90 задържани след стрелбата по Митьо Очите

За престрелката у нас писаха и чуждите медии
Обновена: 11 юни 2016 08:26 | 11 юни 2016 07:57, Петя Славова
68
90 задържани след стрелбата по Митьо Очите
Снимка: архив, Булфото

90 души са били арестувани след престрелката в Слънчев бряг, при която бе надупчен с 5 куршума Димитър Желязков - Митьо Очите, а негов бодигард издъхна на място. Състоянието на несебърския бос е критично и лекарите от бургаската болница не се наеха да правят прогнози дали ще оживее, съобщава "Труд".

При акцията в нощта срещу петък по Черноморието и още две области участвали полицаи, агенти на ГДБОП и данъчни инспектори.

19 от арестуваните имат връзка със стрелбата, каза вътрешният министър Румяна Бъчварова. Сред тях са управителят на ресторант „4you” Божидар Кузманов-Божо и останалите седем лица от курорта, които МВР обяви за издирване. Повечето от тях се предадоха в полицията, придружавани от адвокати.

Версията на МВР, която се повтаряше упорито и вчера, е за скандал заради две паркоместа на таксита от компанията „Съншайн 0604”, регистрирана от дъщерята на Митьо Очите. Приятелят й Велислав ходил в сряда да се разправя с Божо и отнесъл няколко шамара.

Според местни хора обаче след инцидента Божо се обадил на Митьо Очите, за да му каже, че не е посягал на Велислав. Поканил го на вечеря във „4you”, заедно с най-верния му човек Христо Широков-Широката, който сега е общински съветник от ДПС в Поморие. Най-вероятно Митьо Очите възприел поканата като капан, затова пристигнал с бронежилетка и обкръжение от гангстери. Говори се, че Широката също бил навън, но по време на стрелбата търсел място за паркиране.

Според хората на Божо масата била сложена, а Митьо и още 4-5 души влезли в заведението. Очите извикал: „На мутри ли ще ми се правите? Я да ви видя какви сте мутри”. След тези думи гостите налетели на бой, като не е изключено да са били дрогирани. Тогава Тодор Славов извадил законния си пистолет и стрелял. Пред адвоката си вчера твърдял, че е гърмял при самоотбрана срещу Александър Алексиев - Сашо Водолаза. И че сам оставил пистолета на пода и се предал на пристигналите ченгета.

Свидетел вчера потвърдил, че гардът на Очите носел мачете и заплашвал да отсече главата на негов приятел. Запознати с подземните дела твърдят, че спорът не е за паркоместа, а единствено за наркотици, но нито хората на Очите, нито на Божо ще признаят това. Обществена тайна било, че част от таксиджиите в Слънчев бряг са и пласьори на дрога, и че наркотици се предлагат във всички заведения, включително и в тези на Божо. Любопитна подробност от досието му е, че той също като Очите е съден за участие в наркобанда.

През 2008 г. е бил задържан в родния му град Пазарджик при разбиването на групата „Монопола” с бос Стойо Стефанов-Тото. По споразумение с прокуратурата Божо получил условна присъда от 2 г. и половина.

Престрелката в най-големия български курорт получи отзвук във Великобритания. Вестник „Мирър” разказа за петима тийнейджъри от Шотландия, които се оказали в ресторант „4you” по време на екшъна. „Беше съвсем сюрреалистично и все още не мога да повярвам, че се случи, особено колко близо до нас бяха стрелците, бяха на 3 метра", разказва 17-годишният Рос Уорбек.

Още по темата

Няма данни за политически чадър над Димитър Желязков. Това заяви вчера вътрешният министър Румяна Бъчварова. Тя добави, че било прецедент след стрелба по известни фигури от престъпния свят извършителите да бъдат задържани веднага.

По повод критиките на премиера Бойко Борисов, че не били арестувани насъбралите се пред болницата авери на Митьо Очите, Бъчварова заяви, че нямало основание за това, тъй като не били извършили престъпление. Според нея самият екшън бил възникнал спонтанно.

След кървавия сблъсък в Слънчев бряг в пет области на страната стартирали спецакции. Проверени били 3194 лица и 236 заведения.

Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов също заяви, че полицейските акции по Черноморието ще продължат. „Естествено че Димитър Желязков е познат на криминалните среди и с проявите си през годините на обществеността в България. За съжаление продължават такива негови изяви.

Надявам се, че с работата на ГДБОП и на националната полиция рано или късно всеки ще си получи заслуженото място.”

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Port ne se bar преди 7 години
Nesebarskata policia izlovila sichkoto turist na rbg li?!
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕВРОПЕЙЦИТЕ ЗА ДА НИ ТЪРПЯТ И ТЕ СА КАТО НАС , ФУКЛЮВЦИ .
51
1
 
3
 
! Отговори
българин преди 7 години
Всички в панделата - не само които са стреляли, а и ония с брадвите !! А Бъчварова, ако не може да се справи, да се маха ! Хайде че ни писна !
50
0
 
4
 
! Отговори
Кон преди 7 години
Само Бойко смята, че е махленска свада. Дерзайте, избирайте слабоумни да ни управляват!
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудна работаНекъде четох че че Убитият Гард е Застрелян в гръбУж при Самоотбрана пък в Гръб
48
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
2016 g mutrite milioneti ot prostituzia narkotizi dalaveri prodaljava v bg korupziata prodaljava kakvo pravi pravitelstvoto sachto sega sa po4nali proverki ba4varova snae sa mutrite s pistoletite sa tova kak sa sabogatjali i gerb snae v. Simionov kasva v burgas sl brag ima nai mnogo mutri i kskvo pravi gerb i ba4varova kakvo pravi zz i bb nikade v dveta nama takava prestspnost i milioneti kradzi takava unikalna darjava nama kato bg sasipahte ja ograbihte naroda gerb vsima saemi mladite baga
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Hahahahahahaahahahahahahhahahahaha370 лв от банкомата на 3 пъти.. хахаххахахахахахахахахахахахахахаха... нема такъв уби.так :D Сигурно блондинките си разказват вицове за умници като теб :D
46
0
 
4
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Цирк България.
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нова държава със стари к... не се прави. Болшевишкия мат'рял, червената олигархия, тарикатщината и простотията доведоха това подобие на държава до изчезване ;(. Разбира се и с любезното участие на Турция и Русия.
44
1
 
4
 
! Отговори
банана го няма преди 7 години
Всички харесват Бойко ,а той е сърдит
43
0
 
7
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Брей,и то след една махленска свада!
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зачетох се в коментарите за банкомата...и напълно възможно е човек да остане в заблуждение, след като избереш опция " други суми"- да ти излезе 400 лева и отдолу пак опция други суми, а не примерно Въведете СУМА! Пропуск на тия които са правили програмата на банкоматите според мен.
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Митьо, говорим за отношението преди всичко. Човека не е запознат с банкомата напълно, но оня пък бързал и му казал че бил един такъв като него. В случая, ако беше в нормална държава един бързащ щеше най-малкото да му каже набързо как става номнера с изтеглянето на 370 лева от банкомнат с една транзакция, но понеже оня е *** тръгнал да се заяждазаради 1 минута повече чакане.
40
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
митьо, а ако имам да тегля над 400 лева как ще си въведа сумата, ве уби.так?
39
0
 
0
 
! Отговори
МИТЬО преди 7 години
Пак натискаш други суми бе *** ***
38
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямал бил полити4ески 4адър. Аиде бе , а оня ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ ДПС слу4аино търсил място да паркирал и нищо не видели и знаел. България остана като едно голямо село тук вси4ко се знае кои на кого е и кои зад кого е .Кои сте тръгнали да лъжите и докога ще се правите на циркаджии цял свят ви се смее бе другари гангстери.
37
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Митььооо, Митьооо..ти боравил ли си някога с банкомат, ве бас.тун?Я взлез в менюто " други суми" и да ти виодя сеира как ще си въведеш желаната от теб сума?! Бах.ти про.стото пиш.леме.
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много се задържа,време е друг да вземе неговото място
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МВР УСПОКОИ ИЗБИРАТЕЛИТЕ { РАЯТЯ} И ВСИЧКО Е ЦВЕТЯ И РОЗИ ОТ 1990 ТА
34
1
 
7
 
! Отговори
МИТЬО преди 7 години
370 ги теглил на три пъти ха ха ха по добре не го пиши това жокер влизаш в меню други суми пишеш 370 и така