Фенове на "Нощните вълци": В камуфлаж сме, берем билки!

Участници в побоя разказват как се е стигнало до мелето в Бургас
1 юли 2016 13:14,
69
Фенове на "Нощните вълци": В камуфлаж сме, берем билки!
Снимка: Булфото

Подръжниците на руските рокери "Нощните вълци", участвали вчера в мелето на бензиностанцията в Бургас, обясниха камуфлажното си облекло с това, че обичат да ходят за билки.

"Ходим с камуфлажни дрехи, защото обичаме да ходим в гората да берем билки. Облеклото ни не е военно, а като на всеки ловец. Вчера смятахме да се разходим за билки край Бургас. Първо искахме да се снимаме с рокерите на Путин съвсем спокойно", заявиха членове на Български воински съюз "Васил Левски".

Още по темата

Вчера те бяха с военни дрехи, но днес те обясниха, че имат нормални професии, но обичали да ходят сред природата. При боя вчера бяха задържани двама от тяхната група. От противниците на "Нощните вълци" са задържани също двама българи - Иво и Иван.

Украинецът Вячеслав разказа пред Нова тв, че двамата българи са искали да организират протест, но не са намерили съмишленици. На призива им откликнали само украинци.

"Дойдохме 10 човека, имаше и наши поддръжници – словаци и литовци. Искахме да поддържаме българите в този техен протест, но нищо не сме им казали или не сме сторили някаква провокация", разказа украинецът.

Адвокат на някои от арестуваните обясни каква е ситуацията в момента.

"Вчера Районният съд отказа да ги съди по бързата процедура. На този етап няма яснота, случаят не е достигнал до прокуратурата, а само в полезрението на МВР. Ясно се вижда на записите, че господин Иван Панчев е бил пребиван от мъже с военни облекла", заяви юристът Калоян Кръстевич.

От Български воински съюз "Васил Левски" обаче посочват друга версия.

"Арестувани са и наши момчета. Ние отидохме да се снимахме с рокерите. Когато тези украинци пристигнаха, те казаха, "Защо вие поддържате Путин?". Ние искахме просто да си направим снимки. Как може да ги нападнем. Ако задържаните не бяха в затвора в момента, щеше да има черна статистика. Целият запис в интернет е манипулиран. Никой не показва цялата история. Това са някакви изрезки. Не сме били облечени с военни униформи, просто дрехите ни са камуфлажни", контрира Иво Борисов, участник в организацията.

Силияна Тодорова разказа, че е била провокирана и нападната: "Опитаха се да ме ритат мен. Този, който уж сме ритали, нападна първо нашите момчета, те се отбраняваха. В лицето ме нарекоха проститутка на Путин".

Очаква се мотористите от руския клуб "Нощните вълци" да пристигат днес в София.

Те ще посетят храм-паметника "Александър Невски", а след това ще дадат пресконференция за похода си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
Zz преди 7 години
До Godотносно "Къде ще отидеше като излезеш от ЕС? В Азия ли?"Абе, God, не ти ли минава наум, че българин може да отиде в България?
53
2
 
4
 
! Отговори
БЕЗ КОМЕНТАР преди 7 години
Украинецът Вячеслав разказа пред Нова тв, че двамата българи са искали да организират протест, но не са намерили съмишленици. НА ПРИЗИВА ИМ ОТКЛИКНАЛИ САМО УКРАИНЦИ.
52
4
 
3
 
! Отговори
Степан Бандера преди 7 години
Украйна - бордеят на Европа !
51
3
 
4
 
! Отговори
BG преди 7 години
Ха, на бас че тия военни дето са пребивали хората протестиращи срещу "братята" славяни са били на мисийки на "гадното" НАТО в Ирак и Афганистан :))))Всичките русофили са такива - плюят Запада, ама нещо тия рокери все с американски машинки бръмчат бе :))))) Също като навремето - САЩ лош, ама всичките другари до един в корекома за дънки и Кока- Кола :)))
50
6
 
6
 
! Отговори
God преди 7 години
До българинаИ къде ще отидеш като излезеш от ЕС? В Азия ли? Когато българите започнат масово да емигрират в Русия, ще повярвам, че там е по-добре отколкото в ЕС. А който не разбира ползите от ЕС, няма да разбере и негативите от влизане в СССР. 21ви век сме, не 1917 г.
49
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А тези, които развяват американски знамена те имат ли право да се наричат българи?
48
0
 
0
 
! Отговори
Izumena преди 7 години
До АнонименАми аз имам не повече от 3-4 коментара в този сайт. Явно доста хора седим и се чудим :)
47
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом носят камуфлаж, значи нещо не им е чиста работата.Честните хора не си крият самоличността.
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 45: Не си карал мотор, братле, признай си
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
49 - Подозиртелно е, че този коментар се поства от толкова много хора с различни никове.Направо сякаш някой ви казва какво да поствате.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
44 - Австрия ще остане в ЕС.*** се от яд!
43
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До SYVETSKI MOTOTEHNIKами от това дето дадоха по телевизия предимство имат мотоциклетите произведени в нацистка германия и имперска япония, и некои образци от жидоционистичния капиталистически САЩ. предполагам че са трофейни машини, иначе никак не е кошер.
42
1
 
7
 
! Отговори
Izumena преди 7 години
От цялата тази врява не разбрах какво значение има идват ли рокерите на Путин, или на Обама или на който и да е??? Като идват какво??? Че чак и до бой се стигнало!!! Българските рокери, които се организират и пътуват в чужбина такава сензация ли са??? Че знам за такива, които ходят на походи до Сърбия например и не са им отдали честта да ги гледаме във във всички новинарски емисии...
41
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са еничари!
40
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия що ходят с камуфлаж за билки?! Да не би да се крият от билките? Направо счупиха ***!
39
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
добре де режисюра толко ли е куц кон, един път прецака пиара на оня "донбаския" дето ужким момъка 60 кила с пудовка в портфейла го бил провокирал, сега некви билкари. добре, разбираме че освен "те се сражаваха за родината" и "бригада" не е чел или гледал друго, ама толко деведесетарски... предполагам не иска на следващата проява по линията на турнето да дойдат гъбари от бранник и да омелят билкарите...
38
4
 
8
 
! Отговори
българина преди 7 години
До всички русофоби и ***. В Австрия ще има повторение на изборите за президент, като чета коментарите, разликата тоя път няма да е 0.3%, и ще е в полза на австроексита. Който излезе пръв печели! Долу ес
37
2
 
9
 
! Отговори
Дуле Савич преди 7 години
Къде е мишката Генов дето щеше да хвърля камъни по мотористите ве? Къде е тоя хубавец с розовата перука да го направят дама за един ден и да се кротне...
36
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв мир носят тези мутри с военни дрехи, бойни маршове и злобни погледи???Кой *** е пуснал тези откачалки на нашата свещенна земя???
35
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора, които развяват руски знамена и пускат руския химн нямат право да се нарекат българи. Да им бъде отнето гражданството и да бъдат пратени да берат билки из необятната свещена руска шир!