Слънчев бряг - територия без контрол

Има страх в администрацията на местно ниво, обясни ген. Васил Василев
Обновена: 14 юни 2016 13:42 | 14 юни 2016 12:02,
63
Слънчев бряг - територия без контрол
Снимка: Архив Булфото

От поне десетина години Слънчев бряг е територия, лишена от контрол. Липсата на контрол ражда събития като от изминалите дни. Това коментира бившият директор на Национална служба "Полиция" ген. Васил Василев в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Според него две са причините, които "раждат" липсата на контрол на местно ниво. По думите му първата е страх от страна на администрацията, която трябва да упражнява контрол.

"Мислите ли, че данъчният в Несебър ще влезе в едно заведение примерно на Митьо Очите и ще извърши качествена проверка или ще му спира такситата да го тормози плащал ли е данъци, какво возят тези таксита, какво спират? Изключено е това да стане по простата причина, че и този данъчен има заведение, хотел...", посочи ген. Василев.

Втората причина е директното плащане на някой от тази администрация, добави той. "Някой получава определени пари и тя си затваря очите. Така всичко си върви кротко, докато не стане някоя голяма беля. Това не е тайна", поясни ген. Василев.

Местните служби не могат да се справят, подчерта той. "Ако не дойдат "софиянци" няма да стане тази работа. Работи се половинчато."

Страхът го има не само в полицая, а и в данъчния, кмета и в цялата местна администрация, не скри ген. Василев.

"Сега ще има много проверки и ще се направи опит да се потисне изцяло дейността на тези хора. Те могат да бъдат потиснати с проверки. Става въпрос дали ще бъдат ликвидирани и дали ще им се отнеме възможността да упражняват дейността си после. Това има как да се случи, ако наистина се хванат", заяви експертът.

Когато финансовите потоци се прекъснат към една групировка - тя се разпада, обясни ген. Василев. По думите му трябва да се запушат каналите за проституция, наркотрафик, незаконна дейност, какво возят такситата през нощта, какви пари отиват.

Югоизточна България може да се определи като невралгична точка, защото носи черни пари, потвърди ген. Василев. По думите му трафикът на мигранти носи пари, по морето - развлекателният бизнес. Бившият директор на НС "Полиция" даде пример с дискотеката в Приморско, която "тормози" с шума си жителите на града.

Проблемът е, че над доста хора "има шапки", коментира още той. Според него обаче трябва да се "организира един добър гардероб, където да се оставят шапките".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България е пълна със "шапки", а ББ и ЦЦ са лудите шапкари...
42
0
 
5
 
! Отговори
Слънчо преди 7 години
Нищо ново не казвате. За хора работили и работещи там всичко това е ясно. Виждал съм данъчни с часовници за по 4000-5000 лв. Намазани зализани, "То тука трябва да пишим едни дълги протоколи и прочие...". Нали се сещате. Полицията си е корунпирана от години. Ставал съм свидел на това как полицай на въпроса защо само нашето заведение се проверява за силна музика а другите не, отговора беше "Другите си плащат!".Та седнал някакъв шоп да ми обеснява какво било. Господине ние го знаем, живеем го!!
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
I GLAVNATA MUTRA NEKONTROLIRA!
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
KONTROL IMA I E RUSKI OTDAVNA. NE SABLUJHDAVAI. TASI TERITORIA SE UPRAVLYAVA NE KAKTO PISHE V OBSHTINATA.
39
0
 
0
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
До Анонимендо 44 А КГБ-мафията ли контролира Главната Мутра на държавата,известна с привързаността си към европейските ценности,пардон, фондове????Щото обикновено големите мутри контролират малките,има си йерархия в тази система.
38
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Там където е руската диаспора винаги има контрол ...от КГБ мафията.
37
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
генерале,ти откри Америка,това беше още по времето на ТАТО,няма никъква промяна,само,че сега е по зловещо,тъй като полицията е слаба,прокуратура липсва и разтрелват без съд и присъда.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, броиме ги от 10 години.
35
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до36, Прав си, тормозиСлънчев Бряг и началото на Несебър! Но на кой е какао бийч, кой е толко силен, че държавата не може да си влезе в ролята?.... Аз знам, това са хората на бойко, нямам друго обяснение!
34
0
 
5
 
! Отговори
Фактите преди 7 години
Кучетата пак ще си лаят като всяка година, а купонът ще си тече за правилните хора пак като всяка година. Никой няма сметка да разбутва реда в Слънчев бряг, защото там наистина си има ред. Друг е въпросът кой определя този ред ... със сигурност не е държавата.
33
0
 
4
 
! Отговори
Експертно становище преди 7 години
В тази страна който има собствен бизнес ще да е мутра и иначе няма как да оцелее при тази корупция и либертофонски закони!
32
0
 
3
 
! Отговори
dan преди 7 години
"Проблемът е, че над доста хора "има шапки", коментира още той. Според него обаче трябва да се "организира един добър гардероб, където да се оставят шапките"." - гардероб отдавна има и той се нарича МВР - там кроят шапки всякакви, слагат и махат!
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 34Ух на мама географското генийче - дека си расло и дека си пасло?
30
1
 
8
 
! Отговори
Жалка картинка преди 7 години
И хоп ... вчера разбрахме, че в Слънчака се крият обороти, сервира се алкохол без бандерол, продават се наркотици на всеки ъгъл, а проституцията процъфтява. До тия фундаментални и никому неизвестни истини се достигна покрай небивалото по мащаб на угриженост лечение на харизматичен герой от Бургаско-Несебърския градски епос. НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!
29
0
 
8
 
! Отговори
Архангел преди 7 години
..някой "силен" на деня... Е, няколко "силни" станаха постепенно. Там винаги е властвало беззаконието и "връзките" са в силата си.. Тоя на оня.. "ден година храни.." Всички правителства и генерали, и министри , и депутати.. се облажваха през всичките години и си затваряха очите. И за огромните печалби без данъци, за наркотиците, за самоуправствата и т.н.
28
5
 
3
 
! Отговори
Питам преди 7 години
Коя е ШАПКАТА на КАКАО БИЙЧ, тази дискотека тормози цял Свети Влас от години ?
27
4
 
4
 
! Отговори
Архангел преди 7 години
Глупости!! И генералът говори глупости, които му оттърват, и голямата част от всезнаещите безделници с постоянно присъствие тук! Слънчев бряг никога не е бил контролиран от държавата и законността там е непозната дума още по времето на соц-а и всички "управляващи" след това! Когато комплекса се затваряше за автомобили, още повече приходящи за ден, достатъчно беше да кажем, че отиваме при "Бомбата" /Митьо бомбата/ и самите полицаи без повече въпроси ни вдигаха бариерата..Там винаги е властвал
26
0
 
3
 
! Отговори
Izrodi преди 7 години
Да им направят еднаанонимна анкета. Да видиш ти какви работи ще си разкаже всеки като няма риск от преследване от вече невиждащи очи
25
1
 
14
 
! Отговори
загрижен турист преди 7 години
Споко!Ще дойде баш-мутрата премиер и ще набие канчетата на всички главанаци на Слънчака,за радост на пасящия електорат!
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ми е мъчно, когато плюете България, черноморието, матрияла! Мутрите били виновни, групировките, кметовете.... За всичко е виновен ГЕРБ и най вече мутрата бойко борисов, той умишено позволява това да се случва! Няма мутри, няма грировки по силни от държавата!