Проверяват имането на Мейзер, ще ровят до 10 г. назад

КОНПИ ще търси дали миската не е укрила доходи
30 ное 2016 16:23,
20
Проверяват имането на Мейзер, ще ровят до 10 г. назад
Снимка: Булфото, архив

Инспектори от Комисията за конфискация са започнали ударна проверка на имането на Анита Мейзер. Те ще ровят всички банкови сметки, къщи, апартаменти и влогове на миската, обвинена в убийството на мъжа си, за да видят дали не е укрила доходи.

Комисията за незаконно придобито имущество (КОНПИ) ще проверява всяка стотинка на Анита за период от 10 години назад, обясниха оттам. Скандалната красавица беше арестувана в средата на август и обвинена в убийството на съпруга й Николай със свински опашки.

Още по темата

52-годишната Мисис все още е в ареста. Комисията за конфискация подхванала Мейзер около месец след като й бяха повдигнати две обвинения. Едното е за умъртвяването на културиста, а второто е за предлагане на рушвет от 30 000 евро на полицай, за да я прикрие.

"Второто обвинение за подкуп на длъжностно лице е по чл. 304 а от Наказателния кодекс. Ние незабавно уведомихме КОНПИ затова и е започнала проверка", обясниха от окръжната прокуратура във Варна.

По закон комисията за конфискация започва да рови имането на всички обвинени по точно определени членове от НК. Именно в това число попада и 304 – за рушвет на полицай.

Инспекторите ще проследяват под лупа по какъв начин и с какви пари е купила всичките си имоти у нас и в чужбина, има ли банкови сметки и влогове и т.н. Само събирането на данните за имането й в България ще отнеме 4 месеца, посочиха от КОНПИ пред "ТелеграФ". За цялата проверка на Мейзер времето ще е 1 година.

"Ако засечем, че има разминаване между изхарченото и спечеленото за целия период от 2006 до 2016 г. в размер на 250 000 лв., то ще бъде запорирано всичко на името на Анита Мейзер", допълниха инспекторите.

Защитниците на Мейзер пък коментираха, че клиентката им ще съдейства на КОНПИ и въобще не е започнала да разпродава имотите си, както се тиражира в общественото пространство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Ау-у-у-у-у.... Коя е тази всемирна красавица - да не се случва, да те срещне самичък у тъмното!
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една ромка направи за смях всички красиви Българки и си сложи манипулативно титла на Миска
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европол да провери от къде си купила теа имена и какви Док.за самоличност има
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Велика ромка-ковач на бачи Аспарух
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТАЯ КУКА ДА ИЗПЕЕ ИМЕНАТА КОИТО И ТЪРПАТ КОНЦИТЕ.
6
1
 
20
 
! Отговори
Готино преди 7 години
Какво имане тя таз е фалит от край време..
5
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скандалната красавица......................това пък за кого са го написали?
4
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ох, не плашете децата с този у...гел. Че на всичко отгоре и ceкс - откачалка. Ега ти идолите, че горката, не могла да отиде и в така интелектуалното сборище тип "Биг брадър".О, времена, о, нрави! Сега ще вземат и да я представят за света мъченица...
3
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и сега ще трябва да вади силикона като доказателство за разход ? добре,че внучето още не може само да пуска компютъра,че ще ми реве по цяла нощ като види това страшно и грозно нещо!
2
1
 
27
 
! Отговори
АБВ преди 7 години
Валерия, според мен имаш странни критерии за красота.
1
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много правилно. Кoпaнapкитe не са българи.