Жоро или Сашо: Кой открадна чантата?

Братята си приличат, единият е в ареста, но другият е крадецът
21 юни 2016 13:14,
27
Жоро или Сашо: Кой открадна чантата?
Снимка: Нова тв

Може ли приликата с брат ти да те отведе в ареста? Това е история за двама братя и един по-различен грабеж. Георги и Александър си приличат много и често ги бъркат.

"Ние ги бъркаме. Много си приличат. Ако ги видиш и на личната карта - абсолютно са еднакви", казват близки на двамата мъже.

Сериозното объркване обаче идва преди 7 месеца след една открадната чанта, за която Георги поема отговорност, но задържаният е Александър. И така вече повече от месец.

"Много ни бъркат. Все едно сме близнаци. Но този път объркването стана много сериозно", казва виновният брат Георги пред Нова тв.

По думите му той взема чантата, а в нея имало 20 лева, телефон и таблет. Телефонът е намерен от полицията в къщата на Александър. Задържат го. На разпознаването ограбеното момиче припознава Александър като извършител и всички налични доказателства сочат към него.

"Аз бях. Направих пълни самопризнания, писах два листа обяснения как е станало всичко. Видях едно момиче и й дръпнах чантата. Вътре имаше само 20 лева. Продадох телефона за 60 лева. Купих чехли на децата, изкарахме 4-5 дни", разказва Георги.

Единственото доказателство за объркването на братята е тяхната приликата. Предстои нов разпит и даване на показания, а след това и ново разпознаване. Междувременно Александър е в следствието над месец. 

От МВР отказват коментар, тъй като по случая е образувано досъдебно производство и процесуално-следствените действия продължават.

А Георги казва, че ще посети брат си в ареста: "Ще ми е неудобно, но ще отида на свиждане да му дам кураж и да му се извиня".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.