Стрелбата по Митьо Очите - дело на престъпна група

Повдигнати са обвинения на 10 души, издирват Божо Кравата
29 юни 2016 16:37,
36
Стрелбата по Митьо Очите - дело на престъпна група
Снимка: Архив Булфото

Стрелбата в Слънчев бряг е дело на организирана престъпна група и на десет лица са повдигнати обвинения. Това стана ясно на брифинг, свързан с разследването на Специализираната прокуратура в Слънчев бряг.

Още по темата

"Иззети са оръжия, някои от които членовете на групата са се опитали да укрият в деня на престъплението. Извършен е следствен експеримент и до момента са задържани 7 лица. Обвинения като участници в организираната престъпна група са повдигнати на 10 лица към настоящия момент – три от лицата се издирват. Това са Божидар Кузманов, Данаил Петков и Марчо Марков", съобщи Даниела Попова, прокурор от Апелативната специализирана прокуратура, цитирана от "Фокус".

По данни на прокуратурата престъпната група с ръководител Божидар Кузманов се е занимавала с разпространение на наркотици, изнудване, унищожаване на вещи, побой, палежи.

Попова уточни, че групата се е опитала да заличи следите си след престрелката и са взели видеозаписите. В последствие записът е предаден от единия от защитниците на обвиняемите, но след експертиза е установено, че е манипулиран, допълни тя.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова добави, че Специализираната прокуратура продължава да събира доказателства и е възможно да има и още обвиняеми.

"Организирана престъпна група не се разследва бързо и лесно. Така че Специализираната прокуратура продължава да събира доказателства. Това също така не означава, че кръгът на обвиняемите лица е този", уточни тя.

Главният секретар на МВР Георги Костов отрече тезата, че над Митьо Очите е осъществяван политически или медиен чадър.

"Не считам, че има какъвто и да е чадър над Димитър Желязков. Ако някой има данни за политически чадър над Димитър Желязков, да бъде така добър да свидетелства, а не да говори в публичното пространство. Едно е да се говори в публичното пространство, друго е човек да застане зад думите си", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
8
 
! Отговори
FBI преди 7 години
Как до сега не са ги разследвали , трябва нещо да се случи за да почне Разследване , МВР въобще не се занимава с Престъпниците , оная М.И.Л.Ф само ходи и си прави Реклама навсякаде а работа няма никъква свършена
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
полицията застава на страната на един мафиот срещу други мафиоти....а защо не арестуват и хората на Митьо очите....те да не са ангелчета небесни...и защо няма досъдебно производство срещу тях...защо Митьо не е подсъдим за нападението ...значи едните са престъпници ,а другите са невинни агънца...подозирам ,че Митьо е вербуван полицейски доносник и затова вниманието е насочено главно към тези ,които реално са се защищавали от него и е нормално да стрелят след като са ги нападнали главорезите на М.
6
1
 
24
 
! Отговори
Пипи преди 7 години
Ало-о, прокуратурата, вие в ред ли сте бе хора? Две групи се стрелят, коя от коя по-престъпна вие изкарахте едните демони, а другите ангели. Да ни бяхте и подканили, както дарявахме кръв да даряваме и органи - бъбрек, черен дроб, пикочен мехур - кой каквото има да даде та да спасим вашия човек?
5
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оня който са стреляли по Митю са престъпна група,а самият Митю е отишъл да занесе крамфили облеченергия с бронежилетка.
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нали беше битов инцидент, к'во стана
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази информация ме стимилира ,да си направя престъпна група.Или най-малкото да стана наркопласьор.
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
няма такава държава! ОСТАВКА! МАФИЯ!
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е часдър, а тъмни очила, да му предпазват очите.