Подпийнала на работа... Жена изхвърча от армията

Жената на няколко пъти отивала в поделението на градус
10 ное 2016 08:32,
49
Подпийнала на работа... Жена изхвърча от армията
Снимка: архив Булфото

Редничка от 61 механизирана бригада в Карлово беше уволнена, след като си позволила да отиде на работа пияна.

Жена редник от 61 бригада в Карлово загуби работата си, след като си позволила да отиде на работа... подпийнала.

Състоянието се набило в очите на командира, след като тя го подминала, без да отдаде чест. Почерпената жена заявила, че просто не го е видяла, но била изпратена за алкохолни проби в Пловдив. Тестът с алкомер показал 1.79 промила, а кръвната проба - 1.30, и тя била освободена от работа.

Военнослужещата обжалвала заповедта с мотива, че пиенето в армията е забранено в работно време, а тя е употребила алкохол в часове, когато не била на служба, пише "24 часа". Административният съд обаче отхвърлил жалбата.

Жената работи в Карловската бригада от 2009 г. Била на длъжност автоматчик. В досегашната си кариера е наказвана два пъти и награждавана веднъж. На 26 май т. г. била на абитуриентски бал и пила алкохол. Сутринта станала и отишла на работа, но не приветствала командира според устава.

След това се включила в редовните занятия, но колегите констатирали, че тя е в нетрезво състояние, и така се стигнало до взимането на алкохолните проби.

Уволнената може да обжалва решението на Административния съд в Пловдив пред ВАС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 19имали сме армия, знаели какво е дълг към родината... пълни глупости от хора които са чували за казармата само от сбкирките на пейката пред блока. истината е, че казармата винаги е била една пародия и губене на време. служил съм морски 2 години и знам много добре какво беше и как се пиеше и какви гаври имаше. дълг към родината ли ... смешници
33
2
 
2
 
! Отговори
Танкова бригада Слив преди 7 години
Лошо нема. В армията трябва да си мъжко момиче и да псува и да пие пък ако трябва като е пияна и побой над новобранците да организира ей така за кефа на старото.
32
2
 
2
 
! Отговори
АнтиЕС-АнтиГЕРБ преди 7 години
То това, да не отдам чест на полковника, беше един вид интелектуално онаниране в началото на 90-сетте. Не е задължително да съм пиян, важното е вътрешно да съм пиян, сега го наричат "луд". 10 дена карцер, циклим дъските на караулното и ходим с кубинки без връзки;))) ***, как да го видиш, г-н полковника, не е пораснал до генерал, ръйш ли;)))
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като давах наряди на вечр ми се случваше да видя по един или давама от дежурните офицери прото заспал някаде или както варрви и пада
30
1
 
6
 
! Отговори
Джърси преди 7 години
С удоволствие бих се запознал с тази жена...Оставете я на мира, ако и бях началник щях да скрия това. По наше време тя би била златна мина! Три непоряда или ден арест най-много. Като гледате колко ни е многобройна армията и колко желаещи има да служат, пък чак и уставно - направо се изумявам!!!О.З. Старшина школник от ШРР-ШЗО Плевен - ОШН 89
29
0
 
5
 
! Отговори
желаещи до почерпят преди 7 години
Толкова питейни заведения- не мислят за работещите.
28
1
 
4
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Да обжалва уволнението пред свещеник Храч Мурадян в Пловдив и архиерея на арменската епархия архимандрит Исахак Похосян.
27
2
 
2
 
! Отговори
Майна преди 7 години
Всеки пловдивчанин би казал-егати наглата кифла.
26
0
 
7
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Имам спомен от пиян до козирката капитан III ранг на проверка в новобранския. Едвам се държеше на крака.
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пийнала женичка двойна хубавичка.С автомата мятам я в кревата.
24
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно е сгафила нещо друго. То ако за пиянство уволняваха от армията, до сега един войник да не ни е останал. :) Дали не е било нещо като "ще кажа на жена ти какви ги правихме снощи?" И командирът и взел мерки.
23
2
 
12
 
! Отговори
джон преди 7 години
Звучи ми много странно направо екзотично, служих в Карлово 78-80а, и сега като чета за редник, жена и то подпийнала не мога да си го представя
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом е била на абитуриентски бал можела е да си вземе кратък отпуск.Фактът, че е наградена само веднъж, а наказвана - 2 пъти говори, че не е от най-редовните.
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Без градос няма радос.
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човек може да пие в извънслужебно време АКО ТОВА НЕ МУ ПРЕЧИ РАБОТАТА. Последното не се казва, но се подразбира. Ако си пил вечер, не е нормално сутринта да ходиш на работа, особено ако тя е отговорна - на терен, а не на компютър. Ако си пил в почивкеата на обед една ракия, няма как да изтрезнееш за 10 минути. Човек може да пийне една била вечер, или една ракия петък вечер или цялата събота и неделя на обед, но тогаав имаш време да се освестиш.
19
3
 
10
 
! Отговори
Военен преди 7 години
Голямо заглавие, голяма новина, браво на журналиста за актуалния материал..... Къде са абитюренските празници.... къде президенски избори .... армията виновна за състоянието на държавата и света ?!?! Вгледайте се в снимката, вижте сградите, те казват всичко. Който желае държавна служба в армията, да заповяда. Места хиляди и още се освобождават!
18
9
 
8
 
! Отговори
Х преди 7 години
Пияната армия е мит от комунизма .Сега е безкомпромисно да си пиян в служебно и извън служебно време и направиш щуротия.
17
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Армията ни не е това което беше. А имахме армия ! Момчетата навремето знаеха какво е дълг към Родината, а сега вече не е така. Мисиите не са наш дълг те не защитават нас. Чужди войски в държава на хиляди километри може да са само агресори освен ако не са повикани там нарочно. България няма капацитет да се меси ние трябва да се погрижим първо за нас нашите граници! НАТО няма да ни ги опази!
16
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...Била на длъжност автоматчик...Има ли длъжност пистолетчик ?
15
20
 
15
 
! Отговори
BG преди 7 години
Нали сега ще си имаме и шапкар президент - ами да ни е честит ! Ей това са военните - аз лично не познавам ни един който да не се нафирква до козирката ! Живял съм няколко години с военни като съседи - за тях алкохола е по-голяма жизнена необходимост от въздуха който дишат :) И като почнат да приказват - колко велики били, как пазели държавата, как щели да се жертват .... То не излиза от кръчмата, пуши като комин и не може да мине 100 м без да се задъха и закашли - ама "велики войни" били !