Жена скри злато в сутиена, хванаха я на границата

Тя успяла на събере в подплънките си 50 златни накита
4 юли 2016 14:30,
4
Жена скри злато в сутиена, хванаха я на границата
Снимка: Агенция "Митници"

Контрабандни златни пръстени и обеци задържаха митничарите на "Капитан Андреево", съобщиха от Агенция "Митници".

Ценностите са пренасяни от жена, пътуваща в автобус с българска регистрация. Както тя, така и шофьорът и другите пътници заявили, че не внасят стоки, валута или валутни ценности за деклариране.

Превозното средство е селектирано за щателна проверка и при личен преглед на една от пътничките, митническа служителка установила в сутиена на дамата необичайни подплънки, които се оказали найлонови пликове с общо 50 златни накита.

Според направената от вещо лице експертиза накитите - 12 чифта обеци, 21 пръстена, 9 медальона, 4 гривни, 4 синджира, всички с общо тегло 255 грама, са от 14-каратово злато на стойност 14 280 лева.

Няколко часа по-късно при проверка на друг автобус с румънска регистрация, влизащ в страната от Турция, са открити 859 грама сребърни накити в дамска чанта на румънска гражданка.

Контрабандните златни и сребърни бижута са задържани. На пътничките са съставени актове за нарушение на Валутния закон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъжно ми става, като виждам как и журналистите вече не владеят тънкостите и нюансите на хубавия и богат български език !!!Цитирам - жена скри, хванаха я, задържаха я и т.н.Употребата на това глаголно време означава /означаваше/, че пишещият ОБЕЗАТЕЛНО присъства при дейатвието. Всичко простее, всичко се губи......
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Случайно избран" бил автобуса. Не си платила такса "транзит" просто госпожата от боята.
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
представям си ква гледка е била. Докато напипат пликовете, сигурно цялата смяна се изредила да я "джоби". Сигурно са извикали на помощ и нощната смяна. После, разочаровани от измамата са я глобили. Другия път да върже пликовете на гъзягата. Минава нашата граница и ги вдига на гърдите, че от там па търците ще я налазят иначе. Абе не е лесно