90 задържани след стрелбата по Митьо Очите

За престрелката у нас писаха и чуждите медии
Обновена: 11 юни 2016 08:26 | 11 юни 2016 07:57, Петя Славова
68
90 задържани след стрелбата по Митьо Очите
Снимка: архив, Булфото

90 души са били арестувани след престрелката в Слънчев бряг, при която бе надупчен с 5 куршума Димитър Желязков - Митьо Очите, а негов бодигард издъхна на място. Състоянието на несебърския бос е критично и лекарите от бургаската болница не се наеха да правят прогнози дали ще оживее, съобщава "Труд".

При акцията в нощта срещу петък по Черноморието и още две области участвали полицаи, агенти на ГДБОП и данъчни инспектори.

19 от арестуваните имат връзка със стрелбата, каза вътрешният министър Румяна Бъчварова. Сред тях са управителят на ресторант „4you” Божидар Кузманов-Божо и останалите седем лица от курорта, които МВР обяви за издирване. Повечето от тях се предадоха в полицията, придружавани от адвокати.

Версията на МВР, която се повтаряше упорито и вчера, е за скандал заради две паркоместа на таксита от компанията „Съншайн 0604”, регистрирана от дъщерята на Митьо Очите. Приятелят й Велислав ходил в сряда да се разправя с Божо и отнесъл няколко шамара.

Според местни хора обаче след инцидента Божо се обадил на Митьо Очите, за да му каже, че не е посягал на Велислав. Поканил го на вечеря във „4you”, заедно с най-верния му човек Христо Широков-Широката, който сега е общински съветник от ДПС в Поморие. Най-вероятно Митьо Очите възприел поканата като капан, затова пристигнал с бронежилетка и обкръжение от гангстери. Говори се, че Широката също бил навън, но по време на стрелбата търсел място за паркиране.

Според хората на Божо масата била сложена, а Митьо и още 4-5 души влезли в заведението. Очите извикал: „На мутри ли ще ми се правите? Я да ви видя какви сте мутри”. След тези думи гостите налетели на бой, като не е изключено да са били дрогирани. Тогава Тодор Славов извадил законния си пистолет и стрелял. Пред адвоката си вчера твърдял, че е гърмял при самоотбрана срещу Александър Алексиев - Сашо Водолаза. И че сам оставил пистолета на пода и се предал на пристигналите ченгета.

Свидетел вчера потвърдил, че гардът на Очите носел мачете и заплашвал да отсече главата на негов приятел. Запознати с подземните дела твърдят, че спорът не е за паркоместа, а единствено за наркотици, но нито хората на Очите, нито на Божо ще признаят това. Обществена тайна било, че част от таксиджиите в Слънчев бряг са и пласьори на дрога, и че наркотици се предлагат във всички заведения, включително и в тези на Божо. Любопитна подробност от досието му е, че той също като Очите е съден за участие в наркобанда.

През 2008 г. е бил задържан в родния му град Пазарджик при разбиването на групата „Монопола” с бос Стойо Стефанов-Тото. По споразумение с прокуратурата Божо получил условна присъда от 2 г. и половина.

Престрелката в най-големия български курорт получи отзвук във Великобритания. Вестник „Мирър” разказа за петима тийнейджъри от Шотландия, които се оказали в ресторант „4you” по време на екшъна. „Беше съвсем сюрреалистично и все още не мога да повярвам, че се случи, особено колко близо до нас бяха стрелците, бяха на 3 метра", разказва 17-годишният Рос Уорбек.

Още по темата

Няма данни за политически чадър над Димитър Желязков. Това заяви вчера вътрешният министър Румяна Бъчварова. Тя добави, че било прецедент след стрелба по известни фигури от престъпния свят извършителите да бъдат задържани веднага.

По повод критиките на премиера Бойко Борисов, че не били арестувани насъбралите се пред болницата авери на Митьо Очите, Бъчварова заяви, че нямало основание за това, тъй като не били извършили престъпление. Според нея самият екшън бил възникнал спонтанно.

След кървавия сблъсък в Слънчев бряг в пет области на страната стартирали спецакции. Проверени били 3194 лица и 236 заведения.

Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов също заяви, че полицейските акции по Черноморието ще продължат. „Естествено че Димитър Желязков е познат на криминалните среди и с проявите си през годините на обществеността в България. За съжаление продължават такива негови изяви.

Надявам се, че с работата на ГДБОП и на националната полиция рано или късно всеки ще си получи заслуженото място.”

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Narkotizite si patuvat ot iztok na sapad
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
SA SEGA RUSKITE. I BG BORCHETA SE RASBIRAT. DOBRIA NESHTA SA OBSHTESTVOTO SA KOGATO NE SE RASBIRAT SA "PARKO MESTATA "
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Динко не знам дали ще ги нашамари ама ВОлен и Чукалов как им се канят,всички знаем ,че са борци срещу наркобизнеса,дилари пазете се Волен и Чукало идат
30
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин ,Шайгу и Борисов кога?България се превърна на копи пейст на руския бандитизъм заедно със Сърбия.Вече 26 години руските бандити са хванали страната ми във задушаваща хватка
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...един път 20? Викам му: А ,виж как се сети. И той: Такъв като теб го бих пред банкомат до автогарата...аз се наперавих на нечул: Мен ли си щял да биеш? Оня: не, викам че един като теб го бих. Замълчах си взех си и останалите 20 лева и му викам: С такива като теб няма да се оправим. И ***.ота дебел ми вика: Да, няма как да се оправите....викам му: наистина няма как.
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бре къде е Динко? Да ги нашамари тези палавници.
27
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие оставете Митьо, ами преди малко отивам да тегля от банкомата аванса си, който е 370 лева в квартала и тегля аз първи път 300, след това 50 и един чичак дебел миризливец на около 50 години ме чака нервно и се обръша към мен и ми вика: Аре ве, бързам, докога ще те чакам?Погледнах го и му викам, то и аз бързам, но системата не позволява да си изтегля бързо сумата. И той: Добре де колко теглиш? 400 лева 800? Викам му: не, тегля 370...и той загрява и вика, аха збначи един път 300 един път 50
26
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
обществена тайна било че повечето таксиджии продават наркотоци, както и ВСИЧКИ заведения в Слънчев Бряг. И тая работа става без закрила от полицията и политически чадър от Герб? Не Очите, правителството е гангстер.
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам защо но интуицията ми залага че тоя ще се оправи
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стана ли ви ясно как онези служители от Министерството на здравеопазването заработват по 150 часа извънредни на месец.
23
0
 
15
 
! Отговори
Митьо Очите преди 7 години
На мутри ли ще ми се правите? Я да ви видя какви сте мутри...Видях...
22
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ni koga na bg chernomorie pri tezi seliaci
21
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България заприлича на оня измисления по филмите мегаполис Готам сити, само екшън и супер герои. Управата и полицията са само една формалност за фон на събитията.
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не махленска свада, а въоръжена съпротива на режима на Бочко.
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 23Ако не бяха с бронежилетки братко поне 10 трупа щеше да има от на хората на Митьо.
18
1
 
7
 
! Отговори
маке преди 7 години
верно мутрите са гола вода токо пищови токо стрелба и само двамца дадоха фира
17
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 20 никой от тия не го лекуват,бе. Ти не четеш ли? Но за сметка на това се грижат за Митьо в болницата сякаш е Барак Обама. От цялата Бургаска областиззеха кръв с неговата кръвна група за да му я приливат.
16
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другарю червен *** , мутрите ги създаде БКП-БСП-ДС за да държат народа в страх и да се отчитат на Позитано 20 . Да ама излязоха извън контрол . Така , че никой друг не е виновен . След 50 години робство от БКП-БСП-ДС това е резултата .
15
0
 
21
 
! Отговори
плащане и лечение преди 7 години
Напишете статия кой плаща лечението, операциите, кръвопреливане, престой в болница на тези БИЯЧИ и "ПОСТРАДАЛИ"??? ИЛИ като "шведския" етнос ги лекуват от НАШИЯ ДЖОБ???!!???
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Коча бивш гавазин на бай Миле, Мутрата Бойко и той бивш гавазин на бай Миле, е на кой от двамата искал да вземе бизнеса Митьо очите.