Разбиха BG банда за трафик на жени към Германия

Жертвите били изпращани на сутеньори в Берлин
31 окт 2016 18:40, Анисия Иванова
19

Снимка: МВР

Разбиха българска престъпна група за трафик на жени към Германия с цел сексуална експлоатация. В операцията са участвали Спецпрокуратурата, Прокуратурата на ФР Германия, ГДБОП и служители на германската полиция, съобщиха от МВР.

Доказателствата по досъдебните производства в България и Германия сочат, че жертвите са били набирани у нас и изпращани на сутеньори в Берлин.

Обвинения са повдигнати на четирима участници в групата. Трима от тях са задържани на 25 октомври 2016 г. при акция, осъществена едновременно в България и Германия.

На българска територия операцията е реализирана от служители на ГДБОП и териториалните служби в Шумен, Търговище, Видин, Плевен, Ловеч, Русе, Разград, Пловдив, Пазарджик и Смолян под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура.

В Пазарджик е задържан лидерът на групата, за когото в Германия е издадена европейска заповед за арест и предстои да бъде изпратен там за германското разследване. Обвинения са повдигнати и на друг участник в групата, който в момента изтърпява наказание "лишаване от свобода" в български затвор, осъден по друго досъдебно производство.

В Берлин са задържани още двама българи от групата, на които местната прокуратура е повдигнала обвинения. Германската полиция е извършила претърсвания и изземвания в две нощни заведения и няколко адреса. Иззети са компютърни конфигурации, мобилни телефони, наркотици и документи, доказващи престъпната дейност на групата.

При проведените процесуално-следствени действия в България са открити и иззети документи, лаптопи, флаш памети, мобилни телефони, SIM карти, златни бижута и други доказателства.

У нас и в Германия са разпитани множество лица в качеството им на свидетели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В момента действа нова схема сред Българо-ромско-турчовите индивиди които развиват сотеньорския си бизнес извън пределите на големите Германски и Европейски градове. Схемата се изразява в размяна на валута срещу хора в интернет, стотици възрастни немци от провинцията с дебели пенсии, изолирани хижи и планински къщи буквално купуват ромки чрез интернет които биват експлотирани в изолираната извънградска зона на купувача, така се запазва дискретност. Има случаи в които продадената стока е изп
3
4
 
5
 
! Отговори
4epa преди 7 години
V GERMANIA PROSTITUCIATA E RAZRE6ENA !!!! TRAFIK NA JENI OT BG -PALNA GLUPOST!!!!!IMA6 PASPORT,LI4NA KARTA -PATUVA6 !!!! V GERMANIA SI PRAVI6 GEVERBE(ET-FIRMA ) I RABOTI6!! V BG -PROSTITUCIATA NE E RAZRE6ENA!!!! A PROSTITUCIA IMA LI -IMAAA !!!!A PARITE KADE OTIVAT !!!!-PRI TEZI KOITO KAZVAT 4E IMA TRAFIK !!!! ZA DA NE IM BIAGAT EVROTO!!!-A TO SE RAZPREDELI MEJDO-PLICAI,POLITICI,SADII,PROKORORI !!! I.T .NATAK
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз четейки между редовете на статията разбрах, че германците са разбили бандата, а българските полицаи са се намесили впоследствие.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 1 Е ТАКА Е, В ДЕМОКРАЦИЯТА Е УЗАКОНЕНА . НО ТУКА НА ПЪТ И ПОД ПЪТ. ТУКА Е СВОБОДИЯ.