Стига сте оправдавали престъпниците.Боже,все едно живеем в Талибания!
21
5
 
15
 
! Отговори
1 преди 7 години
За едното чукане си съсипа живота, но пък за девойката нищо не казват и чий го е дирила в компанията на този дъртак, да не би да е бавноразвиваща?
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не ми е ясно само едно какво прави тая 16 годишна пикла уж тръгнала на зъболекар при еди дядка в хотел на чашка а майка и му била секретарка да сигурно има и той вина но и това момиче явно не е цвете за мирисане
19
2
 
12
 
! Отговори
ТОВА СА ТЕ ЧЕРВЕНИТЕ преди 7 години
ЛАЗАР ПРИЧКАПОВ ОТ ЦК на БКП/бсп------СЪЩО БЕШЕ ЗАМЕСЕН В ИЗНОС НА *** НА ЗАПАД, но.....ПАРТИЯТА ГО СКРИ!ПАРТНИРАШЕ МУ ----ПЛАМЕН ХРИСТОВ /футболиста/----/БРАТА НА ПЕНЧО ХРИСТОВ ОТ ВАРНА/ !ТОВА Е ПАРТИЯ ОТ ПРЕСТЪПНИЦИ И НАСЛЕДСТВЕНИ УБИЙЦИ!!!УВРЕДЕНИ ХОРА!!!!
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ташкено, почти цял народ иска да отиде при пияницата Димитров, предателя Благоев и др. "славни" комунисти.