Пуснаха под гаранция напушения тираджия, прегазил жена

Престъплението не е тежко наказуемо, казаха от прокуратурата
Обновена: 29 юли 2016 20:28 | 29 юли 2016 20:28, Петя Славова
15
Пуснаха под гаранция напушения тираджия, прегазил жена
Снимка: архив, Булфото

Срещу парична гаранция от 5000 лева окръжната прокуратура в Пазарджик пусна на свобода шофьора на камиона, който прегази в центъра на града 61-годишна велосипедистка.

Още по темата

На 63-годишния Петър Петров от Търговище е повдигнато обвинение, че причинил смърт по непредпазливост на пътя.

Наказанието е до шест години затвор. Престъплението не е тежко наказуемо, обясниха от прокуратурата мотива за освобождаването му.

 Петър Петров беше арестуван, след като полевият тест отчете наличие на наркотици. Кръвната проба след това доказа, че той е употребил марихуана, припомня Нова тв.

Самият шофьор заяви пред разследващите, че не знае как жената е попаднала под гумите му. Катастрофата стана на най-натовареното кръгово кръстовище в Пазарджик.

Живеещите наблизо поискаха на място да бъде поставен светофар, тъй като често стават инциденти.

В същото време велосипедисти се събраха на поредно протестно велошествие в София край НДК.Те ще минат по булевардите "Витоша", "Патриарх Евтимий" и "Раковски" и ще спрат пред общината.

"Постоянно има напрегнати ситуации. Шофьорите са изнервени и това води до конфликтни ситуации. Всички трябва да сме толерантни", коментира Христин Ангелов, един от участниците в събитието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Ида пишем и да не пишем,полза няма.Никой съдия няма да се трогне от мненията ни.Ние се възмущавахме и от регистрацията на партията на Местан,а те си го преместиха в другия крачол.На съдиите не им пука от мнението на народа.За съжаление е така.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи ако се надрусам и застрелям някой 10 г.+ ако го сказя на половина. Нещо не е наред с НПК.
11
1
 
4
 
! Отговори
ченгеджийска логика преди 7 години
полевия тест е установил наличието на вода в организма. Да се криминализира водата!!!
10
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Надрусан, убил човек и го пускат .И не било тежко престъпление. Ако някой надрусан прегази този прокурор или детето му, пак ли престъплението ще е незначително? Това не е правораздаване, а отврат и срам!
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До niakoiТука пише, че полевия тест и кръвната проба доказват употребата на марихуана, ти не четеш ли?Ако е чист и става въпрос за нещастен случай, тогава едва ли някой би коментирал толкова кръвожадно. За съжаление при толкова много коли и такова изнервено общество, злополуките са неизбежна статистика. Тук обаче става въпрос за човек седнал зад волана след употреба на дрога - това трябва бързо и тежко да се наказва
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
откога убийството не е тежко наказуемо
7
2
 
1
 
! Отговори
niakoi преди 7 години
Не е виновен съда, а бавното производство и закона. Докато излезе експертиза дали е напушен или не минава сума време.Ами ако не е бил напушен?Ако било лошо стечение на обстоятелствата? Ей затова е пуснат.Защото може да не е напушен.Уви!
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е независимият български съд...
5
6
 
2
 
! Отговори
Азер Гъзаев преди 7 години
Тираджията има зад гърба си фирмата която Губи,ако той не работи?!? Още повече ,бил напушен!?ами,аз да се напуша и да блъсна руският мафиот Амммет доганоглу?!??сега темида ,сляпата ще вземе пари в брой и постове а болните и блъснати кучета ги яли!съветцки соц.с привкус на Гулаг!
4
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Самият шофьор заяви пред разследващите, че не знае как жената е попаднала под гумите му." - тоя много марихуана е изпушил, добре, че не е изпогазил народа масово като терориста в Ница. Самият аз съм шофьор и знам, че нещастията стават бързо и никой не е застрахован да пази Бог. Но за подобни ***, пияни, надрусани, наказанията трябва да са тежки.
3
0
 
25
 
! Отговори
Бургас преди 7 години
Да ги уволнят всички там. Може ли при наркотици и смърт да няма бързо производство и веднага в кауша.
2
0
 
32
 
! Отговори
Мишок преди 7 години
Те и от прокуратурата са се напушили.
1
0
 
22
 
! Отговори
Джо преди 7 години
Фарс...