Пазят Митьо Очите от атентат в болницата

От обкръжението му се опасяват от повторно нападение срещу него
13 юни 2016 07:00,
106
Пазят Митьо Очите от атентат в болницата
Снимка: Булфото

Шестима телохранители на Митьо Очите и 4-ма полицаи дават наряди в реанимацията. Автомобил на МВР без отличителни знаци и джипове с атлетични младежи стоят пред Спешното отделение.

Още по темата

От обкръжението на Митьо съобщили, че се опасяват от повторен атентат срещу него.

"Не е изключено убийците да опитат да довършат работата си", каза пред "Труд" полицай, позовавайки се на агенти в подземния свят.

Димитър Желязков-Митьо Очите бере душа в реанимацията в Бургас. Всеки ден лечение за пациенти в неговото състояние струва от 25 000 до 50 000 лв., заяви анестезиолог пред изданието. Желязков е на апаратно дишане след две операции.

На 8 юни той бе надупчен с 5 куршума в престрелка между неговия отряд и хората на Данчо Кравата в Слънчев бряг. Пред болницата денонощно стоят гардовете му, има и полицейска охрана. Неотлъчно до него е дъщеря му Станислава.

Първата операция на Очите продължила 9 часа. С нея били извадени 4 куршума от тялото му, петият, заседнал в гръдната кухина, е останал.

"Проблемът на пациента не е в куршума, а в това, че кръвоизливите му не спират. Има много артерии, разкъсани от куршуми", заяви лекуващ лекар.

Досега са му прелети над 50 банки кръв. В нощта на спешната операция линейка пътувала от Стара Загора за кръв. Още на следващия ден неговите хора се наредили на опашка като дарители пред Кръвния център, за да я възстановяват.

За консултация на бургаските лекари дошли уролози от Стара Загора. Те установили, че пикочният му мехур не функционира, но не препоръчали операция, докато не бъде стабилизиран. Хирурзи ще направят само реконструкция на кръвоносните му съдове.

 Хората на Божидар Кузманов-Данчо Кравата след кратко задържане са пуснати на свобода. Кравата е собственик на ресторант 4 you, пред който се разрази престрелката. В нея гардът на Очите - Александър Алексиев-Сашо Водолаза беше убит, а босът му и негов колега - Кольо Магарето, бяха ранени.

По призива на премиера “Тотална репресия за главанаците!” ченгета провериха 3 култови дискотеки в Слънчев бряг - “Оксижен” на Кравата, “Айсберг” и “Планета”. Проверени са документите на 51 служители. Извършени са обиски за дрога и алкохол без бандерол, но без резултат.

Съставен е акт на "Планета" за липса на пожарогасител и затворен евакуационен изход. На КПП Какао бийч за 3 дни са проверени 150 коли и 550 туристи.

Вчера бе погребан Сашо Водолаза. Сред опечалените беше и Станислава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кравата, магарето - преди бяха компира, крушата...ево
55
0
 
5
 
! Отговори
до 57 преди 7 години
И аз съм същия - заглавие и коментари, наистина другото е шит.
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
атлетични младежи махахахахахахахаха акоо набарам един от тях яко ще го яде бокса
53
0
 
23
 
! Отговори
под всяка новина преди 7 години
новините в бг-то са толкова съдържателни и човешки, че след заглавието чета само коментарите на хората. Мнението на хората е по-важно и интересно от която и да е новина.
52
0
 
12
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Eййййй не спряхте да ни занимавате с този престъпник беее. Това ли е най-същественото което се случва в държавата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Това ли ви са топ новините бе. Ба-хти тъпия сайт дето сте, повече няма да ви стъпя в страницата.
51
0
 
9
 
! Отговори
ТОНИ преди 7 години
СЕНЗАЦИЯ,,,ОЧИТЕ ГО ПАЗИ ЗАКОНА,ИМА ЕДИН ДРУГ НА ПРИРОДАТА,ВСЕКИ СИ НАМИРА МАЙСТОРА
50
0
 
21
 
! Отговори
Само питам преди 7 години
Ама, защо не изпратят армията, да пази този ***?
49
0
 
33
 
! Отговори
1 преди 7 години
Днес чух, че лечението му струва по 3000 лв на ден. Колко онкоболни лишават от лекарства, за да поддържат жив, човек който прави само лоши неща?
48
0
 
10
 
! Отговори
ТОНИ преди 7 години
ПО ИЗВЕСТНИЯ АЛ НЕЕ БИЛ ПАЗЕН ОТ ЗАКОНА,ТОЗ НАДМИНА И ГОЛЕМИЯ КАПОНЕ
47
0
 
19
 
! Отговори
Стефанов преди 7 години
Абсурдите на България. Не разбирам защо ни занимавате с този престъпник - това ли са новините ви, Днес.бг? Това ли е най-важното за вас?Аз се разграничавам от тази показна жълта акция. Единственото, с което мога да протестирам е, да заявя, че повече няма да влизам в този сайт. Има достатъчно други, и по-добри.Чао, Днес.бг.
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До vargмитьо е един *** селски бек и ще си остане такъв, а *** около него е още по-зле, далеч от представите и подхода на един печен мафиот или лидер, абсолютен *** в средновековен стил! *** му се мама..та
45
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом го пазят, излиза, че спорът за паркомястото не е приключил.
44
0
 
25
 
! Отговори
ГНЕВЕН ВЪПРОС преди 7 години
И КАКВИ НАРУШЕНИЯ ЩЕ ОТКРИЯТ КАТО ГИ ПРЕДУПРЕДИХТЕ, ЧЕ ЩЕ ИМА ПРОВЕРКИ ???
43
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей ама още малко н национален герой ще стане. Предлагам Бойко да му закачи медалите докато все още има възможност.
42
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Коя е опечалената Станислава?
41
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Божо Козела, Данчо Кравата. Магарето добре ли е ?
40
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво ни интересува какво става с тоя и на туй отгоре излиза че са го нападнали.
39
13
 
5
 
! Отговори
Дрико яхатана преди 7 години
Какво е състоянието тази сутрин? Дано новите лекари да помогнат с още нещо и по-скоро да оздравява Митьо Очите. Нека да не бъдем скъпи на триците и да не се пестят средства когато се налага.А колкото до охраната, добре е че полицията е осигурила 24 часа непрекъсната жива охрана от няколко екипа, сигурнбостта преди всичко.
38
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали не беше атентат бре?
37
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, те ся вече с тази глоба за пожарогасител преборихме организираната престъпността, та направо я ударихме в земята. Вече ни Очите, ни Кравата ще посмеят да направят престъпление.