Спипаха Мафията и авер автоапаш – свили Ауди, потрошили патрулки

Тони Мафията и Бисер Петров били следени близо 4 месеца
8 сеп 2016 12:22,
20
Спипаха Мафията и авер автоапаш – свили Ауди, потрошили патрулки
Снимка: архив Reuters

Рано тази сутрин столични полицаи задържаха автокрадци в района на Владая, съобщиха от МВР.

Тони Мафията и Бисер Петров, които бяха заловени, след като опитаха да откраднат "Audi" са следени близо 4 месеца, съобщи шефът на столичната полиция Младен Маринов.

Единият шофирал, вторият бил в ролята на "отцепка". И двамата са с многобройни криминални регистрации и много добре подготвени, включително и за акцията тази нощ – знаели кога предстои смяна на патрулите и се опитали да използват краткия промеждутък, за да минат по трасето необезпокоявани.

От около седмица обаче екипите денонощно били в готовност и тази нощ, след около три месеца предварителна работа и полицейско наблюдение, служителите на реда предприели действия по задържането им.

Двамата са оказали яростна съпротива, като опитали да изблъскат с автомобилите си служебните коли. При съвместната операция полицейските екипи са организирали изкуствени "тапи", за да се намали скоростта на движение и да не бъде осуетено задържането им.

В процеса на предварителната работа по разследването е изяснено, че в престъпната дейност участват още хора – помагачи в различно качество, и логистици, които предстои да бъдат установени.

"По-голямата част от работата тепърва започва. Предстоят мащабни процесуално-следствени действия на територията на Перник, Дупница, Радомир, Кюстендил, Пловдив, за да бъдат събрани доказателства за престъпната дейност", съобщи директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов, цитиран от "Фокус".

Той поясни, че групата се специализирала в кражби на леки автомобили, германско производство - "Mercedes", "Audi", BMW, от среден клас, произведени основно в периода 2008 – 2012 г., които са много ползвани в страната и за тях има голямо търсене на части.

За разглобяването им са ползвани бази в района на Перник, а впоследствие – мрежа от автоморги и сервизи за дистрибуция на частите, като легална част от бизнеса.

Продължава работата по случая за документиране на цялостната престъпна дейност на участвалите в схемата за кражби и разчленяване на автомобили. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
и както винаги.... преди 7 години
...пуснаха ги , след 40 -тото задържане.
14
0
 
6
 
! Отговори
Агент Мики Маус преди 7 години
Значи знаем ги кои са, прякорите , какво са крали през годините... Чакаме само да спрат да си плащат и да отчетем дейност....Най големите престъпници са тези в НС ...или по точно тези, които ги командватВСИЧКИ правителства от '90 насам са на издръжка от автокрадци, наркотрафиканти, дилъри , сутеньори и останалите УБАВЦИ, които не би трябва да струват на НАС, НАРОДА повече от 2-та лева цена на патрон за АК. Депутати, полиция, адвокати, прокурори и съдии нямат НИКАКЪВ интерест тях да ги няма
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами хубу. Да не забравите да ги регистрирате за 40-ти път преди да ги пуснете отново!
12
1
 
11
 
! Отговори
художника преди 7 години
...участвалите в схемата за кражби и разчленяване на автомобили...?????---------------------------------Автомобил се РАЗФАСОВА, а не се разчленява!Поредния неграмотен журналист!
11
1
 
7
 
! Отговори
ЗАНЗИБАР преди 7 години
Някой не си е платил....
10
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да достигнеш нивото на подобна престъпност БЕЗ ПРОТЕКЦИЯ НА МИЛИЦИОНЕР/И/ Е НЕВЪЗМОЖНО!
9
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде на Станишев изметта в панделата....
8
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен има точно определен кръг от банди.Полицията хваща едните за да направи път на другите.Понякога е съзнателно друг път случайно.И в двата случая прокуратурата нищо няма да им направи бъдете сигурни.И там пари чакат от кражбите !
7
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
4 месеца са ги следели. през това време ония са откраднали поне 50 коли. полицията е знаела, но си е траяла. за да ги залови накрая е оставила десетки хора без автомобилите им, които едва ли ще им върне. 4 месеца са плащали на група да ги следи. това са десетки хиляди грешни пари.
6
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не са си плащали и са ги гепили.Дано не съм прав и има честни полицай ама ....
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно предизвикателство към авторката на статията. Ако може да направи и една справка-разследване, колкко автомобила с посочените марки които имат пълни застраховки против кражба към застахователните агенции са откраднати. Като се има в предвид колите да са нови - примерно произведени последните 5 години. просто ми е любопитно.
4
3
 
14
 
! Отговори
Защитник на BG преди 7 години
До АнонименТова е най-*** изказване, което съм чел. Всеки си е мушнал главата отзад, където слънце не огрява и се моли с две ръце него да го подмине. Неее, и теб ще те е--т отзад съвсем скоро...
3
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бивши полицаи ли са? Или братята им са полицаи или зетьовете им? Кой? Кой от семействата им?
2
0
 
53
 
! Отговори
БХК преди 7 години
Нащо справедливо правосьдие ще ги пусне под гаранция 100лв.
1
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Митьо очите как е?