Свадата в Слънчев бряг - заради 40 млн. лева

Не съм очаквал да има престрелка, проговаря Божо Кузманов
11 юни 2016 11:26, Петя Славова
119
Свадата в Слънчев бряг - заради 40 млн. лева
Божидар Кузманов. Снимка: МВР

Кървавата свада между бандите на Митьо Очите и Божидар Кузманов-Козела е част от постоянната битка за надмощие на пазара на наркотици в Слънчев бряг. Това твърдят пред "Стандарт" източници от бившите силови групировки от курорта.

Според наркоченгета пазарът на наркотици в Слънчев бряг е рекорден въобще за страната през лятото. На месец в курорта се пласират между 18-25 кг кокаин. Сезонът е 4,5 месеца, което прави 100 кила чиста кока. Докато се размесва на грамаж, теглото й скача 4 пъти. А след това грамът се продава по 150 лв. Оборотът от кокаина е за 20 млн. лв., а чистата печалба е 12 млн. лв., изчисляват експертите антимафиоти.

И докато коката е за по-заможните клиенти, то младежта масово допълва алкохолните си турове с амфетамини. На сезон се консумират близо 200 кила амфетамини или 1,2 млн. хапчета. Продават се по 8-10 лв., а оборотът е за 30 млн. лв. Чистата печалба от амфетите е около 20 млн. лв.

"Битката в Слънчев бряг е за едни необлагаеми 50 млн. лв., от които печалбата е към 30 млн. лв.", твърдят запознати.

Друга версия гласи, че стоянки за таксита са запалили гангстерска война в курортния комплекс. Интереси в апетитния бизнес преплетоха соченият за наркобос №1 на Черноморието Димитър Желязков – Митьо Очите и бивш гард на покойния Милчо Бонев – Бай Миле – Божидар Георгиев Кузманов.

Печалбата от тази дейност надхвърляла 10 млн. лева на сезон и всеки мастит бос искал да има участие в нея. Следователно печалбата вече набъбва до 40 милиона лева.„Не познавам лично Димитър Желязков, чел съм за него само в медиите, имахме уговорена среща, за да изясним едно недоразумение, не съм очаквал да има престрелка. Кой иска да стрелят в заведението му?”, разкри пред „24 часа” Кузманов.

В кървавия сблъсък бе убит 46-годишният Александър Ангелов Алексиев, гард на несебърския бос Димитър Желязков – Очите, а самият той е бе прострелян с 5 куршума и трети ден е в крайно критично състояние.
Кузманов и още 7 мъже бяха обявени за издирване ден след стрелбата, часове по-късно всички прецениха, че най-полезният им ход е да се предадат в присъствието на адвокати.

Още по темата

33-годишният Божо за първи път проговаря за събитията, които окървавиха курорта в началото на сезона. Той обяснява, че по документи не е собственик на 4You, но има картбланш да управлява заведението.

Първоначално срещата трябвало да се състои в ранния след обед, но другата страна я отложили на два пъти. В разговорите посредничел Христо Широков, с когото Божидар се познавал. Широков е приятел на Очите, през есента направи пробив в месната власт и стана общински съветник в Поморие.

Съдържателят на 4You отрича, че е имало конфликт за паркоместа, както и че Велислав Попов, бъдещият зет на Желязков, е бит. Според него Велислав го е потърсил и предупредил да не праща клиенти в Татоо студио близо до ресторанта. Заявил, че Митьо така е наредил.

„Не съм отказвал, но след това Велислав се е спречкал с някой, взели са го за наш човек, казах им, че има недоразумение и затова се съгласих да се срещнем. Уговорката беше да разговарям само с Христо, 10 минути преди срещата разбрах, че ще идва и Очите. Но не съм очаквал да нахълтат 30 човека. Митьо влезе и тръгна към местата, където бяхме седнали, крещеше и разхвърляше масите по пътя си. Подадох му ръка, а той ме удари с юмрук по брадата. Паднах и в следващия момент се чуха гърмежи”, разказва Кузманов. Уж трябваше да говорим, а стана Кербала, недоумява той.

Според него иззетото от полицията оръжие – три пистолета, от които един газов, както и мачете, не било единственото.

„Беше страшно, според мен се стреляше и отвън към ресторанта, първо смятахме да избягаме откъм кухнята, но се оказа, че отзад също има от хората на Желязков. Измъкнах се през градината на ресторанта”, разкрива Божидар.

Заедно с Георги Иванчев прекарали нощта в гората, страхували се, че ако ги преследват, лесно ще ги намерят в колата, с която напуснали комплекса.

Все още липсва информация какви действия са предприети в разследването на самото нахлуване на въоръжени и агресивно настроени в ресторант 4You.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Христо Широков-Широката е избран от листата на дпс.На тези трябва да им стане тясно около врата.
65
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не бе той Боко празната лейка каза друго , , , , нали е голям *** , тоест ум , , , ,
64
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви 40 милилона, какви 5 лева! Министърката твърди, че свадата е възникнала спонтанно, а тя знае.
63
0
 
13
 
! Отговори
Я преди 7 години
Вече 7 часа и половина няма медицинска информация.Тъжно.Какво ли се случва?
62
0
 
22
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Дано тази новина не стигне до Цацаров, защото ще го притесни излишно, а той е човек на години.
61
0
 
29
 
! Отговори
коко преди 7 години
общински съветник посредничи между мутри. истината е че става въпрос за много кока. кой къде колко!???!?!?? началника на полицията в поморие и несебър да си подават оставките веднага. можеше да загинат деца със семействата си господа началници.
60
0
 
29
 
! Отговори
Joko преди 7 години
В разговорите посредничел Христо Широков, общински съветник в Поморие ! ! ! ! Ба си до къде стигна работата..... Цацата и Бъчварката трябва да започнат от ощинския съвет.....
59
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе *** ***, то е ясно, че е заради дрога-ама какво да каже Борисов, че на морето има война-да отблъсне туристите. ***-лаете и в Народното събрание да ви чуе целия свят
58
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въпросът не е,"къде е държавата,къде е полицията".Въпросът е "КЪДЕ Е НАРОДЪТ"!!!И полицията и държавата вече 26 години ни изнасят едно и също представление - производство и охрана на престъпност".Знаят всичко за всички престъпни банди и работят съвместно с тях.Само овчия народ не проумя това.Чака държавата да си унищожи структурата,която и сняся златни яйца и държи стадото в подчинение.Особено чрез битовата престъпност.Е,оФФФФсе,няма да стане вашата.Ще има да чакате и блеете жалостиво!
57
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мдааа, значи никак не сме бедни, след като скандал за 40-50 млн. лв. се приема за битов. Най-обикновена махленска свада:)
56
0
 
38
 
! Отговори
. преди 7 години
До ТиневАз пък казах, че не е заради ПАРКОмясто, а заради НАРКОмясто !"Широков е приятел на Очите, през есента направи пробив в месната власт и стана общински съветник в Поморие." - ей това е достатъчно, за да се разбере как се управлява държавата.
55
1
 
20
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
Стига инсинуации!Минъстърката каза, че е заради парко място!Ииих, чи лоши хора.Не вярвате на Бойко и неговите хора, а?Та Бойко е най-най-най честния ........................?Таш-к !
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
репродУктивни...сори
53
3
 
8
 
! Отговори
упсс преди 7 години
До истинатахаххаха ами то и Бойко и оня набедения президент са от същото котило ама вие демократите неистово им целувате репродоктивните органи...не ви обвинявам ...явно ви харесва ;)
52
0
 
23
 
! Отговори
Сандо преди 7 години
Митьо е влезнал като удома си и са го посрещнали с 5 куршума ... как не са му пръснали кофата не знам
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
щом за 40 млн. може,даже още два три леша свободна можеше да има,имаше мехдан.
50
2
 
17
 
! Отговори
истината преди 7 години
До комунистВсички мутри са от златната комунистическа спортна младеж ,както и от народната милиция -верен страж на Партията.
49
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко е наистина много прав !Той е един *** каратист и казва "Много е лош материала в БГ"Като има на пред вид всички симпатизанти на ГЕРБ .То и аз да стана примиер от багерист или комбайнер това ще кажа.Щом са опряли до един комбайнер ,пожарникар,*** каратист значи народа е многопрост и болен. Затова е лош материала- ЗАТОВА !
48
0
 
14
 
! Отговори
ЧАЛГАРИЯ е РАЙ преди 7 години
Никой не си намира майстора когато няма държавност против пороците -хазарт,наркотици,проституция,кражби,убийства,рекет и те са свързани нещата !!!
47
7
 
13
 
! Отговори
комунист преди 7 години
при комунизЪма и социализЪма такива долни гадове не вървяха...тъпата ви демокрация ни докара на тоя хал...мутряги да се трепят за милиони кървави кинтТи а обикновените хора да се трепят за жълти стотинКи !