След боя в Кюстендил – десет души в ареста

Свадата между ромските фамилии обаче продължава
15 авг 2016 12:44,
11
След боя в Кюстендил – десет души в ареста
Снимка: архив Булфото

Десет жители на ромския квартал "Изток" в Кюстендил са задържани с полицейска заповед за арест, съобщиха от полицията.

Те са съпричастни към саморазправа, грубо нарушаване на обществения ред, отправяне на закани към полицейски служители при и по повод изпълнение на службата им и повреждане на обществено имущество пред сградата на ОДМВР - Кюстендил.

Още по темата

Вчера сутринта е бил задържан жител на квартала заради закани за саморазправа с негов съкварталец. Призовани за снемане на обяснения и изясняване на случая са били още двама жители на квартала. 

Преди обяд пред сградата на полицията пристигнали около 30 души от две враждуващи фамилии, последвали взаимни нападки, саморазправа и хвърляне на камъни и отломки от тротоарни плочи. Наложило се възпроизвеждане на предупредителни изстрели от полицейски служители, двама от групата са пострадали. Те са закарани в кюстендилската болница за оказване на медицинска помощ. Двамата са без опасност за живота.

Работата по случая продължава полицията в Кюстендил, всички действия по изясняването и документирането на случая се осъществяват под прякото ръководство на прокуратурата.

Образувани са общо четири досъдебни производства за нанасяне на телесни повреди, отправяне на закана спрямо длъжностно лице при изпълнение на служебните му задължения и за държане на огнестрелни оръжия без надлежно разрешение.

Полицията е предприела мерки за недопускане напрежение в кв. "Изток" и нарушаване на обществения ред. Засиленото полицейско присъствие продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Бре! преди 7 години
... хвърляне на камъни и отломки от тротоарни плочи?!Тези за опълченците на Шипка ли се мислят?
8
1
 
5
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
Полицията действа неправилно...При такива случай със саморазправа помежду роми, следва да се раздадат на двете враждуващи групи по 10-20 броя АК 47 и съответните пълнители. Случаят ще приключи бързо и в интерес на България !
7
4
 
3
 
! Отговори
Яхинов преди 7 години
Жалко че не са потрошили прозорците на меверето.
6
0
 
5
 
! Отговори
Toq pa преди 7 години
До ЖиборВ кюстендил има само 1 за разлика от дупница 3-4
5
1
 
8
 
! Отговори
. преди 7 години
Какви роми бе , тия нямат статут на хора , полицията е трябвало да им строши въшливите тикви и да зяатреля няколко , щом правят това пред полицейско управление значи нямат никакво уважение към закона и държавата. А Кюсъендил е известен предимно с това , че е един прекрасен град с красива планина и е дал много умни и кадърни българи.
4
1
 
14
 
! Отговори
. преди 7 години
Оставете ги бе ! Оставете ги да се избият. Само пазете да не излизат от гетото. Който излезе - бой. Да се бият, убиват и заравят по копторите.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и сега кво и да влязат в панделата пак храна и спане безплатно на гърба на обикновеният работещ човек.В Русе ония ден имаше посред нощите сватби и то ***.Въпроса ми е след като имат тея диваци пари за сватби и празненства и се мръщат на всякаква работа НЕ е ли крайно време да се спрат тези помощи и социални придобивки???Храни го,давай му за да трови без тва напрегнатото ежедневие на всеки нас,
2
0
 
13
 
! Отговори
Мдаа преди 7 години
А те поне в София, Ботевград, Самоков, Пловдив, Варна и в почти цялата страна нвма нали ? Това е проблем за цялата страна и тепърва ще става още по-голям.
1
4
 
8
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Не се учудвам- кюстендилци са прочути с *** си махали.