Бююк спипан в "Младост". Сделка? Не, рече МВР

По данни на полицията бил опасен за националната ни сигурност
Обновена: 11 авг 2016 13:10 | 11 авг 2016 13:10, Камелия Цветанова
60
Бююк спипан в "Младост". Сделка? Не, рече МВР
Абдулах Бююк. Снимка: "Сега"

Задържането и екстрадирането на турския бизнесмен Абдулах Бююк е по сигнал на Интерпол. МВР разполага с данни, че той е опасен за българската национална сигурност като информацията е постъпила именно по линия линия на обмен с Интерпол.

Още по темата

"По отношение на лицето сме водили кореспонденция по линия на Интерпол от началото на февруари. Последният ни обмен на информация беше в понеделник. Има много факти и обстоятелства, които са обезпокоителни", заяви на извънреден брифинг заместник-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев.

Бююк е заловен вчера при рутинна проверка на автомобил в квартал "Младост", стана ясно още от думите му.

Патрулът на МВР е установил, че документите му са с изтекъл срок на валидност.

Арабаджиев и директорът на Дирекция "Миграция" Николай Николов отхвърлиха твърденията за сделка между България и Турция за експулсирането на Бююк, а то, според тях, се извършва в рамките на закона.

Абдулах Бююк е бил разпитан в одринската полиция. Той е прегледан от местни лекари и се очаква да бъде транспортиран до Истанбул.

Бююк беше отведен до границата вчера с принудителна административна мярка с мотив - изтичане на законово установения срок, в който може да пребивава у нас, независимо, че две съдебни инстанции отказаха екстрадицията му.

Абдуллх Бьоюк се смята за финансист на "ФЕТО" – организацията на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, когото президентът на Турция Реджеп Ердоган обвини за неуспешния преврат срещу него. 

Искане за екстрадиция на Абдулах Бююк е било изпратено на 15 февруари т.г. от страна на Анадолската главна републиканска прокуратура в Истанбул до нашите власти. Във връзка с това на турския гражданин е била наложена временна мярка "задържане под стража", която е била потвърдена от съда.

На 9 март Софийският градски съд е отказал екстрадиция на лицето, а 20 дни по-късно апелативният съд е потвърдил това решение.

Комисар Георги Арабаджиев посочи, че продължава издирването на 36 лица, които пребивават на територията на България без редовни документи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
straxuvai se dalgarino i za tvoiata sigurnost ne si zastiten
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Буюк не е Нобелов лауреат за мир
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ продължават да трупат "активи" преди изборите с всеки изминал ден ...нека им лъсне окончателно лицето на лицемери ,некадърници,подлизурковци и безпринципни дьонмета!!!
49
1
 
3
 
! Отговори
Учуден преди 7 години
А , тоя нали не беше в Бг??????
48
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган ще го излекува този Бююк от демократичните му ценности.
47
1
 
16
 
! Отговори
etniesbg преди 7 години
Не защитавам резака, но МВР трябваше да направи размяна за другия Кебаб, който уби 2-*** българи и се изнесе тихомълком в туркия
46
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сделка? *** ич няма такова нещо! Ердоган ни размаха пръст и ние му изпратихме Бююк на заколение, за да не си сърди!
45
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук няма държава има територия с която всеки може да се разпорежда а Мутрон само до изпълнява . Дано се намери някаква европейска институция която да потърси сметка на нашите псевдополитици.
44
0
 
1
 
! Отговори
Спонсор преди 7 години
До Ястреб е коментарът ми
43
0
 
3
 
! Отговори
Спонсор преди 7 години
До ЯстребХаресва ти да убиваш хора ? Дано никога такива като теб да нямат достъп до България.
42
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съдът казва-не, но администрацията-да. Кой е над казона? Кой си позволява това? Безобразие!
41
2
 
19
 
! Отговори
Срам преди 7 години
Срамувам се от БГ правителство !
40
2
 
22
 
! Отговори
Спонсор преди 7 години
Чудя се , дали членовете на министерският съвет на България спят спокойно, след като и на най - глупавия българин е ясно, че този човек ще бъде измъчван, убит или ако е късметлия ще умре в някой турски затвор - ако на това може да се каже късмет. Това е позор. Това действие на правителството е долен слугинаж, нагло незачитане на човешкия живот. Срамувам се, че хората, които предадоха на смърт този човек, управляват моята родина.
39
0
 
21
 
! Отговори
Ай стига бе, преди 7 години
А знаете ли, че Цвъки подписа договор за предаване на български граждани без решение на съд, по искане на САЩ и то само по съмнения/предположения на ЦРУ? Както продадоха жив човек за саморазправа, както пуснаха убиеца на мотористите, както ...... така това правителство ще продаде и всеки от нас.
38
2
 
24
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Без съмнение "този дето е чел само Винету", е наредил да предадат въпросния Бююк за да се подмаже на турския си началник, въобразявaйки си че това е политика. Реално си е страх. Кой друг на тази територия се взима над законите и ги" решава нещата"!?
37
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИЗОБЩО НЕ СЕ СЪМНЯВАЙТЕ, ЧЕ БУДАЛИСОВ Е СПОСОБЕН НА СЪЩИТЕ НЕЩА КАТО ЕРДОГАН!!!!ХВАНАХА МУ КОСТИНБРОДСКИТЕ БЮЛЕТИНИ И ИЗНЕНАДВАЩО СЕ ПОЯВИ СОРА ТА ЗАТОВА ИЗГУБИ ИЗБОРИТЕ!!ТАКИВА КАТО БУДАЛИСОВ ВЕДНЪЖ ВЗЕЛИ ВЛАСТТА МОЖЕ И ДА НЕ Я ПУСНАТ ПОВЕЧЕ НИКОГА!!!СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ КАТО НАРОДА ПОИСКА ДА ИМА СОРА ЗА КОНТРОЛ НА ИЗБОРИТЕ , НАШ БУДА МОЖЕ ДА НАПРАВИ СЪЩАТА РАБОТА КАТО ЕРДОГАН И ДА ОБЯВИ ВСИЧКИ ЗА АТЕНТАТОРИ СРЕЩУ НЕГО И ДА ВЗЕМЕ ВЛАСТТА СЪС СИЛА КАКТО Е ВЕЧЕ В ТУРЦИЯ, СИРИЯ, РУСИЯ!
36
0
 
1
 
! Отговори
Коко преди 7 години
До ПартизанинЧе то лошо няма, ако е по-на запад и мааалко на север...Що не ме поискат? Ама за постоянно. Сам в чувала влизам...Какво толкоз се вардиш , сакън тук да останеш? Давай се, смело!
35
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На БорисОF,единият му дедо бил комунист,пък другия антикомунист,баща му бил полковник в МВР,пък сън не спели да слушат,,Гласът на Америка",той не си дал партийната книжка,пък сега е десен,,демократ",няма нито един жив съдружник от многобройните си фирми през 90те години. Това лице е професионален лъжец и предател,ние се чудим,как така е предал,някакъв турчин!?
34
5
 
1
 
! Отговори
мъка преди 7 години
До Анонименне тъжи, ханнъм, Гюлен ще прати друг спонсор за имарета
33
1
 
11
 
! Отговори
Пак инженер преди 7 години
Смешно е да се оправдават с това, че са приложили закона. Когато трябва да го приложат за да защитят някой човек, започват да се оправдават пък как законът им вързани ръцете и колко много неща им пречат.