Скандалът: След като я набиха, дават лекарката на прокурор

Близки на биячите я винят, че ги псувала, тя отрича и плаши със съд
29 окт 2016 12:29,
73
Скандалът: След като я набиха, дават лекарката на прокурор
Снимка: архив "Булфото"

Скандалът с битата в Пазарджик лекарка се разраства. Близки на нападателите подадоха жалби срещу д-р Гергана Анчева в прокуратурата, защото ги обиждала и отказвала да се погрижи за катастрофиралия им син.

Жалбата е от родителите на катастрофиралото момче, заради което се стигна до скандал и бой в болницата. Според родителите му лекарката се държала арогантно и не му оказала помощ.

“Когато са свалили сина ми и са го оставили в коридора на спешната помощ, първоначално никой никакво внимание не му е обърнал. Момчето, което са задържали ми и племенник. Той е почукал на вратата и е помолил някой да излезе и да окаже помощ. Тя напсува племенника ми. Не мисля, че жена, майка, лекар може да изрече такова нещо”, заяви майката на момчето, което пострадало в катастрофа и заради което се наложило да ходят в спешното, съобщи "Нова телевизия".

Още по темата
Д-р Анчева отхвърли твърденията. По думите й малкият пациент бил посрещнат веднага, а агресията била от страна  на неговите близки.

"Придружаващият го близък псуваше и викаше, искаше хирург на място. Не ни позволяваше да прехвърлим пациента на нашата носилка. Помолих да напусне и повиках полиция. Влезе охранителят да го изкара, нападнаха го. Опитах се да му помогна и тогава ме удариха. Получих бели петна, загубих равновесие”, разказа д-р Анчева.

Близките от своя страна отричат да са удряли лекарката. Имало само боричкане.

Д-р Анчева ще съди нападатателите, а колегите й започнаха подписка за законодателни промени и строги санкции в такива случаи. Те са възмутени и ужасени от отношението на хората към тях. Според медиците то е безобразно. Доказателство за това са коментари в социалните мрежи, че именно това заслужават.

Статистиката за нападнатите лекари е стряскаща. Миналата година са били нападнати 48 лекари, които работят в Спешната помощ, като само за два от тези случаи има осъдителни присъди. От началото на годината досега са нападнати 28 екипа на Спешна помощ. Има влязла в сила само една осъдителна присъда, въпреки че са образувани 15 дела.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
койчо преди 7 години
За отзивчивите и добри лекари уважение, за наглите и незнаещи мяра - бой до посиняване! Точка!!!
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До койчоИ аз през лятото, нощем, вдигнах кръвно 240, задушавах се, хриптях, ръцете и гърдите ми изтръпнаха от болка, едва се движех, пулсът стигна 170... Извикахме такси, отидохме в специализирана държавна болница, където съм диспансеризирана. Превита, се осмелих да застана на единствената отворена врата пред "спешното", а оттам, една от 4-те седнали на лаф бели престилки се разкрещя, какво правя тук, да изляза навън, да се регистрирам, като не каза къде, и да чакам ред. Смили се една сестра.
64
0
 
1
 
! Отговори
Джи преди 7 години
В спешните често съм виждала как цялата матова рода се опитва да влезе в Спешните, пререждат истински болните, само викове и цинични крясъци на измисления им език. Докторите излизат, виждат веднага кой е наистина за спешна помощ и преглеждат първо него. Този със сътресение от лек сблъсък с кола може да почака час.
63
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЕЗСРАМНИЦИ! МАЙКА - ЛЪЖКИНЯ! ЕЙ, ***, УТРЕ И ТИ ЩЕ ПОПАДНЕШ В БОЛНИЦА, АКО СЕ ПАДНЕШ НА ТАКАВА КАТО ТЕБ - КАКВО СТАВА, А! ЗАСРАМИ СЕ! ТВОИТЕ ЛЪЖИ ЩЕ РЕФЛЕКТИРАТ ВЪРХУ ДЕТЕТО ТИ - МОЖЕ ДА НЕ ОЗДРАВЕЕ, ГОСПОД Е СПРАВЕДЛИВ!ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ВАС, ЛЕКАРИТЕ СЕ ДЪРЖАТ РЕЗЕРПРВИРАНО, И С ОСНОВАНИЕ - НЕ ЗНАЯТ КОГА НЯКОЙ ОТКАЧЕН ЩЕ ИМ СЧУПИ ГЛАВАТА!НАГЛЕЦИ - И ИМАТЕ ОЧИ ДА СЕ ОПЛАКВАТЕ! НЕ МИСЛЕТЕ, ЧЕ АКО НЯКОЙ СТОИ ЗАД ГЪРБА ВИ СТЕ БЕЗНАКАЗАНИ.
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Недейте така бе хора...Нали момчето било кандидат за ПОЛИЦАЙ?!Може да си бие когото иска и когато иска...
61
0
 
2
 
! Отговори
мария антоанета преди 7 години
Може да е виновно момчето, но селото-Момина клисура- го защитават, докато в Сестримо,ако залитнеш, ще те бутнат ,за да паднеш.
60
1
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Защоне напишете какъв им е етноса на тази група нападатели. Ясно е като бял ден. Като останат ненаказани стават все по-нагли.
59
13
 
1
 
! Отговори
Mmm преди 7 години
Много е нагла тая симулантка,кой знае колко е била груба.Трябва да и повдигнат обвинение че е отказала лечение и че е псувала.А после да се маха от България.
58
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разкажете за тая катастрофа повече.Писаха, че шофьорът бил пиян
57
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не съдят частните болници?Защото си плащат за адвокати.Докато Москов не си развърже кесията и започне да си плаща за адвокати при всяко набеждаване, всеки необразован ***.н.гал ще обижда хората му.
56
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой няма право да напада лекар с юмруци. Като не ви харесва - оплачеет се на съда. Алтернативата - всичи лекари ще се откажат да се занимават свас и ще кодиет при селските баячки за *** на деца и при касапите. Спада на здравепазването е именно заради това отношение на лекарите - свестните напускат, след като ги биете. По-зле ще стане.
55
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какв са тия хора - викат лекар а отказват да изпълняват указания - в затвора!
54
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ме интересува бе, то хиляди неща ще си на умирачка и някой ще ти иска пръстов отпечатък и хиляди простотиии. Аз ако съм също могат да ми избият чивиите, нека се замислят кой им е виновен.
53
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има супер лекари! Специалисти и Хора!Има и плазмодии, които не знаят защо са там, освен да вземат рушвети за никаква помощ.Да се разследва и който е виновен - на съд!
52
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За съжаление мисля че са били прави да я набият. Преди 1 месец имах нужда от лекари за сериозен проблем и мисля че си заслужават боя. Алчни, цинични, арогантни. Това са българските лекари.
51
7
 
2
 
! Отговори
булгар преди 7 години
Ако си мислят че зад граница ще си вършат по същия начин работата и няма да ги бият се лъжат! Там даже трепят! Едни медици дори искаха да ги бесят в близкото ни минало!Ползвал съм им услугите и в общи линии съм доволен! Не за мен лично а за близки! Веднъж дори почина мой близък от инфаркт, но ги видях че положихаусилия и каквото можаха направиха!Но имаше и един друг път дето щях да набия един училат гей мислемислещ се за лелар! Точно тръгнах да го мачкам и родителите ми ме спряха!
50
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зад граница е такъв глад за лекари в бърза помощ, че всеки нашенски "мушморок" с диплома може да се пласира!
49
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ми е интересно, щом българските лекари са неспособни, както твърдят 90% от м*шоците тук, защо тогава толкова добре българските лекари се пласират в чужбина, може би плащат подкупи. Ха Ха Ха
48
8
 
14
 
! Отговори
койчо преди 7 години
Който посяга на лекар най вероятно е близък на пострадал, изкаран извън нерви от безхаберни и нагли лекари! Докато има безочливи лекари ще има и бити! Камери със звук ще изяснят картината! И аз чаках пред спешна помощ и никой не смееше да почука да не ги разсърди!!!
47
9
 
13
 
! Отговори
Жоро-Хъша преди 7 години
Който посяга на лекар или на друго служебно лице по време и по повод на изпълнение на техните служебни задължения трябва незабавно да бъде пребиван на място докато се *** и о*ае след което да бъде изхвърлен навън БЕЗ ДОСТЪП ДО МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ.Докато няма потресаващи наказания, няма да спрат потресаващите престъпления. Всичко друго е ала-бала