Само в София и само за месец: 206 кражби по домовете

Хубавото време намалявало обирите, смятат от МВР
Обновена: 13 авг 2016 16:44 | 13 авг 2016 16:35,
21
Само в София и само за месец: 206 кражби по домовете
Снимка: архив Булфото

Само през юли кражбите от домове в София са 206. Това обяви началникът на отдел "Кражби" в "Криминална полиция" главен инспектор Александър Пецов пред "Фокус".

"Обирите са малко повече от миналата година, когато за същия период бяха 186. Това е незначително като увеличение, тъй като по райони се пада средно по около 3 престъпления повече месечно", допълни гл. инспектор Пецов.

"По статистика е незначително, но от емоционална гледна точка е травма за всеки един човек, на когото са влезли в дома", категоричен е той.

Началникът на отдел "Кражби" обясни, че като цяло през летния сезон няма увеличение, а напротив, забелязва се тенденция за намаляване на извършените домови кражби.

"Със запазен ръст спрямо останалите месеци от година беше лятото на 2014-та. Това се дължеше на много лошите метеорологични условия през летния сезон. Тогава се наблюдаваше една устойчивост на подобни престъпления спрямо месеците март, април, май и т.н", даде пример гл. инспектор Пецов.

"През 2015-та година имаше хубаво лято и се забелязваше намаляване, съответно и през тази година е така. Но това не трябва да звучи успокояващо, тъй като домовете ни през този период често остават празни", обясни той.

"Независимо, че хората, които извършват тези престъпления също отиват на почивка, все пак има и такива, които остават или се връщат и продължават да работят", подчерта още инспекторът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
по-анонимен преди 7 години
До Анонимен6 апартамента със сот бяха обрани преди една седмица във блока ми за един ден. Даже 2 коли от паркинга са взели. СОТ също не помага
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спасението е СОТ и/или застаховка. Само че при това положение имам едно предложение. Щом един човек си плаща на СОТ, да му се приспадат от данъците, поради това че полицията в този случай не му помага. Тогава като им намалеят парите в бюджета на търтеите и ще почнат да си вършат работата. А между другото СОТ-а може да стане по-ефтино удоволствие.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цифрата е много по-голяма защото много хора не търсят помощ от полицията. Там само си губиш времето, започваш да пишеш женен ли си с какво образование си и куп ненужни глупости, а това да разкрият крадците е мисия невъзможна. Всичко е умряло в тази държава. Калинките само си получават заплатите, но никой нищо не върши и това е навсякъде във всички институции.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ли ни говорят за хубавото време и почивката на крадците? По-интересно е колко от кражбите са разкрити и колко престъпници са отишли в затвора и за какъв срок. А ако не са, колко са уволнените некадърници или съучастници на крадците?
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 5Всяка държава има своя специфика.Унгарците също са в ЕС, но не се церемонят. Тук е имало материали по този въпрос, чел/а/ си ги. Мисля, че трябва да вземем пример от тях.Ако един човек или един народ сам не уважава себе си, и останалите няма да го уважават. Ние какво правим? Дундуркаме търтеи и финансираме развъждането им, а те правят всичко възможно, за да покажат по най-демонстративен начин, че не ценят и не уважават нито нас, нито историята ни, нито нашите национални светини.
12
1
 
5
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
И инспектор Пецов подчертава, че това ,което вършат тези престъпници е " РАБОТА"! Работят хората и нищо, че кражбите са се увеличили -- тенденцията е към "намаление". Сигурно е прихванал нещо от футболните коментатори - " И тази наша загуба автоматично се превръща в наша победа" ! Това са регистрираните обири, при които собствениците са се жалвали документално. Колко ли са преглътнали горчивия хап и никому ни дума, ни вопъл, ни стон !? Редно е всеки да се жалва в Полицията !!
11
1
 
2
 
! Отговори
Morqk i polovina преди 7 години
Trqbva da se vyvede smyrtno nakazanie za krazhbi v osobeno golemi razmeri! Ako se ubiqt trima retsidivisti pokazno s golqm jurnalisticheski otzvuk, vsichko shte si doide na mqsto! Vsichki hulqt po noviq prezident na Philipinite, no za kratko vreme izkoreni edin ot nai-serioznite problemi na natsiqta si!
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ги интересува МВР кражбите от домовете на хората виж ако се возиш гратис е голямо престъпление и те закопчават ако откажеш акт!
9
1
 
2
 
! Отговори
до 5 преди 7 години
Хората от ЕС искат да ги интегрираме ти за разселване говориш много си изостанал!
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вчера на път за работа 8.30 на спирка Триъгълника имаше хайка от 10 тина контрольори и няколко полицая !Работят хората
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всички крадят. сега ще почнат и мигрантите от глад да крадат като ги задържаме а не пращаме на баба меркел и тези бок.. от ООН не дават да ги пипаме
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-малко 200-300 са кражбите на ден, а не на месец. Просто хората вече знаят, че от МВР полза няма и не викат полицията.
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди 26 години 206 кражби имаше в цяла България за една петилетка, но сега живеем в демокрация и всеки може да си влиза, където иска и да си взима, което му харесва :):):):):)
4
2
 
9
 
! Отговори
За да няма протести преди 7 години
на тема, че не е демократично закрепостяването към мястото на принудителното заселване, може да се противостои чрез криминализиране на безделничеството в случаите, при които лицето е здраво и пълнолетно /и особено ако е създало е деца, за които трябва да полага грижи/, но няма средства за съществуване и въпреки това отказва да приеме работата, която може да му бъде осигурена.Лесно и просто е, но няма управленска воля!Кога и ние ще дочакаме у нас да възникне политическа сила като ФИДДЕС ?
3
0
 
14
 
! Отговори
Просто е, наистина преди 7 години
Да видим с колко процента ще спаднат квартирните кражби, ако ромският контингент бъде разселен из страната, но не в градовете и в селата, в които все още има останали жители.Ако има друго население, тези се впиват като кърлежи и започват да смучат средства за съществуване, защото 22 вида помощи са им малко.Затова да ги разселват по бивши военни обекти далеч от населените места - да се самоиздържат чрез земеделие и животновъдство. Спираш им помощите, плюс забрана да се махат оттам.
2
0
 
13
 
! Отговори
Много е просто преди 7 години
Разрушават незаконните гета и ако обитателите им реват, че няма къде да живеят, разбира се, законът ще бъде спазен и ще ги настанят някъде, макар и да не го заслужават.Само че откъде накъде ще им дават жилища в софийските блокове? Да не би някой да ги е канил да дойдат в София? Да не би да се постъпили на работа тук?Да ги настаняват в пустеещите казармени помещения, каквито има из цялата страна. Може да са позапуснати, но който иска да живее в по-добри условия, да си ги стегне със свои сили!
1
0
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
11% нагоре е незначително?! Що за посредствен безумник е този гл.инспектор? Винаги съм смятал редовите полицаи за много много просто племе, но също съм смятал, че нагоре има малко мозък. Грешка...