Пиeш и караш: 4 катастрофи с пияни за 3 дни

Инцидентите са регистрирани през уикенда в Добричко
3
Пиeш и караш: 4 катастрофи с пияни за 3 дни
Снимка: Булфото, архив

4 катастрофи с пияни шофьори са регистрирани в Добричко за уикенда, съобщават от Областната дирекция на МВР.

На 1 юли е получено съобщение за възникнало ПТП по главен път I-9 по пътя от град Балчик посока Каварна. На място е установен лек автомобил "Опел", който е обърнат по таван в земеделска нива.

При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,36 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 37-годишният шофьор от град Балчик. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Ден по късно – в събота, около 09:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в района на завоите преди с. Кранево, обл. Добрич. Установено е, че неправоспособен 18-годишен водач от с. Соколово, обл. Добрич, водач на лек автомобил "Сеат", поради движение с несъобразена скорост се удря в мантинела и навлиза в стръмна залесена част извън пътя.

При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,02 промила в издишания от водача въздух. Водача е настанен в болница с комплексна травма – натъртвания и охлузни рани, без опасност за живота.

На 3 юли, около 11:20 часа, е получено съобщение за възникнала катастрофа между с. Църква и с. Оброчище, обл. Добрич. Установено е, че водач на лек автомобил "Рено" с варненска регистрация губи контрол над МПС и се удря странично в насрещно движещия се лек автомобил "Мазда" с добричка регистрация, продължава движението си и удря лек автомобил "Тойота" с варненска регистрация и се блъска челно в следващия приближаваш автомобил "БМВ" с добричка регистрация.

От настъпилото ПТП са нанесени значителни материални щети по колите. При извършената проверка за употреба на алкохол на водача на лек автомобил "Рено", цифровата индикация отчита наличието на 3,01 промила в издишания въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 42-годишният водач на френската кола от град Варна. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.

Отново в неделя, 3 юли, около 17:40 часа, е получено съобщение за възникнало ПТП по ул. "Черноморска" в град Каварна. Установено е, че водач на лек автомобил "Пежо" с варненска регистрация при ляв завой не пропуска преминаващия през кръстовището пешеходец и в последствие катастрофира, без да нарани пешеходеца.

При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство цифровата индикация отчита наличието на 1,50 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 34-годишният шофьор от Каварна. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Smi преди 7 години
И даваш по 10 минути час що за държава е това не знам *** една дама ме гръмна *** сигорно е от времето успехи мила моя се така
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нарушения се правят, където КАТ не работи. В случая в България всеки знае, че КАТ не работи и шофират пияни, както и правят всякакви нарушения безнаказано.