Задържаха софийски и варненски крадци в Бургас

Мъжете от София са членове на "Люлинската група"
Обновена: 15 юли 2016 21:10 | 15 юли 2016 20:55,
1
Задържаха софийски и варненски крадци в Бургас
Снимка: архив, Reuters

Криминалисти в Бургас са задържали трима мъже от София, членове на "Люлинската група". Това съобщиха за БТА от ОД на МВР в морския град.

Задържани са в близост до Младежкия културен център. Всички арестуваните са криминално проявени.

Мъжете извършвали домови кражби, чрез отключване на входните врати посредством подбран или подправен ключ, отнемайки от жилищата парични суми, златни накити и други ценни вещи.

Задържаните се придвижвали с лек автомобил "Деу Нубира", със софийска регистрация, в който са открити и иззети парфюми, мъжка козметика и обувки, парична сума - предмет на извършена по-рано днес домова кражба от апартамент в комплекс "Славейков".

При извършения личен обиск на единия от мъжете е открита иззета част от парична сума - предмет на престъпление, както и инструменти за отключване на секретни брави на входни врати. Мъжете са привлечени в качеството на обвиняеми и им е наложена постоянна мярка "задържане под стража".

Полицаите в морския град задържаха и четирима мъже за кражби от автомобили по Черноморието. Мъжете са задържани при специализирана полицейска операция в Бургас.

Задържаните са криминално проявени и всички са от Варна.

Операцията в Бургас е извършена под ръководството на Главния секретар на МВР комисар Георги Костов, служители от Главна дирекция "Национална полиция", служители от ОД на МВР - Бургас.

Четиримата мъже са задържани непосредствено след извършването на кражба на вещи от лек автомобил "Тойота", собственост на туристи, почиващи по южното Черноморие.

Мъжете се придвижвали с два леки автомобила - "Мерцедес" и "Опел Зафира", и двата с варненски регистрации, които са спрени в близост до пътен възел "Юг", на излизане от Бургас в посока южното Черноморие.

В лекия автомобил "Опел Зафира" са намерени и иззети вещите - предмет на престъпното посегателство от автомобила на туристите - фотоапарат "Никон" и два мобилни телефона.

Установено е, че мъжете, чрез специални технически средства - тип "тапа" прониквали в купето на набелязания автомобил, като извършвали кражба на намиращите се в него парични средства, ценни вещи и предмети.

Мъжете са задържани за срок от 24 часа. Предстои повдигането на обвинение. По случая е образувано досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Бургаскражбиарести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
bg.izmet преди 7 години
spestjavat se mnogo razhodi i pari sled kato se otrejat dvete race na provinenite...ostavat jivi i ne mogat da si barshtat zadnika do kraja na jivota si...