Акушерката – невинна, детето яло след нейната смяна!

Обвиненията, че е била и други деца, били неверни, отсече адвокатът й
26 сеп 2016 09:37,
33
Акушерката – невинна, детето яло след нейната смяна!
Снимка: архив Булфото

Дори акушерката Емилия Ковачева да е нанесла удар на новороденото бебе Никол, той не е довел до състоянието на детето. Самата Ковачева е била незаконно принудена да работи 26 часа, а съдебната охрана ѝ е нанесла побой, каза нейният адвокат Владислав Янев пред bTV. 

Още по темата

Той освен това добави, че кадрите, на които се предполага, че се вижда как Ковачева удря детето, са били заснети незаконно, защото тя не е давала съгласието си да бъде снимана, а няма данни в болницата да е имало информационни табели за това.

Адвокатът настоя, че нямало как Ковачева да е извършила престъплението, защото часовете се разминават - последният удар според записа е в 1:13 ч, а в 6:30 е правен медицински прегред на детето и е нямало никакви следи от наранявания, а когато лекарката идва, го заварва да спи.

Следва 12-часова друга смяна, през която детето е било хранено няколко пъти и е спало, изреди адвокатът и попита.

"Смятате ли, че ако в 1:13 ч на детето му е бил счупен черепът, то ще може после да спи и да поема храна на няколко пъти", посочи адвокатът.

Янев коментира и думите на свидетели, че акушерката е била няколко деца в рамите на месец.

"Говореше се, че ще има обвинения за пет деца, оказа се, че е било голяма манипулация – повдигна се обвинение само за едно, останалите деца са били с родови травми", каза той.

"Щом прокуратурата не повдига обвинения, значи тези твърдения не са верни", отсече адвокатът.

По думите му Емилия Ковачева има бели петна и не помни нищо от нощта на инцидента, но няма как да е извършила престъплението, защото има разминаване във времето от поне 20 часа.

Лекарката, която преглежда бебето в болница "Токуда" и установява травмите му около 20 ч., казва, че те са нанесени 3 до 6 часа преди прегледа, т.е. много след като Ковачева си е била у тях, каза адвокатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.