Слънчев бряг - територия без контрол

Има страх в администрацията на местно ниво, обясни ген. Васил Василев
Обновена: 14 юни 2016 13:42 | 14 юни 2016 12:02,
63
Слънчев бряг - територия без контрол
Снимка: Архив Булфото

От поне десетина години Слънчев бряг е територия, лишена от контрол. Липсата на контрол ражда събития като от изминалите дни. Това коментира бившият директор на Национална служба "Полиция" ген. Васил Василев в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Според него две са причините, които "раждат" липсата на контрол на местно ниво. По думите му първата е страх от страна на администрацията, която трябва да упражнява контрол.

"Мислите ли, че данъчният в Несебър ще влезе в едно заведение примерно на Митьо Очите и ще извърши качествена проверка или ще му спира такситата да го тормози плащал ли е данъци, какво возят тези таксита, какво спират? Изключено е това да стане по простата причина, че и този данъчен има заведение, хотел...", посочи ген. Василев.

Втората причина е директното плащане на някой от тази администрация, добави той. "Някой получава определени пари и тя си затваря очите. Така всичко си върви кротко, докато не стане някоя голяма беля. Това не е тайна", поясни ген. Василев.

Местните служби не могат да се справят, подчерта той. "Ако не дойдат "софиянци" няма да стане тази работа. Работи се половинчато."

Страхът го има не само в полицая, а и в данъчния, кмета и в цялата местна администрация, не скри ген. Василев.

"Сега ще има много проверки и ще се направи опит да се потисне изцяло дейността на тези хора. Те могат да бъдат потиснати с проверки. Става въпрос дали ще бъдат ликвидирани и дали ще им се отнеме възможността да упражняват дейността си после. Това има как да се случи, ако наистина се хванат", заяви експертът.

Когато финансовите потоци се прекъснат към една групировка - тя се разпада, обясни ген. Василев. По думите му трябва да се запушат каналите за проституция, наркотрафик, незаконна дейност, какво возят такситата през нощта, какви пари отиват.

Югоизточна България може да се определи като невралгична точка, защото носи черни пари, потвърди ген. Василев. По думите му трафикът на мигранти носи пари, по морето - развлекателният бизнес. Бившият директор на НС "Полиция" даде пример с дискотеката в Приморско, която "тормози" с шума си жителите на града.

Проблемът е, че над доста хора "има шапки", коментира още той. Според него обаче трябва да се "организира един добър гардероб, където да се оставят шапките".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
7
 
! Отговори
Митьо Пътника преди 7 години
българия-територия без контрол!
22
0
 
11
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
Руснаците и Путин са виновни. Точка.А забравих те за всичко са виновни......
21
2
 
1
 
! Отговори
Занзибар преди 7 години
До Защо?*** ти си бил много извисен и морален ве, а до синагогата ходиш ли да удариш едно чело о земята?
20
1
 
13
 
! Отговори
Б.Б. преди 7 години
В България мафия няма ! Аз я изкорених и я заличих ! Има просто неразумни шофьори които паркират не където трябва ! Факт е че и ви вдигнах заплатите ! Така че гласувайте за мен, аз съм вашият пастир .....ааааа водач исках да кажа ! ВЪРВИ НАРОДЕ ИЗПРОСТЕНИ , КЪМ СВЕТЛИ ПРАЗНИНИ ВЪРВИ !
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много жалко, България никога не може да прави туризъм освен балконинг, свининг и т.н, докато се случват подобни неща!Кой нормален труист би дошъл тук - да се къпе в блато, след това повръщане и разстройство и тъкмо се оправи и отиде на заведение и някой заблуден куршум го уцелва, защото се води нарко война за територии?
18
1
 
17
 
! Отговори
Защо? преди 7 години
Защо хората ходят на Слънчев бряг? Едва ли е заради плажната ивица. Море много, целият изток на България е море. Едва ли ходят заради спокойствие и тишина. Ходят заради "купона" да се натряскаш да вземеш нещо за "отскок" и да "удариш" нещо. Всичко това на цена която ги устройва. Звучи като затворен комплекс. Всеки получава това което иска. Хората купон, мутрите пари, полицаите "премии". Защо аз не ходя там? Защото не търся такъв свят. Успех на тези които ги устройва.
17
0
 
18
 
! Отговори
съни бийч преди 7 години
Тука всеки политик и полицай е държан в клещи от групировките. И никой не работи за държавата. Всички са за УВОЛНЕНИЕ. От местните управляващи до местните полицои и съдии. Срам за държавата.
16
0
 
2
 
! Отговори
НФСБ преди 7 години
Сльнчев бряг варна, там е купона бе майна!
15
0
 
14
 
! Отговори
?! преди 7 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От 2009-та чадъра над престъпниците стана основното в държавата.
13
0
 
22
 
! Отговори
Теди преди 7 години
Един да каже истината(която отдавна знаем).И сега ако има някой да тръгне срещу всички тези бизнесмени(мафията) ще е добре.Тогава ще има паркоместа и за нас с галошите.
12
0
 
18
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 7 години
Аз и Бъчварова ги вхващаме (предимно за шлифера), а съда ги пуска!
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напротив контрол има. Митето с дзъркелите и разни други, събират пари от различни незаконни дейности и се отчитат на комунисти и изгерберастели комунисти, изпълнителната, и съдебната власт. А те пък му осигуряват комфорт. Да си работи спокойно очето и да си се отчита.
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички големи български градове имат синя и зелена зона за паркиране. Само в Слънчев бряг са три: Синя, зелена и.. военна!!!
9
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъчварова: Митьо Очите е легален и честен бизнесмен!Румяна Бъчварова буквално шашна зрителите с анализ на екшъна в Слънчев бряг и последиците от него.Тя призна, че проблемът бил голям, а случилото се доста неприятно, но веднага даде пример със света.В САЩ избиха гейовете в цяла дискотека, в Европа стават атентати, така че при нас си е направо спокойно!Тя се удари в гърдите и каза, че часове след битката за паркомястото всички участвали в касапницата били заловени от МВР.Заловени? Доколкото си спомняме, МВР ги издирваше, а те отидоха чак на следващия и по-следващия ден да
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Василев, по твое време, като беше голям началник, как стояха нещата и какво постигна полицията в борбата срещу престъпниците?
7
1
 
15
 
! Отговори
НТ преди 7 години
За съжаление, хотелите на мутрите са построени с цел да стоят празни през лятото. Те служат единствено за пране на пари, и на документи са пълни до пръсване целогодишно. А колкото по-празни седят, толкова по-малки са им текущите разходи, което пък увеличава количеството "изпрани" пари.
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъчварова: Митьо Очите е легален и честен бизнесмен! Ние го пазим, (вие плащате), близките му се притесняват да не го убият в болницата
5
0
 
22
 
! Отговори
ХА, ХА, ХА... преди 7 години
ЕХА, ГЕН. ВАСИЛЕВ ПОКАЗА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ КАК ДА ОТКРИЯТ ТОПЛАТА ВОДА...
4
0
 
9
 
! Отговори
маке преди 7 години
не е верно контрол има природата празно не търпи друг е въпроса дек от днес бг от полицията и от другарите от герб в момента не го знаят и се чешат зад ушите и се чудят отдека да си напълнят касичките