Продавачка системно пипала, оправдала се с децата си

Успяла да задигне 22 600 лева. Казала, че ще ги върне, но...
19 сеп 2016 15:22,
13
Продавачка системно пипала, оправдала се с децата си
Снимка: архив Bulphoto

С 4 месечна условна присъда се отърва продавачка от панагюрското село Поибрене, след като присвоила 22 600 лв. от магазина на местната кооперация, в който работила. Присъдата е с 3-годишен изпитателен срок, реши районният съд в Панагюрище.

Кражбите й станали известни след като председателят на селската кооперация "Средногорие" назначил ревизия в магазина, заради съмнения, че има сериозни липси, пише "24 часа". Финансовата проверка показала, че от бакалията липсват 19 319 лева.

Когато й представили ревизионния акт магазинерката признала, че тя е взимала пари и стоки. Оправдала се с факта, че е разведена и сама отглеждала двете си деца.

Малката й заплата не стигала да изхранва децата и затова се принудила да краде. Нямала близки, които да й помагат, защото родителите й били покойници. Обещала постепенно да възстанови откраднатите пари от заплатата си.

Повярвал на разкаянието на Ива председателят на кооперацията се смилил над самотната майка и я оставил на работа. Не минало много време и в магазина отново били установени липси. Този път ревизията показала, че се губят нови 3824 лв., за които магазинерката отново признала, че ги е присвоила. Този път оправданието било, че синът й тръгнал на училище и разходите рязко скочили.

От кооперацията обаче сезирали полицията и прокуратурата за кражбите. Решението на Панагюрския районен съд може за се обжалва пред окръжните магистрати в Пазарджик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До alЩо дири тук коментар на тази тема?!Не че не е интересен, но защо е тук?
11
0
 
3
 
! Отговори
Казваха ли ви хората преди 7 години
Не ние интегрираме ***, а те нас!Каквато и беля да направи някоя,дори и обикновена битова наглост да е, все чуваме оправдания с името на децата!Това ни е дар от социализма, когато жената беше поставена в много по-трудно положение от мъжа, но официалната пропаганда постоянно ни внушаваше, че соца е освободил жените и издигаше в героизъм не някое друго качество, а способността им да се размножават. И оттам - всякакви пр.и.м.итивки виреха нос, че са и.з.а.кали по една биологична единица.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво, за 22 хил. 4 месеца условно, понеже е осъдена, няма и да ги връща.Искам и ааааз магазинер да съм!
9
1
 
2
 
! Отговори
преди 7 години
А сега има ли пари?Едно време и за 150 лв се лежеше в затвор.
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 7Ами може да я е държал защото е село и всички се познават. Той е просто шеф на кооперацията, а не собственик. В много случаи когато се опиташ да си принципен накрая ти ставаш черната овца, за това и хората често правят компромиси
7
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доста намирисва историята. Самотна майка, синът и тръгва на училище, значи е 25-30 годишна и най-вероятно любовница на шефа.Защо иначе ще я държи толкова време след първия акт(ревизионен)
6
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя магазин да не е колкото кауфланд голям , че 3 години никой не обърна внимание на липсващи стоки за 19 000 ??Обикновено селските магазини я имат за 2-3 хиляди лева стока , я не.
5
2
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
Опазил ме бог. Ти па що си помисли така? Само питам.
4
6
 
3
 
! Отговори
al преди 7 години
Би трябвало да е ясно, че СЕМ не може да отнеме никакъв лиценз, тъй като такова животно в правния мир няма когато става дума за кабелно излъчване.Там от 15 години има регистрационен режимОфициалното решение на СЕМ, доколкото човек може да се ориентира, още не е публикувано оформяло се документално. Възможно е в него да се редактира формулировката отнемане на лиценз. Възможно е медиите, които цитират източници от СЕМ да не са разбрали или да ги мързи да се поровят в Закона за радио и телевизия.Лицензи се издават за ефирно /цифрово/ излъчване, ТВ7 имаше такъв, но и бе отнет поради
3
9
 
25
 
! Отговори
маке преди 7 години
я па имам друг въпросколко е заплатата на продавачката щот в целата дръжавица заплатите за простосмъртните гравитират около минимума не че я оправдавам дено на мин заплата ако не крадеш си умрел
2
14
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
Имаш нещо против християните и българите ли?
1
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От коя религия е тази православна християнка и от какъв етнос е тази честна българка? Няма имена, няма инициали дори....