Ало измамник: Комисар Тодоров от "Тежки престъпления"

Само за ден над 10 възрастни хора получили обаждане от него
23 авг 2016 15:14,
12
Ало измамник: Комисар Тодоров от "Тежки престъпления"
Снимка: Reuters, архив

Полицията в Пазарджик е регистрирала само за ден над 10 опита за изнудване на възрастни хора по телефона. И при 10-те случая измамникът се е представил за комисар Тодоров от звено "Тежки престъпления".

Използвана е позната схема – близък роднина е направил тежка катастрофа и за освобождаването му от ареста е необходима голяма сума пари.

"За първи път нямаме сигнал за реализирана измама", каза за БНР говорителят на Пазарджишката полиция Мирослав Стоянов.

От полицията предупреждават, че в края на летния сезон се очаква активиране на телефонните измами в региона.

При получаване на съмнителни телефонни обаждания е необходимо незабавно да се подаде сигнал на телефон 112.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво е наказанието за ало измами
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МВР има по-важна задача - да пази властимащите от любовта на народа. С какви измами, с какви кражби искате да се занимават....
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До колкото знам всички сим карти в БГ са регистрирани когато постъпи жалба могат да повдигнат обвинение с което имат право да изискат от оператора даните на регистрилалия се но по лесно е да си дремиш на някоя сянка и да кажеш по случая се работи.
4
0
 
13
 
! Отговори
дан преди 7 години
Да се обадим на 112 - не ме разсмивайте.Обадих се,обадих се и на 6-о р-но управление на МВР неколкократно - след всеки опит на "майори" и "подполковници" да ме зарибят да им съдействам по познатия обирджийски сценарий.Всеки път отегчен глас ми обясняваше,че нищо не може да се направи.На възражението ми,че при такъв масов тормоз над гражданите не може все да игнорират проблема,дежурният ме посъветва да си изключа телефона.Те затова и престъпниците стават все по-нагли.
3
2
 
15
 
! Отговори
НСИ преди 7 години
МВР се превърна в статистически институт! Как пък не хванаха тези хора , как не достигнаха до шефа на тази мафия!!!!Така ще започнем да си мислим дали тези измамници не си плащат на тях!В България всичко се знае , всеки бизнес се държи от някой , няма е така случайни хайдути!Мафията си има държава! А Боко дойде да раздаде правосъдие на лошите ама май той е един от тях!
2
0
 
13
 
! Отговори
НПСС преди 7 години
Браво на Националната Полицейска Статическа Служба.
1
0
 
10
 
! Отговори
Баба Вуба преди 7 години
Защо му давате името на момчето Тодоров? Сега измамниците да не му сторят нещо. Браво на Комисар Тодоров.Много добро момче.