Дрон засякъл корумпираните граничари на Дунав мост

"Гоних шофьор, за да му върна парите“, оправдал се арестуван
18 ное 2016 12:12, Петя Славова
21
Дрон засякъл корумпираните граничари на Дунав мост
Снимка: Булфото

Дрон на "Вътрешна сигурност" е изловил подкупните граничари на Дунав мост. Това стана ясно по време на пресконференция в Съдебната палата в София. Според агентите, които разследват престъпления на служители в МВР, корумпираните униформени са били заснети с новозакупеното устройство.

След уличаващите записи 7 граничари вчера се сдобиха с обвинения. Те са все редови служители. Не е изключено обаче съвсем скоро под отговорност да бъде подведен и някой от началниците им, пише "Монитор".

"Те са били разследвани в продължение на един месец. Имаме данни, че са взимали дребни суми от шофьорите на камиони, за да ги пускат да преминават през пункта. Казвали са им, че ако викнат мобилен екип на митниците, ще им разкостят камиона и ще им изгубят цял ден. За това водачите са се съгласявали да дават дребни суми от порядъка на 10-20 евро“, обясниха от прокуратурата.

Още по темата

Именно и така били заловени първите граничари. В рамките на акцията срещу тях на шофьор на камион били дадени две банкноти от по 10 евро, които били белязани. Това ставало със специален химикал, който реагирал на определена светлина. Парите били поискани от един от граничарите, той ги прибрал, а веднага след това бил заловен. Служителят обаче започнал да се оправдава.

"Не съм взимал подкуп. Човекът си ги изпусна, а аз хукнах след него, за да му ги върна", обяснил граничарят, след като белезниците щракнали на ръцете му.

По време на обиските обаче служителите от "Вътрешна сигурност" се натъкнали на 20 хил. лева в различна валута, които били в дома на един от заловените.

"Явно тях не е успял да ги върне", пошегуваха се вчера разследващите.

В рамките на операцията и получените от нея данни станало ясно, че седемте граничари събирали подкупите, а в края на смята ги разпределяли по между си. Именно заради това се очаква скоро да бъде повдигнато обвинение и на други замесени в схемата. Най-вероятно това ще е началник смятаната, пред когото се предполага, че са се отчитали. Това обаче е в процес на доказване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
kuku преди 7 години
До 11То викаги е имало и има внедрени агенти в митниците, но те са там само за да контролират да няма отклонение от паричния поток отдолу нагоре срещу процент!
14
0
 
2
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Какви доказателства! Вижте имотите и начина им на живот ! Защо ни мислят за ***!не им изнасяяя!
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kadrite na gerb ba4varova. 26 g kradat schofiorite vijte v kakvi kaachti jivejat ptosti miridlivi mitni4ari snajat da bijat ds ritat. S mrasnite kubinki bes da imat pravi tova sa urodi ne slujiteli na reda psuvat govorat na ti selenduri v sofia doschli no koi e vinoven schefovete ministera
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НякойМного добре знам какво ставаше по тввое време на Д.мост по времето на Васко. Вие си отивахте от смяна с 800-900 долара, но и доста отчитахте по-нагоре. Ако знаеш обаче какво ставаше на гара Разпределитерна по времето на Юго ембаргото ще ти се завие свят.
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** и свидетелствайсъдията ще ги пусне поради липса на достатъчно доказателства, ти пак ще плащаш, ние пак ще им даваме заплати, а след оправдателната присъда ще имат право и на обезщетения, които пак ни е ще платим, а не прокурори и полицаи.а може и по друг начин - изкарват смяната навън, гръмват един, заравят го в градинката и ги предупреждават, че при следващ сигнал пак ще дойдат :)Да видиш дали няма да гонят камионите да им връщат парите :)
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Не съм взимал подкуп. Човекът си ги изпусна, а аз хукнах след него, за да му ги върна", обяснил граничарят. Ти кой лъжиш бе, до сега не съм чул полицай или митничар да връща пари, за ресто да но за пари не.
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гоних шофьор, за да му върна паритеи съдията естествено ще му повярва и ще го оправдае, особено ако го цапнат с някоя пачка по главата.
8
1
 
8
 
! Отговори
Аман! преди 7 години
Корупция, корупция..., всеки знае, че я има! като не можете да докажете по методите до сега, що не вземете да си внедрите агенти сред митничарите и ще ви стане ясно всичко, тъкмо ще си съберете доказателствата по-лесно и няма да се образуват тези опашки по границите. Ще се спестят и пари по всички схеми! Айде безплатно ви давам акъл, без комисионна! И без това служителите от икономическа и др, разследващи институции си клатят краката...
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трагедията идва от това, че от тези митничари няма нито един случаен. Кой с връзки, кой с плащане-ето така се назначава там, пък и не само там. И какво следва-човека дрябва да се "отблагодари" или да си върне инвестицията.
6
1
 
7
 
! Отговори
do 7 преди 7 години
Кокошкари -да. Бедняци - определено не. От доста хора са откраднали.
5
1
 
14
 
! Отговори
ми бегай преди 7 години
До бивш от Д.Моств Румъния като не ти харесва, ЕС сме вече, не Татово време. Там също можеш да кандидатстваш за граничар, научи езика и действай.
4
2
 
18
 
! Отговори
Байо ви Ганьо преди 7 години
Биг Брадър вижда всичко, тръпнете гaдoвe подкупни, сън да не можете да спите, през носа да ви излязат мpъснитe кинти!
3
11
 
8
 
! Отговори
бивш от Д.Мост преди 7 години
Румънските и български граничари на Д.мост работят бюро до бюро, но заплатите на румънците са два и половина пъти по големи и при пенсиониране се пенсионират с 80% пенсия от последната заплата, а не като българските им колеги с 36%. След пенсиониране пенсиите им се увеличават по швейцарското правило, а не като у нас по немското. Разликата при увеличенията е в пъти. След пенсиониране те отварят магазини или ходят по света, а нашите стават охранители.
2
0
 
22
 
! Отговори
Иди и свидетелствай преди 7 години
в съда, бе! Кво се обясняваш анонимно по нета? Да ги зарешетят всички за по 2-3 години ефективно, пък тогава ще повярвам. А сега ще ти разкажа какво ще стане, съдията ще ги пусне поради липса на достатъчно доказателства, ти пак ще плащаш, ние пак ще им даваме заплати, а след оправдателната присъда ще имат право и на обезщетения, които пак ни е ще платим, а не прокурори и полицаи.
1
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Карам ТИР и винаги имам пари за даване. Не д имало веднъж да не съм дал. Направо си е неписан закон. Минаваш и даваш. Инак не минаваш. Какво има да се доказва.