Престрелката в Слънчев бряг - заради бизнес за 10 млн. лв.

Димитър Желязков - Митьо Очите остава в критично състояние
Обновена: 10 юни 2016 08:02 | 10 юни 2016 07:00, Елка Василева
201
Престрелката в Слънчев бряг - заради бизнес за 10 млн. лв.
Снимка: Булфото

Заради бизнес за 10 милиона лева е станала престрелката, при която в Слънчев бряг беше ранен Димитър Желязков, известен като Митьо Очите.

В дъното били стоянки за таксита. Интереси в апетитния бизнес преплетоха соченият за наркобос №1 на Черноморието Димитър Желязков – Митьо Очите и бивш гард на покойния Милчо Бонев – Бай Миле – Божидар Георгиев Кузманов, пише „Монитор“.

Печалбата от тази дейност надхвърляла 10 млн. лева на сезон и всеки мастит бос искал да има участие в нея. За целта Митьо Очите, който в момента бере душа с пет огнестрелни рани в болницата, регистрирал фирма на името на дъщеря си – Станислава. Компанията се казва „Съншайн 0604“ и бързо нейни коли започнали да кръстосват улиците на курорта.

Още по темата

Те били единствените, които не плащали такса, за да седят пред определено заведение. Такъв бил и случаят с ирландския пъб „4You”, собственост на Божидар Георгиев, известен като Козела или Коча, разказват източници на "Монитор".

Мъжът, който през годините си спечелил славата на непоклатим бандит, не търпял някой да му се меси в бизнеса. Той бързо изгонил такситата пред заведението си, което имало дори и хотелски комплекс. Съдружникът му, също мастит бизнесмен, го подкрепил.

Пръв във войната за територия се включил бъдещият зет на Очите, който ходел с дъщеря му Станислава. Той обаче бързо бил респектиран от бизнесмените с няколко шамара. Това било и началото на войната.

Около 21 часа в сряда Очите събрал бригада от над 30 души, за да защити семейната чест. Те се изсипали пред заведението на Коча с няколко коли. „Коча и хората му ги чакаха два часа по-рано. Бяха въоръжени до зъби и готови да убиват“, разказа пред „Монитор“ клиент на заведението, който станал свидетел на пукотевицата. С появата на здравеняците на Очите започнала и престрелката. „Те не искаха да ги сплашат, а да ги убият. Биячите се разбягаха на няколко страни, а стрелците ги гонеха и гърмяха по тях“, обясни свидетелят.

Единият от гардовете на Очите – 46-годишният Александър, току-що пенсионирал се военен водолаз, намерил смъртта си в престрелката. Друг е тежко ранен, а Очите в момента се бори за живота си в бургаската болница. Единият от сериозно пострадалите бил близкият приятел на Митьо Очите – Кольо Магарето. Той не бил от неговата групировка, но двамата от години били в много близки отношения.

Междувременно простреляният с пет куршума Митьо Очите е в изключително критично състояние и продължава да се влошава, научи „Монитор” от сигурен източник.

Той е получил жестоки кръвоизливи, които не могат да бъдат овладени поне до момента. Получил е хеморагичен шок, който пък е предизвикал остра бъбречна недостатъчност и други усложнения. Изпаднал е и в кома.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ех дя бяхме в комунизма...всичките "бизнеси" на курортите ги взимам (нали ко бях държавен...) и ги правя държавни и който се опълчи .. куршума и нито дума! да видим как ще изкачат нарко босове и смешници с пищачета...
156
0
 
4
 
! Отговори
Копърка преди 7 години
Брях, егати бизнеса :)1000 копърки да има на Сънито, това са по 10 000 лева на калпак за шофьорите. А да остане и за мутрите???? Абе, що ни занимавате с глупости????
155
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво ще стане сега с аверите на царя Тиква
154
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АЗ СЕ НАДЯВАМ ДА ЗАЛОВЯТ РЕКЕТЬОРИТЕ КОИТО СА ОТИШЛИ ДА УБИВАТ С БРАДВИ И БУХАЛКИ АМА НАДА ЛИ
153
0
 
10
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
Надявам се този да не оживее и други като него да го последват.
152
0
 
13
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
Нямало чадър ли? От София му пращат доктори да го спасяват, като че ли е национален герой. Истината е, че такива като Очите са лявата ръка на хората във властта и им служат да контролират бизнеси, от които в нормалния свят се срамуват. Дясната е полицията.
151
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вярно ли? Нали беше битов инцидент?
150
0
 
17
 
! Отговори
Capo di tutti capi преди 7 години
Дори в държава като България, държавния апарат е 1000000000 пъти по-силен от разни смешници Очи, Носове и Г.зове. Ако няма чадър над някой такъв селски тарикат, той няма как да изкара и 5 минути на свобода. Е, да, ама в България чадър има и то от най-високото място. В България не трябва да има Премиер, а Capo di tutti capi. Вижте ранни снимки на Бочко, как се е филмирал с черния кожен шлифер, шапката Борсалино и пищова в гащите...банкянска му работа.
149
2
 
10
 
! Отговори
Боко Рапоне Борисоне преди 7 години
Глупости, това си е битова драма за паркомясто. При ГЕРБ престъпност няма. И чадър над наркобосовете няма.
148
0
 
7
 
! Отговори
РВ преди 7 години
Абе кви бизнеси кви 5 лв... Всичко е заради наркоместа...ъъъъъ паркоместа исках да кажа.
147
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Заради бизнес за 10 милиона лева е станала престрелката ..."---Нали беше за паркомясто? Егати и паркомястото - 10 милиона ...Или беше нещо семейна свада, така каза Банкянският.
146
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НИЕзнаят на кой да се отчитат и получават държавна протекция или ненамеса,това е отговора,не зная друг възможен
145
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Или аз нещо съм се чалнал или квадратния метър в Облачака е около 5 000 000? еврака. Я да си стоя аз на Малдивити , тоз облачак много скъпичък за мен :)
144
0
 
35
 
! Отговори
НИЕ преди 7 години
Никоя престъпна групировка не може да се опре на държавната машина,която може да я смачка за нула време,ако иска-полиция, жандармерия,ГДБОП,данъчни,че и армия!Не ни баламосвайте!Хората подозират,че и те са "вътре"!?Някакви си бандити с по10-тина гардове разиграват държавата години наред!?Какво е това!?Корупция!
143
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МВР издирва дадените лица за да ги покани на служба в полицията ,защото тези които са напукали - Саурон всевиждащото око и сие амгъловци :),същите ги тъпчат с бира и кечабчета по цял ден да си затварят очите и... от големия шкембалак не могат да си извадят пищовите и да арестуват някой по келпав фен на Саурон . Бат Лукче да им даде медали и по един калашник и да пукат всичко що е изпило по 150 кг. анаболи и се мисли за Батман и Супермен. Така се отстрелва дивеч, жалко че шишовете са по-малко. В целия свят се знае, че Слънчев Бряг - не е толкова слънчев и че е най-голямата морга на болести за
142
0
 
5
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
Време е англичаните да участват в "Риалити - Този Див, Див, Изток!" в "най-правовата" държава на ЕС ! Със сигурност ще си го спомнят до края на живата! Представяте ли си с какви титанични усилия Бат ви Бойко е организирал туй шоу! На тоз територия нищо не се случва без негово разрешение....
141
0
 
17
 
! Отговори
младен преди 7 години
"Те не искаха да ги сплашат, а да ги убият. Биячите се разбягаха на няколко страни, а стрелците ги гонеха и гърмяха по тяхЕ те така трябва с абсолютно всички мутри и пишман мутри. Засичаш някой без да искаш излизат ти някакви натопорчени примата и директно ги запукваш. Е само така ще се оправиме. Държава няма.
140
0
 
21
 
! Отговори
младен преди 7 години
"Престрелката в Слънчев бряг - заради бизнес за 10 млн. лв."Лъжете! Най безсрамно лъжете. Вожда, бащицата на народа каза че било обикновенна махленска свада.А и да не забравя...втора световна война не е имало. Сбрали се били няколко дружинки от различни държави и са се попукали малко ;)
139
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чужденците няма да стъпят на Слънчев Бряг !
138
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ко стана а такситатата носят *** и кокаин на адрес ми се струва .Тази таксиметрова компания са сутениорите бе ***.10 милиона от таксита и 200 от наркотици и проституция .