Убиецът на гарда на Очите: Беше неизбежна отбрана!

"Върнахме се в 90-те години", казал Тодор Славов на адвоката си
10 юни 2016 21:28,
66
Убиецът на гарда на Очите: Беше неизбежна отбрана!
Снимка: архив Булфото

Нападателите на групата на Митьо Очите излизат с версията, че смъртоносната стрелба е била неизбежна отбрана. Тя бе лансирана от адвоката на един от задържаните - 31-годишният Тодор Славов.

Именно той е обвиненият за убийството в курорта преди два дни. Тогава Славов изстрелял смъртоносният куршум, убил гарда на Митьо Очите - Александър Алексиев. Той загина при гангстерската престрелка в ресторант "4 You" в Слънчев бряг вечерта на 8 юни т.г.

Още по темата
Тогава в заведението, според различни източници, са нахлули около 15-20 човека от обкръжението на Димитър Желязков. Групата е била водена от Очите и според очевидци е била въоръжена с огнестрелно оръжие, брадви и ножове, припомни "Дарик".

По думите на адвокат Димо Гочев, който е ангажиран със защитата на Тодор Славов, стрелецът е натиснал спусъка на оръжието си при самоотбрана. "Касае се за защита, имало е нападение. За какъв умисъл говори обвинението", казва адвокат Гочев.

"От всички страни свистяха куршуми. Върнахме се в 90-те години", били първите думи, които Тодор казал пред адвоката си. Юристът посочи, че Тодор е оказал съдействие на полицията.

При пристигането на МВР той сам е предал оръжието си. "Става въпрос за законно притежаван пистолет, не е "Макаров", поясни Гочев. В престрелката Славов е застанал зад бара, според адвоката му, се е опитал да се скрие от прелитащите над главите куршуми.

Славов не е осъждан, подчерта защитникът. Тодор не е гард на собственика на заведението Божидар Георгиев, а негов приятел, казва още адвокатът на задържания. Юристът отказа да уточни какво работи клиентът му.

Тодор Славов е от Стара Загора. Живеел в блок в центъра на града. Баща му бил електротехник в затвора, но починал преди години. Семейството не било заможно, нямало личен автомобил, затова съседите се учудили, когато преди две седмици забелязали Тодор да пристига с лъскав черен джип.

Миналата година за кратко бил гард на собственик на хотел и верига обменни бюра в Стара Загора. В началото на това лято дошъл по морето.

"Съжалявам, че мъжът е починал, но можеше аз да бъда на негово място", обявил задържаният. Срещу него вече е повдигнато обвинение по чл.116 от Наказателния кодекс - за предумишлено убийство. Заседанието за определяне на мярката му за неотклонение е насрочено за събота - 11 юни, в Бургаския окръжен съд.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, 42, как така нашите мутри пазели от "по-лошите" руски, украински и т.н. мутри ?Не руснаците, сърбите да пожелаят и с нашите мутри е свършено!Имат си договорки международните групировки, а и на никой не му се занимава с нас, защото пазарът е малък.Слънчев Бряг за едно лято не може да пласира толкова кока, колкото се пласира в Москва всяка седмица.
41
0
 
11
 
! Отговори
много ясно преди 7 години
Ако не ги е бил гръмнал са щяли да ги смелят от бой! Прав е!
40
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При тая немотия и тая масова простотия има два варянта или рязко да забогатеем или да поумнеем . За следващите 100 год. във плана на политбюро не са предвидени такива екстри .
39
1
 
43
 
! Отговори
избирател преди 7 години
Нападателите на групата на Митьо Очите..........е тва не го разбрах!!!Не ли тая същата група да отиде у хорската кръчма ?Как така ония се оказаха нападатели,седейки си в собствен имот?
38
0
 
22
 
! Отговори
??? преди 7 години
"Върнахме се в 90-те" - тоя пък какво е видял от онова време ,след като на училище не е ходил още. Както и повечето от тях.
37
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еее чудо.60 мутри се гърмят най накрая 1 ранен и един умрел.Мисля,че бабичките и дедовците от пейките пред блоковете ще постигнат по-добър резултат.
36
0
 
70
 
! Отговори
егати държавата преди 7 години
Тоя който е стрелял при самоотбрана е виновен а нападателите са ангели херувими и виновен за умишлено убийство!!! Куките са на хранилка на бандитите
35
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Нямам нищо против по-често да се стрелят. *** винаги заминава, така е било и така ще бъде."Ако побързам да се радвам... да, прав си! Но иначе:1. Нашите служби прекрасно знаят кои са ни мутрите и с какво се занимават. Ама нашите мутри пазят пазара от едни по-лоши мутри - руските и украинските и чеченските и т.н. И затова никой не ги закача.2. Покрай стрелбите им могат да загинат невинни хора, случайно попаднали.3. Не е хубаво другите да се учат на простотия покрай стрелящите се мутри.
34
0
 
5
 
! Отговори
kristina преди 7 години
До Поп Груюхехехе..ама искрено ме разсмя тази сутрин..за малко не си разлях кафето :D :D :D
33
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Из дневника на норвежки турист КАК ОТСЛАБНАХ В БЪЛГАРИЯ:- Поръчахме си салата и забелязахме, че персоналът е въоръжен;- Преди основното ястие в заведението влязоха група дървосекачи;- По време на престрелката залегнахме под масите и не можахме да си платим сметката, защото избягахме;- На следващия ден на закуска не слезе никой;- От други туристи разбрахме, че имало спор за паркомясто и понеже дървосекачите бяха около 40 души, вероятно не са успели да паркират автобуса си;- По-късно в интернет видяхме, че не ставало дума за автобус, а за джип;- След това чухме премиера да казв
32
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А на Митка Очите няма ли да се издигне обвинение, за въоръжено нападение и рекет.А, сетих се. Бай Миле. Очите му беше гард
31
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ако родителите не са го научили на труд " са изтъркани клишета. Дори да се спукаш от работа без мъдрост и състрадание си за никъде. Хората по селата се утрепаха от работа и какво от това. Простотията им разказва играта.
30
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да...а...а, нещастен случай. Държавата и дала пистолетчета да си играят и ето ти беля !!!
29
3
 
68
 
! Отговори
пророка Олег преди 7 години
Терминал 2 .................няма спасение .90 те години, 2000 година , 2016 - все същото.мутрите са навсякъде и се закрилят от държавата. всички ченгета знаят кой , кой е !!!!
28
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямам нищо против по-често да се стрелят. *** винаги заминава, така е било и така ще бъде.
27
1
 
25
 
! Отговори
бърр преди 7 години
.. ясно ...кой стои зад очилатия..-главния Паркингмастер..
26
1
 
39
 
! Отговори
йй преди 7 години
Абе нещо нечувам да се приказва за пикочния мехур на митю пищова
25
2
 
67
 
! Отговори
Поп Грую преди 7 години
"Юристът отказа да уточни какво работи клиентът му."Как какво? Учител по география! А джипът е на стринка му, дошла си от Германия преди седмица.
24
2
 
61
 
! Отговори
ЕТО , ВИЖДАТЕ ЛИ...? преди 7 години
ГАРДА СЕГА ШИЕ ГНИЕ В ГРОБА .....А , СТРЕЛЕЦА ШЕ ЛЕЖИ 1-2-ГОДИНИ И КРАЙ......ХА,ХА,ХАААААААА ТОВА Е ТО ....."НЕИЗБЕЖНА , САМООТБРАНА".....!!!!ЗАТОВА ВИ КАЗВАМ:КУПЕТЕ СИ ОРЪЖИЕ -----ОТ ЗАТВОР ВИНАГИ СЕ ИЗЛИЗА ..ОТ ГРОБА , ..НЕ!
23
0
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е какво ако не самоотбрана е да сте 10 човека срещу 30 човека нахлули с брадви ,ножове и бухалки?