У нас се краде ток колкото за цял град

Количеството се равнява на годишното потребление на Стара Загора
17 авг 2016 09:44,
13
У нас се краде ток колкото за цял град
Снимка: Булфото, архив

Ток колкото за годишната консумация на град с около 30 000 жители се краде у нас всяка година. Това показват данните на ЧЕЗ, ЕВН и "ЕнергоПро" за последните 3 години и половина, предоставени по запитване на "Монитор".

Според тях енергодружествата констатират кражби от порядъка на 55 млн. киловатчаса средно. Ако темповете на кражби на еленергия продължават, нелегално ползваният ток от началото на 2013 г. до края на тази година ще стигне близо 220 млн. киловатчаса за целия период.

Енергийни експерти обясниха, че това количество се равнява на 40-дневна работа на 220-мегаватов блок на топлоелектрическа централа, или на една трета от годишното потребление на град като Стара Загора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
DA KRADAT ZA6TOTO NABLIJAVAT IZBORI,I TIA KADE KRADAT S SIGORNOST IM E KAZANO ZA KOI 6TE GLASYVAT,
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много глупави хора са писали тук. Сори. ЕРП-тата нямат правомощия да се справят с крадците. Това е в правомощията на Българската държава, която не прави нищо по въпроса, и на корумпирания Съд.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кражбите на самото дружество от съвестните потребители?За да си покрият разходите от кражбите манипулират електромерите при поставянето им така,че да отчитат повече.Знам го защото съм потърпевш.Информацията ми е от бивш техен служител.Така че,монополисти ,събирайте си вересиите и не натоварвайте останалите граждани.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А уреди за колко милиони изгарят всяка година заради същите тези дружества...
5
4
 
5
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
Не подценяваме ли твърде много Електроразпределителните дружества . Те едва ли ще допуснат да се краде толкова много ток .
4
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Ток крадат далеч не само ромите. За жалост, много хора значт, че комшиите им крадат и не им пука
3
0
 
5
 
! Отговори
ще компенсираме!!! преди 7 години
Нищо де... От кражба на ДДС се крадат над 2 000 000 000 (милиарда) всяка година, но екзекутирани още няма (защото сме европейци). За това пък сега като намалим субсидиите на малките партии ще се оправят нещата! Отивайте на митинг-концерта на Орлов мост и да не ви пука! :)))
2
2
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
А какво точно са направили въпросните дружества за да пресечат краденето? То има цял депутат "специалист" и представител на елкрадците! Най-им е лесно на дружеставата загубите да ги начислявата на редовните пладци! Така е много лесно, щом са търпеливи...
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ястребете не крадЪт те берЪт