Рекорд: Отнемат имущество от престъпна дейност за 5 млн.

Отнемат от Иван Солаков дискотека, механа, ферма за щрауси, коли
Обновена: 4 ное 2016 16:11 | 4 ное 2016 15:37, Анисия Иванова
13
Рекорд: Отнемат имущество от престъпна дейност за 5 млн.
Снимка: Reuters, архив

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) спечели дело за отнемане на имущество с цена на иска в размер на 5 391 990 лв. срещу Иван Солаков.

Процедурата срещу него е по реда на отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност въз основа на присъда за незаконна хазартна дейност. Това е най-голямото отнемане в историята на КОНПИ, съобщиха от институцията.

Според издадения изпълнителен лист от Солаков и семейството му се отнемат дискотека с кафене и механа в Обзор с цялото й оборудване, ферма за щрауси край Петрич с цялото й оборудване, още два недвижими имота в Петрич, моторна лодка, леки и товарни автомобили.

Въпреки съдебното решение, че на отнемане в полза на държава подлежат и 7 лопатари - 4 елена и 3 кошути, още през 2010 г. те не са били намерени на място при опита на инспекторите на КОНПИ да ги изземат и дадат за пазене в зоопарка в Благоевград.

От началото на годината КОНПИ е отнела имущество на стойност над 18 482 000 лв., което е най-голямата сума от отнемания за една година.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ох Иванчо е сгафил много.....в нашата корумпирана държава толкова много да ти вземат....Странно,или има много повече или неплаща достатъчно рушвети
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като знам колко са компетентни в тази агенция, и как са влезли в нея с връзки... как няма да ги разбиват в съда!!! А заплатите им са огромни, 1600 лв. Това не мога да разбера, къде им е съвестта на хората, как може да спят спокойно, след като не вършат нищо полезно за държавата, а всеки месец си прибират големите заплати + редовни бонуси, които ние изкарваме с труд и им ги даваме ей така!
9
0
 
9
 
! Отговори
Рейнджър преди 7 години
А бай ***, Иван Костов и др. кога?
8
0
 
6
 
! Отговори
Ники преди 7 години
Тая комисия е с много спорен успех - много често простотиите им биват разбиити на пух и прах в съда.
7
1
 
18
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 7 години
Елените и кошутите са избягали при мисълта ,че държавата ще се грижи за тях , а щраусите не са могли да се ориентират накъде е Австралия и затова са останали !
6
5
 
18
 
! Отговори
Държавата кой е ? преди 7 години
Те бетер като партизаните и комунистите действат .Браво на Бойко който не е с него е ВРАГ НА НАРОДА !Комунизма се завърна у нас с вожда на комунистическите десиденти и самопровъзгласилитесе генерали и партия ГРЕБ -граби еб* безнаказано !
5
10
 
24
 
! Отговори
чужденеца преди 7 години
Който не плаща на Боко страда!!!Аз така емигрирах.
4
4
 
9
 
! Отговори
ГД преди 7 години
"Отнемат от Иван Соколов дискотека, механа, ферма за щрауси, коли""цена на иска в размер на 5 391 990 лв. срещу Иван Солаков"последно Соколов или Солаков???
3
2
 
22
 
! Отговори
? преди 7 години
Отнели са колкото да си покрият заплатите на служителите!
2
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нa фонa нa милиaрдите притежaвaни от не безизвестни олигaрси е нищо, но все пaк...
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Иван Соколов или Солаков последно?