Кравата взимал по 4 бона такса "спокойствие" в Слънчев бряг

Бандата му посрещна със стрелба Митьо Очите на 8 юни пред бар "4 you"
Обновена: 2 юли 2016 08:03 | 2 юли 2016 07:44, Петя Славова
89
Кравата взимал по 4 бона такса "спокойствие" в Слънчев бряг
Божидар Кузманов. Снимка: МВР

Групата на Божидар Кузманов-Божо Кравата, която посрещна със стрелба Димитър Желязков-Митьо Очите на 8 юни тази година пред заведение в Слънчев бряг, е рекетирала таксиметрови шофьори да плащат по 4 хиляди лева на сезон, за да могат да паркират пред заведенията на Кравата в Слънчев бряг и Банско.

Това съобщи пред спецсъда наблюдаващият прокурор по делото за мерките за неотклонение на четирима от десетчленната организирана престъпна група, съобщава "Монитор". За неин ръководител се сочи Божо Кравата, който е неформален собственик на заведението "4 you" в Слънчев бряг и на дискотека в Банско.

Според разследването Кузманов е организирал въоръжена с огнестрелно и хладно оръжие банда за рекет, заплахи, продажба на наркотици, побои и унищожаване на чуждо имущество. Групата е действала от май 2013 г. до 8 юни тази година в Слънчев бряг и Банско, сочи разследването.

Още по темата

Жертви на престъпленията били хора с подобна дейност, както и таксиметрови шофьори. Те трябвало да плащат наем за паркиране, както и да водят клиенти в заведенията на Кравата. Една част от яките момчета дори изнудвала чужди туроператори да им осигуряват клиентела в кръчмите. Един от туроператорите отказал и бил пребит, а друг напуснал страната.

След екшъна на 8 юни тази година босът Кузманов, Данаил Петков и Марчо Марков избягаха и са обявени за издирване. Тодор Славов е задържан и обвинен, че е застрелял бодигарда на Митьо Очите Александър Алексиев.

А Георги Шиванчев и Радослав Димитров също са зад решетките по обвинение, че са стреляли срещу Димитър Желязков
 
След тежки операции в Бургас преди дни той беше преместен като частен пациент в софийска болница.
Пред спецсъда бяха изправени Димитър Николов, Иван Терзийски, Силви Николаев и Николай Иванов. Те бяха задържани по време на следствения експеримент на 28 юни тази година в ресторанта в Слънчев бряг, където стана екшънът.

Прокуратурата поиска оставането им в ареста заради обвиненията за рекет, както и с мотива, че на свобода има опасност те да се укрият. По делото има много свидетелски показания, сред които и на двама от туроператорите, а други двама свидетели са анонимни. И четиримата обвиняеми заявиха пред съда, че не са извършвали престъпления.

Терзийски дори обясни, че туроператори сами предлагали и извършвали закрилата им. Съдът остави в ареста и четиримата, с мотива ,че ако са на свобода има опасност да извършат друго престъпление.

"Митьо Очите влезе въоръжен и с бронежилетка. Виждаше се дръжката на пистолета. Тръгна към нас. Беше разярен като бик", каза пред журналисти Иван Терзийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Оху преди 7 години
Каква крава бе,това си е цял вол! Червено искърско *** ако трябва да съм точен. Искърско да,ама червено!
54
1
 
2
 
! Отговори
Гг преди 7 години
Голям !!!
53
9
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Естествено, че ще продават стоянката срещу пари, няма да оставят всякакви клошари да се бият пред заведението за места.
52
0
 
25
 
! Отговори
? преди 7 години
Мисля си защо ли за болни нуждаещи се деца не се отпускат средства за лечение, а близките им сами трябва да се справят, а за такива бандити като Митьо очите се впрегнаха най-добрите лекари в страната и огромен ресурс? За кого ли работи въпросният престъпен бос? Вие как мислите?
51
0
 
14
 
! Отговори
козелчето преди 7 години
ЕЛАТЕ НА К.К.АЛБЕНА ДА ВИДИТЕ ТАКСА СПОКОЙСТВИЕ КАКВО ЗНАЧИ.СЕДНАЛИ ДА МИ ГОВОРЯТ ЗА НЯКАКВИ СИ 4000 ЛЕВЧЕТА ХА ХА ХА.АМА ТЕ НА АЛБЕНА СА БОГОПОМАЗАНИ.ЗА ТЯХ НЕ СЕ ОТНАСЯТ ПОДОБНИ ЗАКОНИ И ЗАБРАНИ.
50
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно ни мислят за съвсем ***! У нас нападателите са невинни /роми, украинци, протестъри, Митьо Очите.../. Пълна липса на справедливост. Пък Митьо е чист, чист....Нова тв даже не видяли бронежилетки..
49
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хора на Бойко .. те са Герб представители...а нашия човек само глупости мърмори по телевизията ..тиквоподобно
48
1
 
15
 
! Отговори
Хронология преди 7 години
От колко години се е занимавал с тези дейности..?Няколко...
47
0
 
19
 
! Отговори
Пейчо преди 7 години
Обиждат скромното момче с невинните ушички, пардон, очички.
46
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самия генезис, на българския туристически бизнес е порочен ... бившите арендатори, сега собственици на туристически обекти в по-голямата си част са мутри, бивши комунисти или деца на комунисти.Поколения трябва да минат тази кал да се очисти
45
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато туристическия бизнес в България се ръководи от мутри никой нормален турист няма да стъпи в България.и после се чудите, ама защо не идват качествени туристи в България
44
0
 
11
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
До Ludoto LencheАми има си полиция и прокуратоура. Тя защо не работи не мога да ти кажа. Като брой полицаи на глава от населението сме първи в европа. Ресурси има бол. Да се ползват. Просто трябва да се вменят отговорности на тези полицаи и прокурори. И когато няма резултат да се носят отговорносите и глоби. Ако не могат да го направят да дадат тази дейност в частни ръце.
43
2
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
Mitio O4ite napada zavedenie toi nevinen xa xa xa ,i dokato go spasqt vzexa polovinata krav na darjavata ,lekari ot vsi4ki krai6ta bqgaxa kato ludi ,xorata vzexa da si zadavat mnogo vaprosi
42
0
 
31
 
! Отговори
СТРЕЛЕЦ преди 7 години
Когато има пистолети не ти трябват мускули .И най-хърбавия може да застреля поне десет мутри .Иска се само да не ти пука и да ги гръмнеш точно между очите !
41
0
 
7
 
! Отговори
blr0 преди 7 години
Да не забравяме , че човешкият живот струва 50ст. .... нищо , че на Митьо не му стигнаха 2.50
40
3
 
3
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 7 години
....ami da vi pripomnia....takiva tvari kato "kravata" i "ochite " vilneiat v stranata ni zashtoto ia niama DARJAVATA !!!....po vremeto na Todor Jivkov...imashe red ,disciplina i zakonnost t.e. DARJAVA !!! ne beshe idealiat model za obshtestvo ,no be nai- dobroto koeto sme imali v novata si istoria...dneshnata realnost e nai-cherniat period za stranata ni,zashtoto na praktika nie niamame DARJAVA I DARJAVNOST!!!....za jalost sme samo TERITORIA....v koiato vlastvat STRAHA,NESIGURNOSTA,KORUPCIATA..
39
0
 
9
 
! Отговори
McDonald преди 7 години
брех тоя е егати едрия рогат ***...не бръсне никой от семейството им нечифтокопитни бозайници...абе да го нямаш в обора си ;)
38
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България, 2016-та година, член на ЕС - четете какво става.Прогрес имаме ли от 1994-та насам? :)Тиквуний да се изкаже. Плевнята да направи изявление.
37
0
 
15
 
! Отговори
Милен преди 7 години
Като му гледам снимката, по-скоро е Божо Телето.
36
1
 
6
 
! Отговори
Mama преди 7 години
Vi da e.a bay gancovska mrasna ***!!!