Русенски митничари задържаха тюл, ризи, машини за грил...

Разнообразието от стоки е открито в автобуси от Турция
4 окт 2016 18:08, Анисия Иванова
8
Русенски митничари задържаха тюл, ризи, машини за грил...
Снимка: Митниците

Русенски митничари задържаха разнообразие от стоки - плат, дрехи, козметика, цигари и дори оборудване за топла витрина при проверка на няколко автобуса в района на град Бяла в началото на почивните дни. Автобусите пътували през нощта по дестинация от Турция за Румъния, съобщиха от митниците.

При проверката на първия автобус в багажа на един от пътниците - румънски гражданин, са открити 238 текстилни изделия, предмет на контрабанда, сред които общо 220 раирани ризи. Дрехите били опаковани грижливо в сив найлонов чувал, облепен с черно тиксо. На нарушителя е съставен акт за извършено нарушение на Закона за митниците.

В личния багаж на друг пътник от автобуса - турски гражданин, са открити 80 кутии цигари марка "Karelia Ome Menthol" и "Superslims". На лицето е съставен акт за установяване на административно нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове.

Във втори автобус са открити 2450 метра тюл с различни цветове, навит на 49 топа. Собственикът им е заявил, че ги е закупил от Турция, но не е могъл да представи митническа декларация за тях.

При проверката на трети автобус е установено, че румънски гражданин укрива в багажа си 33 парфюми и тоалетни води от марките "Dolche and Gabbana", "Dior", „Georgio Armani", "Chloe" и "Yves Saint Laurent".

Стоките са иззети, а на нарушителя е съставен акт за установяване на административно нарушение по Закона за митниците. Представителите на маркопритежателите са уведомени за случая.

В товарното помещение на същия автобус е установено, че турски гражданин пренася 5 професионални машини за пилета на грил, както и 280 метални канти, използвани най-често за топли витрини.

Общата стойност на ресторантьорското оборудване е 26 000 лв. Стоките са иззети, а от нарушителя ще бъде търсена административнонаказателна отговорност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
до 4 преди 7 години
Линията може да е межународна , но познията са ти малко в тази област момко ... както и на всички невежи гербери ,само гръмките фрази да ви големи
6
0
 
2
 
! Отговори
до 4 преди 7 години
ако са спряли някъде по пътя и са си ги купили от там ,как ще вмениш контрабанда в съда
5
2
 
2
 
! Отговори
lolo преди 7 години
asiktir otez mitnicari normalni hora za biznez sa vinovni a koito vkarvat droga te normalno si minavat asiktir bilgariya
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Линията е международна, не вътрешна, и подлежи на митническа проверка, независимо от превозното средство. Извън ЕС и колета с кекса от баба минава през митница. Въпросът е как всичко това се е побрало в автобусен багажник, заедно с другия багаж.
3
1
 
4
 
! Отговори
оффд преди 7 години
много ми е интетесно ,как се класифицира деание контрабанда във вътрешността на страната в не плобирано превозно средство , а то автобус. В русе са полудели .Да търсят контрабанда в автобуса софия русе хахахаххаа май не си много им искат зада ги пуснат
2
1
 
8
 
! Отговори
Олеле Ужассс преди 7 години
Далаверата на века ! -тюл,*** и скара им ги кофискувахте ,А?А онея милиони,палати,хотели - всичко законно и с честен труд ?
1
3
 
5
 
! Отговори
SD преди 7 години
Смятайте , колко добре работят техните колеги от ,,Малко Търново,, , ,,Лесово,, и ,,Капитан Андреево ,,.