Дрога, пари, скъпи коли.. Шестима в ареста за трафик на жени

Акцията – в три страни. Лидерът на бандата заловен в Амстердам
23

Снимка: МВР пресцентър

Шестима участници в организирана престъпна група за трафик на хора са задържани у нас при международна полицейска операция, съобщиха от МВР.

Съвместен екип с участието на униформени от България, Холандия и Белгия е разследвал дейността на групата, която набирала жени за сексуална експлоатация.

В хода на полицейските действия в Амстердам е задържан лидерът й – Б. К., както и двама от членовете – Н.П. и Л.Л. В България, в Сливен и в Стара Загора са задържани шестима – В.К., Д.К., Ж.К., В.В, М.П. и В.С.

При проведените в България процесуално-следствени действия са намерени и иззети парични суми в размер на около 142 хиляди евро, приблизително 48 хиляди лева, английски паунди и долари.

Иззети са и откритите различни количества наркотични вещества – таблетки екстази, марихуана и кокаин; везни и полиетиленови торбички; документи, които имат отношение към престъпната дейност на групата, лаптопи, флаш памети, мобилни телефони и сим карти, луксозни часовници, златни бижута, 300 литра алкохол без акцизен бандерол, 3 луксозни леки автомобила на висока стойност и др.

При претърсвания на територията на Холандия са иззети три автомобила и три скутера, ползвани от членове на организираната престъпна група; 20 000 евро, мобилни телефони, таблети и други носители на информация.

В Белгия разследващите иззели множество документи, свързани с разследваната престъпна група, мобилни телефони и 1700 евро.

Във връзка с документирането на престъпната дейност на групата на територията на трите държави са проведени разпити на много хора в качеството им на свидетели.

В Германия е задържана В.Ш., осигурявала луксозни автомобили на български граждани, съпричастни към трафика на хора.

На задържаните в България са издадени Европейски заповеди за арест от Белгия и Холандия, като арестът им е удължен и за срок до 72 часа.

На 28 септември на шестимата задържани е наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

По случая в България се води следствено дело от Следствения отдел при Специализираната прокуратура. Работата по документиране на престъпната дейност на организираната престъпна група продължава.

Вижте още във видеото:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: мвртрафик на жениГДБОП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 7 години
човека си е вече в тях,оказа се невинен
16
1
 
3
 
! Отговори
789 преди 7 години
Хванаха ги качарите.Ама интересно като са в БГ и карат скъпите коли: Нисан ГТР - кола за 100 000 и нагоре,с-класа и друго скъпо бмв, а те са едни братя със средно завършили спортното у-ще и имат една семейна дървена кръчма,как никой не ги разследва от къде такива доходи.НАП спят удобно и куките не ги барат.Ама така е в БГ като си плащат където трябва.Добре,че в чужбина службите работят и им дигнали мерника,сега наще тука нямат др избор освен да ги арестуват.Дано ги съдят в чужбина,а не тук.
15
0
 
2
 
! Отговори
Асенчо преди 7 години
Познавам ги,как да не ги познавам,колко шамари са яли от мен!
14
0
 
1
 
! Отговори
До Асенчо преди 7 години
Познаваш ли ги ?
13
0
 
4
 
! Отговори
Асенчо преди 7 години
Качарчета...този път ви се такова таковата...
12
1
 
5
 
! Отговори
Merkel преди 7 години
Dobre ne stanah trafikant edno vreme - sega karam po hubava kola ot teq bokluci ...
11
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Радев избирателите оттекоха....
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Швеция шукарПак хора около Мъндевото ще са.
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбирам защо им крия имената, да кажат кои са сигурно са горди с работата си.
8
1
 
17
 
! Отговори
вера преди 7 години
Само на мен ли ми се виждат малко постнички намерените и иззети парични суми.
7
0
 
13
 
! Отговори
Швеция шукар преди 7 години
Сред задържаните: Ж.К. и В.Ш. Първият от Сливен...
6
1
 
27
 
! Отговори
евалааа преди 7 години
пуу най-после да хванат малко боклуцци......айде сега и съда да си свърши работата и да повярваме за момент, че живеем в няква бяла държава, а не в бананова република!
5
0
 
5
 
! Отговори
ДА ДЕ ... преди 7 години
до ''ОСЪДЕН'' .А строй държава с такива ''практики '' ?
4
2
 
8
 
! Отговори
''ОСЪДЕН&# преди 7 години
Цв. Цв. НЕ Е ОСЪДЕН , ТОЙ ЩЕ ОСЪДИ НА ДПС-ФИМИТЕ , ЗА ОЩЕ 6 АПАРТАМЕНТА .Иначе , няма държавни поръчки , за ДПС .Нали от това се издържат лидерите и от там се пълни касата на цялото ДПС , .. ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ПОРЪЧКИ ПРЕДВАРИТЕЛНО СА СЕЧЕЛЕНИ ОТ ФИРМИ НА ДПС. За БСП ,касата се пълни от ЕНЕРГЕТИКАТА , а за ГЕРБ като управляващи остават , МИТНИЦИТЕ, ЧЕРНОМОРИЕТО С РАБОТНИЦИТЕ НА МИТЬО ОЧИТЕ И ПОДОБНИ МИТЬОВЦИ , СЪЩО И ПОД СТРОГ КОНТРОЛ СА ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ СЪС СВОИТЕ КОРУПЦИОННИ ПРАКТИКИ
3
1
 
14
 
! Отговори
САМО В Бг 26Г. преди 7 години
Oтново се оказа че са недосегаеми , .... ''РАБОТНИЦИ'' СА , ПЪЛНЯТ ПАРТИЙНА КАСА.
2
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спокойно! Момчетата ще бъдат освободени поради не достатъчни доказателства. Първо обаче ще им бъде наложена страшната мярка домашен арест, защото няма да има опасност да се покрият или извършат друго престъпление. После съда ще реши, че доказателствата са не достатъчни,за да им бъде повдигнато обвинение. На свой ред задържаните ще дадат на съд в Страсбург България, заради бруталния арест и нарушаване на правата им. Ще спечелят делото,и ще им бъде изплатените скромни шест цифрени суми компенсация
1
40
 
20
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Браво на правителството и лично на генерал Борисов! Под неговото ръководство България е рамо до рамо с другите цивилизовани държави в борбата с престъпността!