Разчистването на сметки за паркомясто - абсурдна теория

Бивш шеф на НСО коментира жестоката престрелка в Слънчев бряг
10 юни 2016 11:34,
16
Разчистването на сметки за паркомясто - абсурдна теория
Снимка: bgonair.bg

"Българската организирана престъпност е имплантирана в държавата. Разчистването на сметки за паркомясто е абсурдна теория. Най-малко хора от това ниво се съобразяват с паркиране. Те се занимават с всичко, което носи пари. Повечето от нещата са под контрола на държавата и много от престъпниците имат ангажимент към нея по определен начин."

Това заяви в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR бившият шеф на НСО Николай Марков, коментирайки жестоката престрелка в Слънчев бряг, която ни върна в мутренските години.

Според него за Митьо Очите има данни, че е щял да бъде ликвидиран, още когато е сключил споразумение с прокуратурата.

"Той вече няма как да бъде търпян в тази среда, в която битува", посочи Марков.

Той изрази възмущението си, че няма друга държава в ЕС, в която да се случват такива престрелки, а същевременно мълчат хората, които конкретно са ангажирани с контрола на криминалния контингент.

"Шефът на НСБОП трябва да излезе и да каже какво се е случило. Нивата, които контролират тези групи, не са тези, които говорят", обясни бившият шеф на НСО.

Експертът не очаква нова вълна от такъв тип престъпления. "Тези хора вече са с костюми и вратовръзки. На високи нива в държавата са и няма да позволят на по-ниското ниво да ги компрометира", заключи Марков.

Според Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията темата за паркоместата и това кой колко да плаща от таксиметровите фирми, е един от пазарите, който от години се контролира от престъпните групи.

"Слънчев бряг е джунгла - наркотици, проституция, регулация на недвижимо имущество. Стрелбата е резултат на дълъг конфликт. Сезонът сега започва и се договарят правилата - кой, колко и какво ще получи. Имало е опит да се договори сделка, която другата страна е побързала да приключи", заяви Безлов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че държавата е разбила своите структури, а хората, работили по случая Митьо Очите, вече ги няма.

"Не са били аматьори хората, които са стреляли по Митьо Очите. И петте куршума са попаднали извън бронежилетката, която той е носил. Никога няма да имаме ниско ниво на криминална активност, но това през 90-те години повече няма как да се случи. Вече всичко е по-регулирано", каза още Тихомир Безлов.

Вижте цялото интервю във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
5
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
Г-н Марков е абсолютно прав! Държавата т.е. управляващите са в топла връзка с престъпността. Престрелката в С. Бряг е просто следствие на това Престъпността се чувства безнаказана и не само се чувства тя наистина е такава! Не случайно ББорисов ниглежира и омаловажава случката.Полицията за управляващите е оргонизация която единствено трябва да гарантира безпролемното им пребиваване във властта и изобщо не ги интересува борбата с престъпността За това полиция се вижда само когато има демонстрации
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До въпроскъде ги търсиш такива сред 7-е милиарда!
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До това казва - всичкобе МАБ-овете винаги са били с вратовръзки под бели якички, че и повече, но от време-навреме става някоя "грешка". Вижда се, че много съжаляват за гръмнатия изпълнител. Най-вероятно той има сделка с МВР-то. Знаят му всички ходове и през него имат инфо за "каналите" и "играчите", свързани с тях. Заедно с това този управлява бая престъпен контингент, който сега ще се разпилее насам-натам. *** го гони отново. Бе, с една дума голяма загуба, поради едната лакомия.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До akutТочно групировката на Митьо,е тъмносиня в своя генезис.
10
3
 
7
 
! Отговори
въпрос преди 7 години
Абе сред 7 милиарда няма ли някакви 10 човека, които да направят България правоа и добра за живеене страна! От 7 милиарда как не с енамериха поне десетина човека. Как?
9
0
 
32
 
! Отговори
ПП преди 7 години
Защо в една страна, на която и викат Унгария ,при Орбан смениха 80% от полицейския състав и като че ли нямат проблеми с паркирането !
8
11
 
11
 
! Отговори
akut преди 7 години
бияши шефе . тези групировки са създадени от бсп и дпс да контролират масата и да генерират пари. но днес месеци преди изборите дпс и бсп некстово се мъчат да саберат кеш за президентски гласове
7
0
 
23
 
! Отговори
това казва преди 7 години
всичко: "Тези хора вече са с костюми и вратовръзки. На високи нива в държавата са и няма да позволят на по-ниското ниво да ги компрометира", заключи Марков.
6
0
 
34
 
! Отговори
леля Руми- Бъчонката преди 7 години
Уважаеми съграждани, трябва да се повтори, за да се запомни - това е обикновен битов инцидент между квартални хулигани.
5
0
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Не приемайте "паркомясто" като същото.Може би на мафиотския жаргон това да означава нещо като терен за разпространение на наркотиците.
4
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да знаете че като ви влязат 40 мутри въоражени и с бронежилетки и други 10-15 ги чакат също подготвени, се борят за паркомясто. Не е за наркотици, територии и кинти.
3
0
 
44
 
! Отговори
избирател преди 7 години
Ние това го знаем бе човече. Кажи го на домакинята наречена министър на МВР-я........
2
2
 
28
 
! Отговори
Гайдар преди 7 години
Този човек говори истината или лично аз му повярвах такива хора ни трябват на власт
1
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Вече всичко е по-регулирано" Ейййй, ама пък как хубаво го обясни всичко ! Ама пък и ние ще се правим че не сме го знаели това !