Почти 13 000 нелегални цигари хванаха на "Капитан Андреево"

Били скрити във вратите на два леки автомобила
15 юни 2016 12:11, Боряна Павлова
1
Почти 13 000 нелегални цигари хванаха на "Капитан Андреево"
Снимка: Агенция Митници

Общо 12 800 къса контрабандни цигари бяха открити от мобилна митническа група във вратите на два леки автомобила при проверки на митническия пункт "Капитан Андреево". Това съобщават от пресцентъра на агенцията "Митници".

И двата автомобила са били с турска регистрация и са влизали в страната ни от Турция. Шофьорите на автомобилите са пътували сами и са заявили, че не внасят нищо за деклариране.

Превозните средства били отклонени за щателна проверка. Установено било, че фабричните кухини във вратите на колите са приспособени за тайници, в които били укрити 400 кутии /8000 къса/ цигари в единия автомобил и 240 кутии /4800 къса/ цигари - в другия.

Съставени са актове за нарушение на Закона за митниците на шофьорите на автомобилите - и двамата турски граждани, от Истанбул.

За единия от нарушителите - 28-годишен мъж, това е трети акт в рамките на месец за опит да бъдат пренесени стоки, за които се дължи акциз. Според Наказателния кодекс при системна контрабанда лицата носят наказателна отговорност.
 


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Неззвисим Българин преди 2 години
64 стека в 2 коли неса нещо интересно за отбелязване .Тановчетата имат още много за учене. Дотогава незнам какво ще влезе в БГ без и да разберат....