Още един труп на момиче изплува от Дунав

Вероятно това е едно от трите деца от потъналата лодка с иракчани
14 сеп 2016 16:14,
4
Още един труп на момиче изплува от Дунав
Снимка: Архив, Булфото

Още едно тяло на една от жертвите, които се удавиха в Дунав в нощта на 8 срещу 9 септември, изплува от реката.

В 9 часа в сряда бил подаден сигнал за изплавал труп на територията на област Плевен, на около 160 км надолу по течението от остров Добрина, съобщиха от Гранична полиция в Русе.

Още по темата

Тялото е на момиче. Вероятно то е на едно от изчезналите три деца от потъналата лодка с иракчани. Предстои трупът да бъде разпознат от оцелелите мигранти, които да потвърдят това със сигурност.

Припомняме, че каналджии превозвали групата мигранти с две лодки през Дунав в участъка между селата Арчар и Добри дол. Една от тях обаче се обърнала и бежанците паднали във водата.

Те били изоставени от каналджиите. Четирима успели да доплуват до остров Добрина, но шестима са потънали във водите на Дунав.

След като стана ясно, че има жертви, случаят бе преквалифициран от незаконно преминаване през границата, като незаконно причиняване на смърт при непредпазливост.

Още от 11 септември той е докладван в Окръжна прокуратура Монтана, на чиято територия се е разиграла драмата.

Има образувани досъдебни производства за изясняване на самоличността на замесените български граждани, чиито действия са станали причина за разигралата се трагедия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Pepi преди 7 години
До Хм,Има. Като си тупаш трохите от покривката и си забравил нож или вилица и се забие в главата на някой преминаващ под терасата ти. Пробвай довечера като се наплюскаш !
1
0
 
8
 
! Отговори
Хм, преди 7 години
дали има законно причиняване на смърт по непредпазливост?