Трафикантът от "Гранична полиция" избяга от Темида

Григоров може би се е уплашил от медийния интерес
22 авг 2016 18:55, Петя Славова
8
Трафикантът от "Гранична полиция" избяга от Темида
Прокурорката по делото Величка Костова. Снимка: Булфото

Днес за втори път трафикантът на мигранти Григор Григоров не дойде на заседанието по мярката си за неотклонение в Окръжния съд в Бургас, съобщава "Булфото".

Още по темата

Григоров обжалва домашния си арест и поиска да излезе на свобода с подписка или парична гаранция. Миналият петък, когато трябваше да се гледа мярката му, той не счете за необходимо да дойде. По тази причина заседанието бе отложено за днес.

Прокурор Величка Костовa съобщи, че Григор Григоров е оттеглил искането си за промяна на мярката в последния момент. Най-вероятно се е изплашил от медийния интерес към персоната му, коментираха в кулоарите на съда юристи.

Григоров бе задържан да превозва с туристически автобус нелегални мигранти край Царево, а след това, по време на домашния му арест, стана ясно, че той е спечелил обществена поръчка на "Граничната полиция" за легален транспорт на бежанци.

Заради този скандал премиерът Бойко Борисов поиска оставките на шефовете на гранична полиция - Антонио Ангелов и заместика му Станислав Манолов.

В МВР започна процедура по назначаването на комисар Светлан Кичиков за директор на "Гранична полиция".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България или трябва да се премахне този тип мярка за неотклонение или да се направят законови и процесуални промени, така че тя да означава нещо.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има ли някой престъпник,който да не е избягал от Темида?И като е под домашен арест кой го пази?Сам ли се пази?Думата "арест" трябва да означава,че е арестуван,нали така?Но в България нищо не е както трябва и престъпниците си щъкат на свобода,нищо че се водят "под домашен арест".Дори успяват да избягат в чужбина.Уникална държава,уникална Темида,уникална власт...Хвани едните,удари другите.
4
0
 
4
 
! Отговори
gragdanin преди 7 години
tazi sadebna sistema e palen cirk
3
2
 
2
 
! Отговори
възмутен преди 7 години
Кво става Бойко разпорежда за УВО на шефа на ГДГПгк-р Ангелов ЗАЗ.ШЕФА СТ-К-Р Санислав Манолов и смяна това ръговодство на Бургаската гранична полиция.Реално бе сменен Ангелов ивместо Станислав Йотко главния участник в договора Извършиха сделка ЗА ЗА да запазят бургаското ръководство хвърлиха в огъня за нов шеф на ГДГП комисар Кичиков досегашен шеф на БГПК Бургас.Досега Светлю добре светеше няма да иде много време когато и той като много преди него свекавично затъмняха.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
G.GRIGOROV E VECHE BEJHANEZ S OPIT.
1
0
 
27
 
! Отговори
до кога преди 7 години
Цирк а не съдебна система,за наша сметка....